Pabandžiau iškepti manų kruopų apkepą. Na atrodo viską sąžiningai dariau pagal receptą, bet vyras prisėdo valgyti ir nudžiugo - o, keksas
                [quote=Doti,2006 11 14, 19:02]
Pabandžiau iškepti manų kruopų apkepą. Na atrodo viską sąžiningai dariau pagal receptą, bet vyras prisėdo valgyti ir nudžiugo - o, keksas
   
 
 
  
  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            Pabandžiau iškepti manų kruopų apkepą. Na atrodo viską sąžiningai dariau pagal receptą, bet vyras prisėdo valgyti ir nudžiugo - o, keksas
                Sonatina, vakar nupirkau daug (labai daug) vištienos gabaliukų, tai dariau pagal šiuos receptus:
Keptas viščiukas
Višta su adžika, kepta kepimo rankovėje
ir vienas ir kitas receptas nuostabus ir skanus
  
 ( 
 liko tik 2 gabaliukai)
                
                                    
                
                
                
            Keptas viščiukas
Višta su adžika, kepta kepimo rankovėje
ir vienas ir kitas receptas nuostabus ir skanus

Balti kukuliukai
500 g vištos krūtinėlės
200 g fermentinio sūrio
1  2 skiltelės česnako
1 kiaušinis
druskos
maltų juodųjų pipirų
Vištieną, sūrį ir česnaką sumalti. Įmušti kiaušinį, įberti pipirų, šiek tiek druskos (nepadauginti, nes nuo sūrio jau pakankamai sūru) ir labai gerai išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Rankas vos vos patepti aliejumi ir formuoti mažyčius kukuliukus. Dėti į kepimo skardą ir kepti 5  10 min., tada skardą supurtyti, kad kukuliukai apsiverstų ir dar kepti 5  10 min. (priklauso nuo kukulių dydžio).
Patiekti su mėgiamu garnyru...
P. S. gavosi tikrai labai skanūs kukuliukai... Beje, dariau iš kalakutienos... Teoriškai jie turėtų būti alyvuogės dydžio, tada tikrai iškeptų per 5 + 5 min. Aš padariau gerokai didesnius, todėl kepiau 10 + 10 min.
                vakar gaminau vakarienei Įdaryti makaronai  kriauklės 
 tik aš truputį kitaip dariau, nes neturėjau nei orkaitės, nei pievagrybių 
 apviriau makaronus, į juos sudėjau faršo-kumpio-sūrio įdarą, tada sudėjau juos į keptuvę, užpyliau MAGGI mišinį vištienai su grietinėlės padažu, ant viršaus tarkuoto sūrio, patroškinau apie 10min ir gavosi suuuuperinės kriauklės 
  
 laaaaaabai skanu 
 kitą kart išmėginsiu su tuno įdaru, manau, kad taip pat bus skanu 
  AČIŪ SONATINAI  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            
                Sveiki,  
 
Sonatina atkreipiau dėmesį, kad dauguma tavo pyragų ar apkepų kepti apvalioje formoje banguotais krašteliais. Norėjau paklausti kur pirkai šią formą - kiek aš ieškojau, tai visos skirtos taip vadinamiems vaisiniams pyragams - jos yra su iškeltu dugnu (na gal aiškiai parašiau), o lygiu dugne - nėra. Taip pat buvau nuvykusi į tą parduotuvę Kaune - ten taip pat tokios neturi? Gal kitos merginos gali patarti kur įsigyti. Iš anksto dėkoju
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            Sonatina atkreipiau dėmesį, kad dauguma tavo pyragų ar apkepų kepti apvalioje formoje banguotais krašteliais. Norėjau paklausti kur pirkai šią formą - kiek aš ieškojau, tai visos skirtos taip vadinamiems vaisiniams pyragams - jos yra su iškeltu dugnu (na gal aiškiai parašiau), o lygiu dugne - nėra. Taip pat buvau nuvykusi į tą parduotuvę Kaune - ten taip pat tokios neturi? Gal kitos merginos gali patarti kur įsigyti. Iš anksto dėkoju
                Sonatina ,o tas pikantiškas vaflių tortas poto užkepamas orkaitėje ,ar ne
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(korcula @ 2006 11 16, 14:34)
Sveiki,  
 
Sonatina atkreipiau dėmesį, kad dauguma tavo pyragų ar apkepų kepti apvalioje formoje banguotais krašteliais. Norėjau paklausti kur pirkai šią formą - kiek aš ieškojau, tai visos skirtos taip vadinamiems vaisiniams pyragams - jos yra su iškeltu dugnu (na gal aiškiai parašiau), o lygiu dugne - nėra. Taip pat buvau nuvykusi į tą parduotuvę Kaune - ten taip pat tokios neturi? Gal kitos merginos gali patarti kur įsigyti. Iš anksto dėkoju
Sonatina atkreipiau dėmesį, kad dauguma tavo pyragų ar apkepų kepti apvalioje formoje banguotais krašteliais. Norėjau paklausti kur pirkai šią formą - kiek aš ieškojau, tai visos skirtos taip vadinamiems vaisiniams pyragams - jos yra su iškeltu dugnu (na gal aiškiai parašiau), o lygiu dugne - nėra. Taip pat buvau nuvykusi į tą parduotuvę Kaune - ten taip pat tokios neturi? Gal kitos merginos gali patarti kur įsigyti. Iš anksto dėkoju
Aš kažkada esu pirkusi tokią formą Senukų PC arba Maximoj (nepamenu tiksliai, pirkau prieš gal kokius 4 m.)
Ji vadinasi forma picai ir buvo lygiu dugnu, bet labai gerai man joje kepasi ir pyragai.
Nors gal Sonatina kažkiokią kitą formą naudoja...
                EDITUSKA, džiaugiuosi, kad vištiena patiko 
 
Vyneta, turbūt geriausiai šiam patiekalui naudoti sprandinę...
 O šiaip malonu, kad gavosi skanu 
 
Mama_Tania, labai smagu, kad abu vištienos receptai patiko
 
starbee, džiaugiuosi, kad įdarytos kriauklės puikiai pavyko ir patiko
 
korcula, mano forma ir yra iškilusiu dugnu, bet aš tame nematau jokių problemų
 Bet, man regis, Senukuose mačiau tokių formų ir neiškeltu dugnu...
Marinčik, užkepti torto nereikia
                
                                    
                
                
                
            Vyneta, turbūt geriausiai šiam patiekalui naudoti sprandinę...
Mama_Tania, labai smagu, kad abu vištienos receptai patiko
starbee, džiaugiuosi, kad įdarytos kriauklės puikiai pavyko ir patiko
korcula, mano forma ir yra iškilusiu dugnu, bet aš tame nematau jokių problemų
Marinčik, užkepti torto nereikia
                o aš naudojau su tuo iškeltu dugnu, nu ir nieko. įklojau kepimo popierių ir kepiau 
o Sonatinos pasiūlyti beliašai... mmmmm... skanumėlis
                
                                    
                
                
                
            o Sonatinos pasiūlyti beliašai... mmmmm... skanumėlis
                Merginos noreciau paklausti: siandien kepsiu sokoladini-kriausiu keksa. Ji reikia atausinti orkaiteje ar is karto istrauki. Kaip  padaryti kad jis nesusmegtu 
                
                                    
                
                
                
            
                Vakar vėl kepiau Kiaušinių ir faršo vyniotinį ir omletas neprilipo 
 galiu pasakyt kodėl - nusipirkau FINO kepimo popierių, tikrai liuks  
 
                
                                    
                
                
                
            
    









