Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 5

QUOTE(*Miurielė* @ 2006 11 15, 12:42)
Vakar ruošiau kiaulieną korėjietiškai, tai vyras valgė net ausys lapsėjo, buvo baisiai patenkintas wub.gif sakė thumbup.gif  O pavalgęs paklausė, ar negalėčiau to pačio pagamint ir šiandien smile.gif


Oho, tai labai patiko. Pas mus dabar orkaitėj ji kaip tik gaminasi. Kvapas nuostabus ax.gif

QUOTE(Sonatina @ 2006 11 15, 16:49)
Vyneta, labai ačiū už sveikinimus ir už tai, kad jau tiek patiekalų išbandei bigsmile.gif Džiaugiuosi, kad patiko, tikiuosi ir kiti numatyti patiekalai patiks 4u.gif


Tai kad smagu bandyti, ypač dabar, kai šalta, daugiau laiko praleidžiam namie su mažiuke - turškiamės virtuvėje.
Žinai, kepiau Aharoni obuolių pyragą. Brendžio neturėjau, tad teko be jo. Bet va klausimas kilo-man nėjo nuo formos dugno ant lėkštės jo perkelti, nes apačioje minkštutėliai obuoliai. Galbūt jį reikia išversti obuoliais į viršų? Tai aš šachar makar su dviem lėkštėm iš abiejų pyrago pusių ir vistiek jį iškėliau lotuliukas.gif ...bet va įdomu, kaip reikia iš tikrųjų
Atsakyti
Gaminau kalakutienos krepselius... Dejau troskinta pora, morka ir grybus... Liuks ideja thumbup.gif
Atsakyti
Sonatina,
o jei į triufelių tortą dėčiau ne avietes, o aviečių uogienę. Kaip manai, gerai būtų? ax.gif
Atsakyti
krika, tikrai labai malonu, kad nuotaika būna pakili blush2.gif

Portuke, man iš esmės Rududu nelabai... Geriau jau tada sugaišt kelias valandas ir pavirt paprastą saldų kondensuotą pieną rolleyes.gif Tikiuosi atrasi kažką, tinkančio tavo skoniui smile.gif
O keksiukų tešla neturėtų gautis skystoka... g.gif Cukraus be abejo galima pamažinti, bet dėl to tešla tikrai nepasidarys tirštesnė... O tikrai tiksliai atmatavai viską?

dolile, 26 cm forma bus didoka... Tiesą sakant, aš naudojau reguliuojamą žiedą, bet šiaip labiau tiktų 22 cm skersmens formos bortelis... Iškeptą ataušintą biskvitą susuk į plėvelę ir viskas turėtų būti OK 4u.gif

Vyneta, tikiuosi kiauliena gavosi ne tik kvapni, bet ir skani... ax.gif
Pyragą žinoma galima išversti ir obuoliais į viršų smile.gif Bet man visai neblogai išsiėmė mentele ir taip ax.gif

laurechka, džiaugiuosi, kad idėja patiko 4u.gif

Ugnuže, kažkaip abejoju dėl uogienės... Manau, kad gali gautis per saldu... Geriau jau su šaldytom avietėm (Rimi būna po 4,50 Lt maišeliuose, tai turbūt kainuoja tiek pat, kiek ir indelis uogienės...) smile.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Sonatina, kur mes gyvenam, paprastos varskes rasi tik lietuviu parduotuvej, o ji tolokai ax.gif Parduotuvese yra varskes, bet ji tokia gabaliukais, tupuri truputi minkstesne (skystesne) ir jau pasudyta truputi. Kepem kugeli, tai buvo pats tas. Noreciau paklaust ar galeciau varskes pynutems ta varske naudot? Jos taip skaniai atrodo 4u.gif

Ir dar kalsimas asmeninis, kaip visur spejat? Savo seima tokiom skanybe, pamalonint, cia parasyt ir dar pakomentuot? blush2.gif Nu neisizeiskit uz pasakyma, bet negaliu susilaikyt Sonatina - super boba 4u.gif
Atsakyti
Ugnuže, kažkaip abejoju dėl uogienės... Manau, kad gali gautis per saldu... Geriau jau su šaldytom avietėm (Rimi būna po 4,50 Lt maišeliuose, tai turbūt kainuoja tiek pat, kiek ir indelis uogienės...) smile.gif
[/quote]

