Įkraunama...
Įkraunama...

Čekija. Praha.

QUOTE(sema @ 2008 07 29, 07:05)
Aciu forma  4u.gif
vaziuojam Cekija-Vokietija- Austrija. Kelionei turesim 15d. Planuojam keliauti po Cekija 8-9d. po to leistis zemyn i Austrija tik galvojam ar geriau vaziuoti pro Vokietija link Austrijos, kad keliauti pradetume nuo Austrijos pradzios ar leistis zemyn pro Cekija. Bet tada islysim ties Linz Austrijoje.
Apkeliavus Cekija 9d. Austrijai lieka 5d. gal mazoka, kad pervaziuoti ir apziureti grazias vietas.

O, kaip del laiko ka patarsit keliavusios ar spesim per tiek laiko apziureti Austrija ir nuo Cekijos link Austrijos geriau pro Vokietija vaziuoti ar leistis zemyn pro Cekija (taupant laika).
ACIU

Kiek man teko girdėti iš pažįstamų, Austrija- bai brangi šalis. Kai buvau studsentė rašiau referatą apie Austrijos turizmą, bet tai buvo rodos prieš dešimt metų- tai aš net kompo neturėjau. Šiaip tai graži šalis, yra ką pamatyti.
O šiaip tai ir pačiai teko būti tik Vienos oro uoste.
Atsakyti
Teko girdeti, kad Cekijoje labai populiarios vagystes is uzsienio atvaziavusiu automobiliu, kazin, kiek tame tiesos g.gif Baugu girdint atsiliepimus. Nors Lietuvoj tai tikrai populiaru .

Atsakyti
Del laiko planavimo - jeigu Moccochos urvuose ketinate apziureti viena trasa - būtent Punkvos ir yra geriausia - tai joje užtruksite iki 2 valandų.

Dėl vagysčių iš mašinos - mes to nepatytrėme, bet ir likimo už ūsų netampėme - auto statėme aikštelėse ir nuimdavome GPS (net jo stovelį) ir daiktų salone nepalikdavome prikrautų. O pati šalis man pasirodė saugi. Prahoje ėjome naktinio miesto žiūrėti, tai tokiose atokiose vietelėse moteriškės vienišos begioja ar šunis vedžioja, kad aš Vilniuje tikrai taip neišdrįsčiau...

ir patys žmonės Čekijoje man pasirodė itin draugiški - daugiau laiko leidome Moravijos krašte - tiesiog juos įsimylėjau 4u.gif
Papildyta:
Dėl Austrijos daug pasakyti negaliu - nakvojome Austrijos pasienyje Valticoje (gražus ir jaukus miestelis), anksti rytą važiavome iki Vienos, o vakare iš Austrijos išvažiavome.
Atsakyti
Del vagysciu, tai mes irgi su tuo nesusidureme, bet ir saugojomes, navigacijos irgi nepalikinedavome nei trumpam.
Atsakyti
Navigacija tai taip galima pasiimti su savimi, bet daigtu tai buna pilna masina ypac jei vaziuoji ilgesniam laikui ir keliauji is vienos vietos i kita. Pirkau Kelioniu vadova PRAHA, tai ten tai pat parasyta, kad daznos vagystes is auto. Bet teisingai parase Silwer visur pilna ilgapirsciu.

Patarkit, kur geriau keistis litus i kronas, kur labiau apsimoka?
Atsakyti
Litų nekeitėme į kronas. Naudojomės bankomatu arba atsiskaitydavome kortele.
Atsakyti
QUOTE(sema @ 2008 08 04, 14:13)
Patarkit, kur geriau keistis litus i kronas, kur labiau apsimoka?

Gal persižiūrėkit Lietuvos bankuose, arba imkit eurų, pasienyje kioskelyje su geriausiu kursu išssikeisite.
Atsakyti
Mes keitėme EUR į čekų kronas ant Lenkijos - Čekijos sienos. Kursas buvo labai nepalankus. Mūsų bendrakeleiviai nekeitė EUR, o pensione atsiskaitė EUR (noriai priėmė), tai mes gan stipriai pralošėme išsikeitę į kronas ir jomis mokėję.
Atsakyti
sveiki,

gal kas pastarosiomis dienomis buvoteSniezkoje, kaip ten oras, ar pasikelus i kalno virsukalne labai salta, ar reikia striuke veztis. Ryt isvaziuoju i kelione po cekijos kelnus, neramina apranga rolleyes.gif
Atsakyti
http://www.cnb.cz/cs.../denni_kurz.jsp na va radau gal kam prireiks.
Atsakyti
Siandien lankemes macochos urvuose. Norintiems valtimi apziureti punkevny jeskyne, bilietu nera. 12 val. dienos jau visur pasistate labai grazias lenteles, kad bilietai isparduoti. Reikia rezervuoti internetu arba galima atvykti 8 ryto, tada imanoma dar gauti bilieta tai dienai. I kitus urvus pesciomis apziureti galima, bet jau buvusiems anksciau, tikrai neverta.

Atsakyti
QUOTE(lieva @ 2008 08 06, 21:59)
Siandien lankemes macochos urvuose. Norintiems valtimi apziureti  punkevny jeskyne, bilietu nera. 12 val. dienos jau visur pasistate labai grazias lenteles, kad bilietai isparduoti. Reikia rezervuoti internetu arba galima atvykti 8 ryto, tada imanoma dar gauti bilieta tai dienai. I kitus urvus pesciomis apziureti galima, bet jau buvusiems anksciau, tikrai neverta.

Ačiū už informaciją 4u.gif O rezervuojant internetu reikia mokėti, ar tik užsiimti vietą?
Atsakyti