Įkraunama...
Įkraunama...

Čekija. Praha.

Prašau neverskite manęs skaityti iš naujo visą temą doh.gif Pamiršau įsidemėti svarbiausią dalyką - kur yra kokie geri prekybos centrai Prahoje. Norėtusi kažko, ko LT nėra - H&M ar pan. nail.gif
Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tapkute @ 2009 09 08, 16:09)
Prašau neverskite manęs skaityti iš naujo visą temą  doh.gif Pamiršau įsidemėti svarbiausią dalyką - kur yra kokie geri prekybos centrai Prahoje. Norėtusi kažko, ko LT nėra - H&M ar pan. nail.gif
Ačiū labai  4u.gif

Lankiausi prekybos centre prie Prahos stadiono. Berods ten tesco maisto parduotuve, o aplink 3 aukstai visokiu smutkiu. Jau metai praejo ... sunkiai beatsigamina blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(almaklp @ 2009 09 08, 15:50)
Lankiausi prekybos centre prie Prahos stadiono. Berods ten tesco maisto parduotuve, o aplink 3 aukstai visokiu smutkiu. Jau metai praejo ... sunkiai beatsigamina  blush2.gif

Dar yra Albert, jie būna metro stotyse.
Atsakyti
Tapkute, kurioje vietoje gyvensi? smile.gif parašysiu artimiausią Tavo gyvenamai vietai ir man žinomą drabužių prekybcentrį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_saule @ 2009 09 14, 17:24)
Tapkute, kurioje vietoje gyvensi? smile.gif parašysiu artimiausią Tavo gyvenamai vietai ir man žinomą drabužių prekybcentrį smile.gif

Gyvensim Haštalská 20 - Prague smile.gif
Kažkaip labai neramu, ar gerą vietą išsirinkom blush2.gif išvis man labai dėl daug ko neramu, o jau šeštadienį į kelionę doh.gif
Atsakyti
Vieta puiki smile.gif Artimiausias didelis prekybcentris su įvairių brendų parduotuvėmis yra Namesti Republiky esantis Palladium prekybos centras. Geros kelionės smile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos! mielai prisjungciau prie jusu diskusjos. buvau pora kartu Prahoje, super miestas! o dabar taip susikloste aplinkybes, kad dirbu pas cekus ir galeciau pasidalinti info apie Praha ir siaip bendrai apie Cekija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2009 09 13, 21:01)
Visiškai su tavim sutinku. drinks_cheers.gif
Netgi šiame forume mano ir kitų lankytojų nuomonės išsiskyrė, aš teigiau, kad būtina aplankyti nacionalinį muziejų Prahoje, o kita vartotoja sakė, kad ne. Man netgi malonu kažką susirasti pačiai.

as rekomenduoju aplankyti Prahos zoologijos soda rolleyes.gif bet jei eiti tai nuo ryto, bent jau man nuo pietu pradejus ziureti, 5 val neuzteko ji visa apeiti smile.gif o ispudis nerealus.
Myliu Praha ir jos sauletus orus smile.gif

QUOTE(tapkute @ 2009 09 08, 16:09)
Prašau neverskite manęs skaityti iš naujo visą temą  doh.gif Pamiršau įsidemėti svarbiausią dalyką - kur yra kokie geri prekybos centrai Prahoje. Norėtusi kažko, ko LT nėra - H&M ar pan. nail.gif
Ačiū labai  4u.gif

dar neblogi keliu aukstu prekybos centrai Prahoje orentuojantis pagal C linijos metro, tai butu stotelese Chodov ir Budějovická smile.gif
Atsakyti
QUOTE(turistuke @ 2009 09 23, 13:27)
Sveikos, merginos! mielai prisjungciau prie jusu diskusjos. buvau pora kartu Prahoje, super miestas!  o dabar taip susikloste aplinkybes, kad dirbu pas cekus ir galeciau pasidalinti info apie Praha ir siaip bendrai apie Cekija  4u.gif

Labas
Mes taip pat planuojam spalio pradžioj palėkti iki Prahos. Važiuojam su savo 3 vaikais ir pora draugų prie mūsų prisijungs. Turiu knygą apie Prahą, tai kultūrinė dalis kaip ir suplanuota. Kiek tai pavyks su vaikais- bus matyt. Bet dar nesam apsisprendę dėl nakvynės. Kažin, ar ekspromtu atvažiavus į Prahą, rastumėm nakvynę. Kiek bandžiau internetu ieškoti viešbučiuose, tai kažko nesigauna g.gif Man vaikus užskaito kaip suaugusius ( ta prasme su atskira lova).O mes. kad būtų pigiau, savo mažius galim pas save į lovą priimti. Ten su manim nesutinka, tipo dvivietis kambarys su papildoma lova negali gyventi 5 asmenys.
Gal sakau kokį butą žinot, kur galėtume su draugais kartu apsigyventi. Prabangos nereikia, svarbu švaru, šiltas vanduo ir kur galvą, kad būtų galima priglausti. blush2.gif
Atsakyti
[quote=vildar,2009 09 25, 13:47]
Labas

