QUOTE(klopedija @ 2007 09 01, 14:12)
Kažin, kur čia taip drąsiai gali būti

?
Jei 5-rių metų vaikas lankė priešmokyklinę grupę, bet tėvai nebuvo pasirašę priešmokyklinio ugdymo sutarties, sutinku, vaikas ramiai gali likti dar metus darželyje. Jei priešmokyklinio ugdymo sutartis pasirašyta ir vaikas išnaudojo "Mokinio krepšelį", jis eina į 1-mą klasę.
Išimtys itin retos. Ir taikomos tik tuomet, kai Medicininė komisija nustato vaikui PA ir fizinės raidos sutrikimus ar negalias, t.y., kompleksinius sutrikimus, o PPT rekomenduoja namų mokymą, tausojantį režimą, bla bla bla...
Gali būti, kad darželių, kur trūksta vaikų, direktorės
rizikuoja ir pasilieka vieną, kitą vaiką. Auditoriams tokie dalykai nepraslystų pro akis, direktorės kišenė tikrai "paplonėtų".
Sutinku

Tačiau geriausia yra stebėti savo vaiką jam pradėjus lankyt pr. ugd. grupę. Daug ką pasako pirmojo pusmečio rezultatai.Jei tėvai mato, kad vaikui lb. sunkiai sekasi, geriausiai yra vaiką išbraukti iš sąrašų, tuomet jis galės vėl bandyt lankyt dar sekančiais metais. O nutraukti sutartį galima gan nesunkiai. Nutraukimo atvejai turi būti nurodyti sutartyje

Kad taip yra daroma žinau iš patirties. Mūsų įstaigą tikrino apskritis ir buvo viskas tvarkoj.
Kalbate man už nugaros? Reiškia aš priekyje!.. Aptarinėjate mano gyvenimą? Reiškia jis įdomesnis už jūsų!.. Stengiatės įžvelgti trūkumus? Reiškia pavydite! Tęskite taip ir toliau!....Ir man visiškai vienodai, ką apie mane galvojate - nes aš apie jus visiškai negalvoju...