Įkraunama...
Įkraunama...

Čekija. Praha.

Ketvirtadienį išėjom paplaukioti laivu, maršrutu "istorinė Praha". Turistams nerekomenduočiau, aišku, mes daugiau matę Prahoj, nes čia gyvenam, bet vistiek to grožio laive nepamatysi, tikrai neapsimoka. Viską galima apžiūrėti ir pėsčiomis ir daug daugiau.

Negana to, buvo karšta diena, padavėjai nesirodė, ėjau pati jų ieškoti - o jie kortom lošia smile.gif)) Žiauriai kepino, laivas dažnai stoviniavo (kol praplauki pro šliuzus, kol praleidi kitus laivus...) Na galiausiai aš gavau saulės smūgį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _saule: 25 liepos 2009 - 15:14
Sveikos smile.gif ketinam keliauti į Čekiją, Brno mietą. Gal esat buvusios jame? Ką verta aplankyti, kokius objektus?kokios ekskursijų kainos?kokios iš viso kainos dabar Čekijoje? g.gif smile.gif
Atsakyti
Buvau keletą kartų Brno. Kadangi ten labai mažas senamiestis, tai siūlau jį visą išnaršyti, taip pat nuo senamiesčio matosi Brno pilis, galima ten užlipti ir matyti Brno panoramą. Girdėjau, kad arba pačiam mieste arba jo pakrašty yra pora gražių ir turistų lankomų vilų, bet pati ten nebuvau.

Maisto kainos parduotuvėse panašios kaip Lietuvoje, kavinėse brangiau, bet ir porcijos dažniausiai daug didesnės, alus šiek tiek pigesnis nei lt, rūbai panašiai kaip lt, per nukainavimus - keletą kartų pigiau nei lt.
Atsakyti
Alus ne truputį, o gerokai pigesnis nei Lietuvoje. Mažas bokalas- 17-25 KČ. Valgyti patarčiau kavinukėse toliau nuo centro - daugiau ir skaniau. Aplankykit bariuka, kur aptarnauja ne barmenai, o traukinukai - gatvė Hlinky (atrodo neklystu). Ten pat su Pivovarska gatve dideliausias baras prie alaus gamyklos Starobrno. Vertas demesio. Patiekalu kainos nera labai jau mazos, bet pasedeti pries iseigines dienas, pajausti vietine atmosfera begeriant fantastini alu- pats tas. Siaip Brno nera labai ispudingas miestas. Netoli Macochos urvai- jei galesit aplankykit bet viena.
Atsakyti
Gal galetumet ideti kokia nuoroda apie Cekijos kempingus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 07 31, 22:38)
Gal galetumet ideti kokia nuoroda apie Cekijos kempingus? 4u.gif

aš radau tokią
http://www.czech-camping.com/

O kažin ar įmanoma suspėt per vieną dieną pasikelt į Medvedino kalną kletuvu, nusileist žemyn pėškom ir dar pakilt į Sniežkos viršūnę (pirmyn pėškom atgal keltuvu arba atvirkščiai)?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif ,

Žiūriu, visi Čekijos mylėtojai keliauja savarankiškai, na o aš užsisakiau Top turo ''Čekijos gamta'', taigi ruošiuos per 4 dienas pamatyt dalelę Čekijos grožybių thumbup.gif . Gal kas netyčia keliavot su Top turu mirksiukas.gif . Gal pasidalintumėt patirtim smile.gif 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Vikulė @ 2009 08 05, 14:52)
Sveiki 4u.gif ,

Žiūriu, visi Čekijos mylėtojai keliauja savarankiškai, na o aš užsisakiau Top turo ''Čekijos gamta'', taigi ruošiuos per 4 dienas pamatyt dalelę Čekijos grožybių thumbup.gif . Gal kas netyčia keliavot su Top turu mirksiukas.gif . Gal pasidalintumėt patirtim smile.gif  4u.gif .

I Čekija keliavau su Kiveda. Liuks gide buvo thumbup.gif kelione gera, oras irgi. bet keliavau pries tris metus. Dalele pamatysi.
Atsakyti
Aplankysim Čekiškąją Šveicariją, Adršpadų gamtos draustinį, Sniežkos viršukalnę ir į Medvedino kalną smile.gif , žodžiu pasiganysim po kalnus biggrin.gif . Tik įdomu ar teks po tuos kalnus bėgtute lakstyt, ar galima bus atsipalaidavus pasimėgaut gamtos grožiu g.gif .
Atsakyti
Gal kas galėtų pasidalinti info apie Čekijos rojų. Kur buvot, ką matėt it t t.
Atsakyti
Vakar buvom Karlovy Vary. Tikėjausi gražaus miestuko, bet nesitikėjau tokio gražaus ir su didesniu (nors ir mažu tuo pačiu) centru, nei įsivaizdavau. Nors mes didžiųjų miestų mėgėjai, bet Karlovy Vary tikrai labai gražus miestas, išvaizda jis man daug labiau patiko už Brno ar Kutna Hora. Tiesa, senimo miestas.
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2009 08 10, 13:54)
Gal kas galėtų pasidalinti info apie Čekijos rojų. Kur buvot, ką matėt it t t.

labai panašus į Ardšpachus, jie labiau ant pagrindinių kelių. Bet kadangi į abu važiavom skirtingais metais tai patiko abu
Atsakyti