Mes gyvenome 3 zv. viesbutyje "Janousek" - berods taip teisingai parasiau. Tikrai tvarkingas ir labai svarus, dideli erdvus kambariai. Kambaryje gyvenome 3+1, t.y. trys suauge ir vaikas 8 metuku. nakvynes kaina geguzes menesi mums visiems atsiejo 150-170 Lt. Tiksliai nepamenu.
Zinoma, viesbutukas ne centre, berods 15 rajone ar kaip ten vadinasi..bet labai labai labai super thumbup.gif ir dabar jei tik vaziuotume pro praha- nakvyne ten imtume.
Be je viesbutuko is anksto nesisakeme. Atvykome i Praha ir iskart ieskojome. Pora atsisakeme, kadangi netiko kaina, o sitas uzkibo smile.gif

Buvo dvigule lova ir didele sofa lova...Is pradziu ir musu nelabai norejo apgyvendinti visu viename kambaryje, bet susitareme smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tapkute @ 2009 08 25, 11:18)
Su draugu rugsėjo 19 planuojam važiuoti savaitei į Čekiją, didesnę laiko dalį skiriant Prahai photo.gif 

laukiam šviežių įspūdžių su nuotraukom!

QUOTE(turistuke @ 2009 09 23, 13:27)
Sveikos, merginos! mielai prisjungciau prie jusu diskusjos. buvau pora kartu Prahoje, super miestas!  o dabar taip susikloste aplinkybes, kad dirbu pas cekus ir galeciau pasidalinti info apie Praha ir siaip bendrai apie Cekija  4u.gif

QUOTE(_saule @ 2009 02 24, 13:54)
Aš gyvenu Prahoje, nors dar ir neilgai. Gal galėčiau kažkuo padėti.

sveiki, _saule , turistuke,

kaip smagu kad yra "vietinių" 4u.gif , gal pasidalintumėte šviežiausia informacija, kaip Praha sutiks šiuos Naujuosius metus? Gal jau galima rasti info apie numatomus šventinius renginius mieste? ar dar per anksti?
Mes planuojame Prahoje sutikti Naujuosius metus, būsime ten 12/30 - 01/01 dienomis.
Dabar atidžiai skaitau pirmąją temą, ieškau pernykštės šventinės info.

Ir dar tada pora klausimų:

Kaip naujametinių švenčių metu dirba parduotuvės/kavinės? Pvz. Lietuvoj įprasta, kad visi dirba net ir šventiniu laikotarpiu, prieš keletą metų šias šventes šventėm Berlyne, tai ten veikė Kalėdinės miesto mugės, tačiau parduotuvės ir net kai kurios kavinės/restoranai buvo uždarytos. O kaip Prahoje?

Galbūt šis adresas bus kuriai žinomas (Melnicka 9, 150 00 Praha 1; Hotel Residence Mala Strana) ir galėsit netoliese jo rekomenduot kokią ne "turistinę", o vietinių pamėgtą užeigą/kavinę, mielą vietelę pasivaišinti, pasisėdėti?

Ačiū!
Atsakyti
Labas smile.gif nesidomėjau dar dėl renginių, o ir kvietimais kol kas negirdėjau, kad švaistytųsi, kokie bus renginiai, nžn. Bet kaip ir kiekvienais metais, čia dirbs krūvos kavinių, klubų ir barų, kuriuose iš anksto užsirezervuoti reikės - įvariose vietose, su įvairiu meniu, įvariu apmokėjimu ir t. t. Pernai prieš pat naujaką tai pilnas internetas buvo pasiūlymų, o nuo kada jų pradėti ieškoti, nežinau. Svarbu iš anksto rezervuotis.
Dar Prahoj labai daug visokių kamerinės muzikos koncertų vyksta, tai greičiausiai ir naujakas be to neapsieis, jei domina.
Parduotuvės čia apskritai daug trumpiau dirba nei Lietuvoje, tik naktinių parduotuvių daug. (Naktinė nebūtinai reiškia, kad dirba visą naktį.) Pernai pamenu, kad žygiavom per naujus į naktinę parduotuvę papildymų pirkti, tai dirbo smile.gif bet šiaip per pačią naktį per daug nesitikėčiau, o paprastom dienom dirbs. Ir per kalėdas čia būna trys nedarbo dienos, tai nėra taip paprasta normaliai nueiti į parduotuvę ir ten kažką nusipirkti. Vienais metais per kalėdas draugas Brno, ne Prahoj bandė pavalgyt kur nors, tai figuški - užsidarę visi šventėm, taip ir liko alkanas.

Melnicka 9 yra toji centro dalis, kuri man mažiau patinka, tai ir kavinių vietinių ten nelabai galiu rekomenduoti, bet galiu pasakyti, kad jei pažiūrėsit žemėlapyje į Melnicka 9, tai einant į viršų (link Karolio tilto), kavinukės bus daugiau "centrinės" ir atitinkamai brangesnės bei pritaikytos turistams, o toje pačioje Melnickoje ir einan į apačią (link kito tilto), kavinės bus labiau vietinės. Mes buvom kavinėj, esančioj gatvėj, kuri prie pat Melnickos (eina lygiagrečiai), tai man ten nepatiko, jau tikrai "vietinių" schmoll.gif Bet man dauguma grynai čekams skirtų kavinių nepatinka, tai galit nekreipt dėmesio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _saule: 29 rugsėjo 2009 - 22:21