Kaip manot ar uztektu 100euru ir 140kronu? Ar cia jau badaut uz tokia suma reiktu ir nieko nepirkt is suvenyru?
QUOTE(Pasakecia @ 2008 09 22, 15:54)
Kaip manot ar uztektu 100euru ir 140kronu? Ar cia jau badaut uz tokia suma reiktu ir nieko nepirkt is suvenyru?
Šiaip Čekija nėra brangi šalis. Ir dar kas liečiau eurus. Euro yra nemažas keitimo mokestis. Man kažkas sakė, kad USD vežtis geriau.

QUOTE(Pasakecia @ 2008 09 22, 14:54)
Jei be viešbučių (važiuoji į pažintinę kelionę autobusu), tai užteks. Tik kronom keiskis.
Aš neperseniausiai Prahoje buvau, tai galiu pasakyti, kad vistik pats palankiausias kursas atsiskaityti kortele
Arba tada jau geriau pirkti Lietuvoje kronas ir vežtis.

QUOTE(Ingėnas @ 2008 09 23, 11:03)
Aš neperseniausiai Prahoje buvau, tai galiu pasakyti, kad vistik pats palankiausias kursas atsiskaityti kortele
Arba tada jau geriau pirkti Lietuvoje kronas ir vežtis.

Aš irgi tokios pat nuomonės nes keičiant EUR, kursas labai nepalankus. Nuimant kortele, jokių papildomų mokesčių nenuskaičiavo, tik konvertavimą.
QUOTE(Dilma @ 2008 09 23, 13:02)
Atsiskaitinėjant kortele niekada ir neima jokių mokesčių, tik gryninant pinigus nuskaičiuoja tam tikrą procentą komisinių 

Tai va, aš irgi atsiskaitinėjau, kai baigėsi kronos, pinigų nenusiiminėjau. Bet po to pasižiūrėjau pagal išrašą, labai palankus kursas. Parduotuvėse, supermarketuose juk beveik visur galima atsiskaityti kortele. Tik kavinėse, sako, nesaugu

Aš pati vežiausi kronas ir eurus, bet eurus taip ir parsivežiau, nes keitimo kursas nelabai palankus.
Manyčiau, kad smulkiems atsikaitymams reikia turėti kronų. O stambesniems mokėjimams - atsiskaityti kortele.
QUOTE(Ingėnas @ 2008 09 23, 14:13)
Tai va, aš irgi atsiskaitinėjau, kai baigėsi kronos, pinigų nenusiiminėjau. Bet po to pasižiūrėjau pagal išrašą, labai palankus kursas. Parduotuvėse, supermarketuose juk beveik visur galima atsiskaityti kortele. Tik kavinėse, sako, nesaugu
Aš pati vežiausi kronas ir eurus, bet eurus taip ir parsivežiau, nes keitimo kursas nelabai palankus.
Manyčiau, kad smulkiems atsikaitymams reikia turėti kronų. O stambesniems mokėjimams - atsiskaityti kortele.

Tai visada asikaitinėjant kortele, yra konvertuojama palankiausiu kursu.

Prahoje nebuvau, bet pravažiavome skersai Čekiją. Totaliai užmigę po tarybinių laikų! Kaip pas mus prieš gerą 10-imtmetį. Būtinas geras jumoro jausmas ten važinėjant. Ir tik to dėka iš kelių pravažiuotų šalių Čekiškas "tarpas" mums tapo pats linksmiausias.
QUOTE(MEŠKA @ 2008 10 10, 15:40)
Prahoje nebuvau, bet pravažiavome skersai Čekiją. Totaliai užmigę po tarybinių laikų! Kaip pas mus prieš gerą 10-imtmetį. Būtinas geras jumoro jausmas ten važinėjant. Ir tik to dėka iš kelių pravažiuotų šalių Čekiškas "tarpas" mums tapo pats linksmiausias.
Kas užmigę? vairuotojai? Gyventojai? Kokia prasme?
QUOTE(MEŠKA @ 2008 10 10, 16:40)
O mes pervažiavom išilgai - niekas niekur nemiega

Aš irgi nenoriu sutikti, kad Čekija miega - mus sužavėjo apsodinti laukai - nerasi tokių dirvonų kaip Lietuvoje. Servisas irgi visur malonus. Jeigu turite omeny mažus kaimelius - gal jie kiek ramūs. Bet apsilankykite ir mūsų kaimeliuose - ten nuo septyniu - astuoniu vakaro jau atrodo, kad kaimas miega.
Vasarą keliavome po Čekiją, specialiai vengėme greitkelių - kuo geriausi prisiminimai, dabar taip gera prisiminti tas akimirkas...
Vasarą keliavome po Čekiją, specialiai vengėme greitkelių - kuo geriausi prisiminimai, dabar taip gera prisiminti tas akimirkas...
Teko skristi per Prahą ir turėjom nemažą laiko tarpą. Apsilankėme Prahos centre vienoje populiariausių užeigų "U Fleku", kur verdamas alus ir labai skani tikra kiaulės karka su kopūstais. Tai gi ten mus norėjo apsukti ant 13 EU, po to perskaičiavo sąskaitą ir neleido atsiskaityti kortele, nes šefas tipo reikalauja grynųjų. V.ž. šis momentas truputį sugadino bendrą įspūdį. Taip kad būkit atsargūs.
Nepatiko oro uosto duty free, nes kainos visos tokios pat kaip mūsų parduotuvėse arba dar brangiau. Pvz. parfumerija, dekoratyvinė kosmetika daug kur brangesnė.
Nepatiko oro uosto duty free, nes kainos visos tokios pat kaip mūsų parduotuvėse arba dar brangiau. Pvz. parfumerija, dekoratyvinė kosmetika daug kur brangesnė.