Labas

nesidomėjau dar dėl renginių, o ir kvietimais kol kas negirdėjau, kad švaistytųsi, kokie bus renginiai, nžn. Bet kaip ir kiekvienais metais, čia dirbs krūvos kavinių, klubų ir barų, kuriuose iš anksto užsirezervuoti reikės - įvariose vietose, su įvairiu meniu, įvariu apmokėjimu ir t. t. Pernai prieš pat naujaką tai pilnas internetas buvo pasiūlymų, o nuo kada jų pradėti ieškoti, nežinau. Svarbu iš anksto rezervuotis.
Dar Prahoj labai daug visokių kamerinės muzikos koncertų vyksta, tai greičiausiai ir naujakas be to neapsieis, jei domina.
Parduotuvės čia apskritai daug trumpiau dirba nei Lietuvoje, tik naktinių parduotuvių daug. (Naktinė nebūtinai reiškia, kad dirba visą naktį.) Pernai pamenu, kad žygiavom per naujus į naktinę parduotuvę papildymų pirkti, tai dirbo

bet šiaip per pačią naktį per daug nesitikėčiau, o paprastom dienom dirbs. Ir per kalėdas čia būna trys nedarbo dienos, tai nėra taip paprasta normaliai nueiti į parduotuvę ir ten kažką nusipirkti. Vienais metais per kalėdas draugas Brno, ne Prahoj bandė pavalgyt kur nors, tai figuški - užsidarę visi šventėm, taip ir liko alkanas.
Melnicka 9 yra toji centro dalis, kuri man mažiau patinka, tai ir kavinių vietinių ten nelabai galiu rekomenduoti, bet galiu pasakyti, kad jei pažiūrėsit žemėlapyje į Melnicka 9, tai einant į viršų (link Karolio tilto), kavinukės bus daugiau "centrinės" ir atitinkamai brangesnės bei pritaikytos turistams, o toje pačioje Melnickoje ir einan į apačią (link kito tilto), kavinės bus labiau vietinės. Mes buvom kavinėj, esančioj gatvėj, kuri prie pat Melnickos (eina lygiagrečiai), tai man ten nepatiko, jau tikrai "vietinių"

Bet man dauguma grynai čekams skirtų kavinių nepatinka, tai galit nekreipt dėmesio