Įkraunama...
Įkraunama...

Trupiniuotis

QUOTE(Kaput @ 2007 07 08, 11:51)
as tai kepiau du kartus ji, pirma karta paklausiau patarimo ir dejau 1 indeli rududu  biggrin.gif man buvo per mazai, nesulipo kaip reikiant, bet vistiek skanu  thumbup.gif  o stai antra karta jau dejau 2 indelius, tai gavosi super, jau dabar seiles bega kaip noriu jo vel bigsmile.gif  biggrin.gif




Padėkit iškepti blush2.gif Pasidariau tešlą iš vakaro, ryte atsikėlus bandysiu kepti-tik nelabai suprantu kaip tuos trupinukus iškepti... g.gif Jie turbūt netilps į vieną skardą-reikia tik vieną ploną sluoksnį tarkuoti? Kiek maždaug laiko kepti reikia? AČIŪ už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurta @ 2007 07 10, 02:11)
Padėkit iškepti    blush2.gif  Pasidariau tešlą iš vakaro, ryte atsikėlus bandysiu kepti-tik nelabai suprantu kaip tuos trupinukus iškepti...  g.gif Jie turbūt netilps į vieną skardą-reikia tik vieną ploną sluoksnį tarkuoti? Kiek maždaug laiko kepti reikia?  AČIŪ už atsakymus  4u.gif

tik vakar kepiau ,gavosi thumbup.gif .O dariau taip:2 dideli kiaušiniai,200 gr.grietinės,200 gr.margarino,kepimo milt. šaukštelis,miltų,kad gautusi tešla kietoka.Tešlą padalyju į 6 dalis atšaldau gerai šaldytuve ar kameroje.Paskui sutarkuoju per burokinę tarką,iškepu dvejose blėkose.Pakepinu žemės riešutų apie300 gr.Trupinius sumaišau su riešutais ir vienu indeliu kondensuoto pieno su cukrumi.Dedu į formą vis paspausdama.Valgyti gerai atšaldytą. wub.gif
Atsakyti
vakar ir as kepiau - bet uzsiknisau tiesa pasakius tuos trupinius kept. ir uzteko man pilnai vienos skardines kondensuoto.
vaziuosiu kuria diena pas trupiniuociu kepimo meistre tongue.gif ir ziuresim, ar taip man gavosi ar nea biggrin.gif

va maniskis smile.gif
user posted image
Atsakyti
MMMMMMM seilė bėga, kaip skaniai atrodo. O įdomu ne toks pats išeina su sausainiais tarkuotais?
Atsakyti
As kepiau is sloksniuotos teslos tortui blynus. Keli liko. Tai is ju dariau trupiniuota pyraga. Niam niam skanu. smile.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(ciuncia @ 2007 12 20, 11:05)
MMMMMMM seilė bėga, kaip skaniai atrodo. O įdomu ne toks pats išeina su sausainiais tarkuotais?


Ne tas pats.. nes sausainiai jau būna saldūs.. o kai kepi trupinius, jie būna be cukraus.. smile.gif Saldumo gauna tik iš kondensuoto.. smile.gif

Bet jau nuo laukinės trupiniuočio tai jau tikrai seilė nutyso... wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikutes norejau paklausti ar butina virti kondensuota piena ar galima paprasta deti virto as nelabai megstu 4u.gif
Atsakyti
Aš vakar dariau trupiniuotį apsiskaičius šią temą pagal Sonatinos trupiniuočio receptuką.. smile.gif Nu nerealiai skanus gavosi... mmm.. net dabar pačiai seilė tįsta.. essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
O mes panašų pyragėlį kepam, ar tiksliau verdam, namie šiek tiek kitaip.

Tešla paprasta it du kart du biggrin.gif kokie 4 (ar daugiau) kiaušiniai, pagal receptą tiek pat šaukštų pieno, bet aš pilu šiek tiek daugiau, pora stiklinių miltų (aš dedu iš akies) ir viskas smile.gif Nei plakti, nei ką. Tik minkyti.

Tešlą išminkom, kočiojam ir tada pjaustom juostelėmis, o tas juosteles trupiniukais/kubiukais. Ir tuos trupiniukus verdam aliejuje. Paskui į sietelį ir iš sietelio į didelį dubenį. Kai jau priverdi tų trupiniukų pilną dubenį, ateina metas virti "glajų".

Glajus irgi paprastas. Mes jį verdam įš pusės stiklainio (ar šiek tiek daugiau nei pusės) medaus (lengviau iš dirbtinio, bet natūralus irgi puikiai tinka), ir pusantros stiklinės cukraus, įdedam mažą šaukščiuką sviesto ar margarino, kad minkštesnis būtų. Pirmiausia dedam medų, kai tas išskysta, cukrų, tada sviestuką. Ir pamaišydamos verdam, kol sutirštėja. Mums reikia, kad tas glajus stingtų, todėl galima pamėginti lašelį glajaus į šaltą vandenį įlašint, jei sustingo, tai ir pyragas gerai sukibs.
Kai glajus išvirtas, jį reikia skubiai pilti ant trupinėlių į dubenį ar formą ir greitai greitai maišyti, nes pyragas tiesiog akyse stingsta, o jei liks neapvoliotų glajuj trupiniukų,bus nelabai gerai, nes pjaustant jie labai trupės. Kadangi mes su teta atsidarančios formos neturėjom, tai makaluodavom viską dubeny, o paskui tik ant padėklo visą dar nelabai sustingusį kalną ir padarydavom jam kalno formą tongue.gif Tik atsargiai! Galima nusideginti rankas. Paskui tas kalnas lukteldavo valandą kitą ant stalo ir visi kibdavom jį pjaustyt. smile.gif

Šitą pyragą mes vadinam "TRUPINTUKU". Ir su medumi man jis toks tikresnis ir šventiškesnis, nei su kondensuotu, nes tas medus taip kveeeeepia... rolleyes.gif
Atsakyti
doh.gif doh.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo donaciuka: 11 sausio 2008 - 14:40
o as pasidomejusi, kaip kepamas trupininis pyragas dariau taip: viska kaip ir tokiai minetai teslai:


3 kiaušiniai
200 g grietinės
200 g margarino
miltų (tiek, kad tešla būtų kieta)
2 indeliai kondensuoto saldaus pieno
smile.gif

viskas gerai, tik man liko puse teslos, nes i didele skarda pritarkavau puse tos teslos (pasaldziusi saldiklyje), ir tai, man gavosi ne vienu plonu sluoksniu - gavosi sulipe, bet kai iskepe, as juos sutrupinau, o trupinosi labai lengvai ax.gif ir tada sumaisiau su 2x kondensuoto pieno indeliais (virtais2 geras valandas), ir idejau i puoda, ir i saldytuva smile.gif eisim veliau ragauti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ziuzete @ 2007 12 29, 16:45)
Sveikutes norejau paklausti ar butina virti kondensuota piena ar galima paprasta deti virto as nelabai megstu  4u.gif

Jei nevirsi- nesukietės pats pyragas, bus košė. Kitos sviesto deda, tada nereikia virti.
Atsakyti