Tiesiog turiu kaip tik naminės uogienės ir ji tokia tiršta, tai nežinau, ar šaldytos būtų tirštesnės už ją. Gal tik aromatas gali būti kitoks ir gal truputį per saldu, kaip Tu sakai. Ir spalva... Na, dar pagalvosiu, bet labai jau noriu to torto (ir ne tik aš mirksiukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 15 lapkričio 2006 - 19:36
Gadiga, manau tokia varškė turėtų tikti smile.gif O super boba skamba labai juokingai biggrin.gif

Ugnuže, aš neabejoju dėl tirštumo ar spalvos, o tik dėl saldumo, nes šaldytos avietės kaip tik davė tortui labai malonios rūgštelės... ax.gif O tortas tai tikrai labai skanus - skaniausias iš mano darytų... rolleyes.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 15, 18:41)
Gadiga, manau tokia varškė turėtų tikti smile.gif O super boba skamba labai juokingai biggrin.gif

Aha dabar pagalvojau, tiksliai negraziai kazkaip issireiskiau blush2.gif Paitaisau Sonatina - superine moteris 4u.gif Va, dabar man atrodo daug geriau 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Varškės ir baltojo šokolado desertas

Pagrindas
1 st. maltų lazdyno riešutų
1 st. maltų sausainių
1/3 st. tirpinto sviesto

Įdaras
250 g neriebios kreminės varškės
1 st. grietinės
1/3 st. cukraus
120 g tirpinto balto šokolado
3 v. š. likerio
2 a. š. želatinos (išbrinkintos 1/3 st. vandens)
1/2 st. riebios grietinėlės

Pasiruošti formą – dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi. Sumaišyti sausainius, riešutus ir sviestą. Gautą masę dėti į formą ir labai gerai ant dugno suspausti. Padėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras.
Mikseriu išplakti varškę, grietinę ir cukrų. Pakaitinti želatiną, kol visiškai ištirps ir praaušusią supilti į varškės masę kartu su šokoladu. Supilti likerį ir viską gerai išplakti. Atskirai išplakti grietinėlę iki purumo (bet nelabai standžiai) ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Supilti ant paruošto sausainių pagrindo ir šaldyti šaldytuve ne trumpiau, kaip 3 val.

P. S. stiklinė – 236 ml. Padariau klaidą darydama želė žiede – kadangi pagrindą dėjau ant viršaus, jis visiškai nesusispaudė ir byrėjo, bet visi ragavę nusprendė, kad ir be pagrindo labai labai skanu... rolleyes.gif Varškės dėjau 370 g (2 indelius Mūsų švelniosios)... Manau sėkmingai galima padaryti desertiniuose indeliuose be jokio pagrindo – bus mažiau kalorijų tongue.gif
Atsakyti
vakar vakarienei gaminau daugumos ismeginta ir isgirta vistiena su darzovemis jogurto padaze.tikrai thumbup.gif skonis.mums labai patiko.turbut mano stiklinis indas buvo per mazas,nes padazas truputi isbego per krastus,bet nieko.viskas puikiai gavosi.aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 15, 19:25)
Vyneta, tikiuosi kiauliena gavosi ne tik kvapni, bet ir skani... ax.gif
Pyragą žinoma galima išversti ir obuoliais į viršų smile.gif  Bet man visai neblogai išsiėmė mentele ir taip ax.gif


Taip, skonis kiaulienos irgi labai geras thumbup.gif Tikrai greit pagaminamas patiekalas, aišku ilgokai kepa, bet nereikia prie orkaitės juk stovėti. Tik kai kurie gabalėliai buvo ganėtinai sausi-tikriausiai tie, kurie virš išsiskyrusių sulčių kepė? O gal ne kumpį reik naudoti, o kokią kitą kiaulienos mėsą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyneta: 15 lapkričio 2006 - 20:36
thumbup.gif ka tik suvalgem kepta visciuka (slauneles), skonis nerealus thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti