Įkraunama...
Įkraunama...

Trupiniuotis

Gal kas zinot receptuka, dabar labai jau uzsimaniau. rolleyes.gif Atrodo kaskaip iskepa trupinius ir su kondensuotu pienu pertepa?? g.gif Gal kas nors tiksliau zinot?
Atsakyti
ir mane domintu g.gif
bent suzinojimui kas cia per... unsure.gif rolleyes.gif
laukiam atsikeliant mamyciu kepejeliu thumbup.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Trupininis pyragas

3 kiausiniai
200 g margarino
200 g grietines
miltu (tiek, kad tesla butu kieta)
2 indeliai kondensuoto saldaus pieno

Is kiausiniu, grietines, margarino ir miltu uzminkyti kieta tesla. Kepimo skarda istepti riebalais ir plonu sluoksniu stambia trintuve sutarkuoti tesla (teslos drozles turetu nesukibti). Kepti karstoje orkaiteje, kol graziai pagels. Kond. pieno skardineles uzpilti vandeniu ir virti 2 val. Tada atausinti ir sumaisyti su iskeptais trupiniais. Sudeti mase i forma, gerai suspausti, kad neliktu skyliu ir palaikyti saldytuve.

As kartasi dar dedu smulkintu riesutu ir uzpilu tirpintu sokoladu thumbup.gif
Atsakyti
Ot kaip tik dabar valgau ta aprasyta trupiniuoti... smile.gif Vakar pasidariau, tiesa, nesu tikra ar man patiko virtas kondensuotas pienas rolleyes.gif biggrin.gif Turbut su nevirtu man butu skaniau - nevirto konsistencija (ot koks protingas zodis) man labiau patinka smile.gif Bet vistiek nieko.
O mano mociute kepa trupinieti su uogiene (serbentu skaniausia) - tesla tokia pati, gal kiek cukraus ideda, tada puse teslos iskloja skarda, pertepa uogiene ir antra puse teslos tarkuoja ant virsaus. As kai toki dariau, tai apie pusvalandi kameroj palaikiau tesla pries tarkuojant. ir kepa apie 40 min.
Atsakyti
sveikos,
as irgi trupinini pyraga su uogiene kepu, kaip ir Saulutes01 mociute. Labai skanus pyragas gaunasi ir nedaug darbo. Iskloji teslos 2/3, paskui istepi uogiene ( reikia kuo rugstesnes, pav. serbentu ar slyvu) ir likusios 1/3 teslas gabala sutrupini ar sutarkuoji burokine tarka.
Pabandykit!
Atsakyti
Bet tas su uogiene yra ne toks! g.gif pagal sesytes recepta gaunasi atskiri trupinukai suklijuoti virtu pienu, o su uogiene jau kaip pyragas. Mano krikstamote pagal sesytes recepta darydavo, oi koks skanus! thumbup.gif Tokie skanus prisiminimai uzpludo... wub.gif
Atsakyti
QUOTE (smike @ 2004 10 05, 12:43)
Bet tas su uogiene yra ne toks!  g.gif  pagal sesytes recepta gaunasi atskiri trupinukai suklijuoti virtu pienu, o su uogiene jau kaip pyragas.  Mano krikstamote pagal sesytes recepta darydavo, oi koks skanus!  thumbup.gif  Tokie skanus prisiminimai uzpludo...  wub.gif

Jo, su uogiene yra visai kitoks. Viena vakara pati norejau issikepti, bet tingejau. Tai vyras tuo metu mieste buvo ir uzvaziavo grizdamas i IKI, tai nupirko sviezut sviezuteli. Niam niam thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sesyte: 05 spalio 2004 - 17:48
Aš ir darau kaip Sesytė, bet vietoj margarino dedu sviestą ir dar prie tarkavimą palaikau tešlą kameroj apie valandą smile.gif
Atsakyti
QUOTE (astaba @ 2004 10 05, 12:04)
sveikos,
as irgi trupinini pyraga su uogiene kepu, kaip ir Saulutes01 mociute. Labai skanus pyragas gaunasi ir nedaug darbo. Iskloji teslos 2/3, paskui istepi uogiene ( reikia kuo rugstesnes, pav. serbentu ar slyvu) ir likusios 1/3 teslas gabala sutrupini ar sutarkuoji burokine tarka.
Pabandykit!

Va ir as toki, su uogiene, valgiau. Labai skanu. O vat to, su kondensuotu pienu tai nezinau, pirma karta girdziu blink.gif
Ech, laukia ilgas kepimo (ir, zinoma rijimo) savaitgalis essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miau: 06 spalio 2004 - 23:14
Jau matau, kad nusivazhiavote iki trupininiu pyragu - tai ir ash parashysiu, kaip darau. Chia tikrai ne pats pigiausias variantas, bet labai greitas, jau tikriausiai dauguma jusu taip darote, bet man skaniausias pyragas buna ish trupinines teshlos Matinga, kuria parduotuveje jau saldyta ir paduoda - telieka ja tik sutarkuoti burokine tarka (tarkuoju ir apatiniam ir virsutiniam sluoksniui - tai greiciau gaunasi - tik apatini sluoksni shiek tiek paspaudalioju, kad tarpu neliktu).
O jau uogiene tai dedu latviska. berods Spliva firmos, vyshnine (kitokios nesu bandzhiusi) bet arodo, jog jos tik VP marketo tinklo parduotuvese buna - ten tokie kibiriukai balti. Man pati ta uogiene tikras gardumelis - kai pirmakart nusipirkau - tai visa kibiriuka per 2 prisedimus suvalgiau wub.gif Ta uogiene neishskysta bekepnt, o ir vysniu labai daug ir skonis geras - ne per saldus.
Na ir ishkepusi pyraga priklauso apibarstyti cukraus pudra rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 0nora0: 07 spalio 2004 - 14:30
Oho kiek skaniu receptu!! clap.gif Net seiles varva beskaitant essen.gif
Reiks savaitgali isbandyti sesytes trupinini, nes jau seniai galvojau reik pabandyt, bet vis recepto nesuzvejojau
Aciu clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE (sesyte @ 2004 10 03, 07:53)
Kond. pieno skardineles uzpilti vandeniu ir virti 2 val.

Parduotuvėse galima toki piena pirkti gatava. Vadinasi Rududu. Sufasuotas skardinese kaip ir kondensuotas pienas.
Atsakyti