Įkraunama...
Įkraunama...

Mikroschemos ir kačių registracija

QUOTE(Zemuogiuke @ 2011 01 16, 18:41)
Gal kas nors galetu patarti kur siuo metu pigiai galima ideti ta cipa katinui Kaune?

Norit pigiai ar gerai? biggrin.gif
Įvairių čipų kaina svyruoja, skanerio kaina irgi, veterinaro kompetencija dokumentų supildymui taipogi turi savo kainą.
Šiaip maždaug normali kaina yra 110-130 Lt už čipavimą su europaso išrašymu. Kai jau išsirinksit, veterinaro būtinai pasiteiraukit, kokios firmos čipą deda. Jei jie nebus skaitomas JAV, turėsite pirktis savo skanerį - o jis kainuoja, ir pinigus nemažus. Taip pat žiūrėkit, kaip užpildomas pasas - ar jame padaromi visi įrašai.

QUOTE(Zemuogiuke @ 2011 01 16, 20:15)
Man cia atrodo labai brangu... o kaip ten toje www.registracija.lt anksciau kiek skaiciau dalino papigiai, o kaip idomu dabar? Gal kas zino?

Gyvūnų registravimo centras iki dabar čipuoja žmonėms "popigiai" - už tą čipą sumoka Kauno savivaldybė. Tačiau ten čipavus, gyvūnas jau įrašomas į savivaldybės duomenų bazę ir pradeda tiksėti kasmėnesiniai mokesčiai mirksiukas.gif
Atsakyti
O koks skirtumas tarp pigiai ir gerai? Nejaugi tie cipsai turi savo galiojimo laika? smile.gif
Atsakyti
Radau stai ka internete: "Mikročipas turi atitikti ISO 11784 arba ISO 11785 standartams ( pagal ES direktyvos reikalavimus). Lietuvoje, visose veterinarijos gydyklose implantuojami mikročipai atitinka šiuos standartus"
O JAV kaip tik ir galioja sitie standartai, nes kaip supratau tai yra tarptautiniai standaratai, todel manau, kad problemu neturetu kilti. Kaip supratau papildomi skaneriai reikalingi jeigu tie chipai seni...
Atsakyti
QUOTE(Zemuogiuke @ 2011 01 17, 00:22)
Radau stai ka internete: "Mikročipas turi atitikti ISO 11784 arba ISO 11785 standartams ( pagal ES direktyvos reikalavimus). Lietuvoje, visose veterinarijos gydyklose implantuojami mikročipai atitinka šiuos standartus"
O JAV kaip tik ir galioja sitie standartai, nes kaip supratau tai yra tarptautiniai standaratai, todel manau, kad problemu neturetu kilti. Kaip supratau papildomi skaneriai reikalingi jeigu tie chipai seni...

taip butent, siaip na bent jau taip turetu buti smile.gif
nezinau as kainu Kaune, gyvenu Vilniuj, pati uz amerikietiska cipa moku gan pigiai palyginus (firmos tikrai nezinau, bet pasirausus lapuose kur gavau, kai cipa statem, gal ir rasciau....) su kykutes parasytom kainom, man su europos pasu dar daroma nuolaida, o be nuolaidos bent jau klinikoj kur as darau kaina 90lt ( i kaina kaip jau minejau ieina ir pasas ir cipas) smile.gif bet deja Vilniuj smile.gif
tiesa cipas na nezinau, kai kurios cia pasakojo, kad labai mazas, net nesijaucia, as pas savo 6 men mergyte cipuka puikiai uzciuopiu ax.gif
Kaina matyt nuo klinikos prestizo priklauso, kazkodel taip mastau
Papildyta:
na va spec paziurejau, mano kaciukai sucipuoti DATA MARS cipukais smile.gif
va specialiai paziurejau, nes ir paciai smalsu buvo
Atsakyti
Saviškę Britę pirkau jau su mikroschema, taip sakant čipuotą. Ji pas mane neina nei į lauką, nei kur kitur, tai kam tas čipas reikalingas?, apskritai būtų geriau, kad jo nebūtų. Manau, kad ta mikroschema juda. blush2.gif , man nuojauta, kad mikroschema buvo netinkamai implantuota. Pliusas tik tas, kad jei nuklydus atsirastų prieglaudoj - iškart grįžtų atgal. Bet dažniausiai jei ir pabėga, tai nesugausi, kaip ten iki tos prieglaudos dasigautų, nebent kokie žmonės nuneštų, bet kai kurie (jei katė veislinė) tai tik sau pasiliktų. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Clevermotherr: 26 birželio 2012 - 15:32
Sveiki,

o gal kas žinot, kaip yra su ta rinkliava gyvūnų laikymo Vilniuje? Birželio 30 d. užregistravau 3 mėnesių ką tik įsigytą katinuką. Pati esu deklaravusi gyvenamąją vietą ne Vilniuje, nes esu studentė, bet vet. klinikoje daviau laikiną adresą Vilniuje.
Įdomu, ar dar turiu susimokėti ir už birželį tuos tris litus, iki kada reikia mokėti kiekvieną mėnesį, ir tikriausiai svarbiausia ar galima iškart metams į priekį sumokėti, nes man dar tiek pat kainuoja perverdimo mokestis, kiek rinkliava. Kvaila kas mėnesį pervedinėti. Bandžiau rašyti ir į savivaldybę (kažkur buvau atsakingo žmogaus email radus) - neatrašė, ir į registravimo centrą (ten tik šiandien, tai gal atrašys). Tačiau išvykstu ir iki kito mėnesio nebebūsiu, noriu dabar susimokėti. Gal kas mokat ir žinot?
Atsakyti
QUOTE(Lolgimante @ 2012 07 23, 17:26)
o gal kas žinot, kaip yra su ta rinkliava gyvūnų laikymo Vilniuje? Birželio 30 d. užregistravau 3 mėnesių ką tik įsigytą katinuką. Pati esu deklaravusi gyvenamąją vietą ne Vilniuje, nes esu studentė, bet vet. klinikoje daviau laikiną adresą Vilniuje.
Įdomu, ar dar turiu susimokėti ir už birželį tuos tris litus, iki kada reikia mokėti kiekvieną mėnesį, ir tikriausiai svarbiausia ar galima iškart metams į priekį sumokėti, nes man dar tiek at kainuoja perverdimo mokestis, kiek rinkliava.

Kačių neauginus, tai subtilybių nežinau, bet manau, kad analogiška tvarka kaip ir dėl šunų.
Šiaip ne tiek svarbu, kur šeimininkas registruotas, esmė - kur gyvena jis ir augintinis.
Už birželį, sakyčiau, mokėti nereikia.
moku už 2 šunis kas 5 - 6 mėn. Jums, kai suma 6kart mažesnė, aišku, geriausiai mokėt iškart bent už metus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolgimante @ 2012 07 23, 17:26)
Sveiki,

Įdomu, ar dar turiu susimokėti ir už birželį tuos tris litus, iki kada reikia mokėti kiekvieną mėnesį, ir tikriausiai svarbiausia ar galima iškart metams į priekį sumokėti, nes man dar tiek pat kainuoja perverdimo mokestis, kiek rinkliava.

Nžn, kaip Vilniuje tvarka, bet Kaune, jei gyvūną čipavo organizuojami savivaldybės privalomi skiepai ir mikročipai, jie pigesni, tada reikia mokėt mėnesinį mokestį už tiek gyvūnų, kiek užregistruoji savivaldybėje. Jei čipą dedi vet klinikoje tai tas čipas galios tik tarp vet klinikų duomenų bazėje, savivaldybė jos nemato ir tada mokesčio nepriskiria... Jei žinočiau, kad tie mano sumokėti pinigėliai keliautų gyvūnų globos organizacijoms ar bent humaniškiems benamių problemų sprendimo būdams, tuomet sutikčiau mokėti tą rinkliavą, bet dabar pinigai mokami nežinia kam ir kodėl, matyt, kažkam į kišenę taigi esam kol kas savivaldybėje nelegalai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Juoduke` @ 2012 07 24, 10:03)
Jei čipą dedi vet klinikoje tai tas čipas galios tik tarp vet klinikų duomenų bazėje, savivaldybė jos nemato ir tada mokesčio nepriskiria...

Dabar Vilniuje yra pasikeitusi tvarka (visi šunys, katės registruojami vet. klinikose).
QUOTE(Juoduke` @ 2012 07 24, 10:03)
Jei žinočiau, kad tie mano sumokėti pinigėliai keliautų gyvūnų globos organizacijoms ar bent humaniškiems benamių problemų sprendimo būdams, tuomet sutikčiau mokėti tą rinkliavą, bet dabar pinigai mokami nežinia kam ir kodėl, matyt, kažkam į kišenę taigi esam kol kas savivaldybėje nelegalai biggrin.gif

Su katėm daug paprasčiau būt nelegalais nei su šunimis (ir dar nemažais) ax.gif Tačiau aš irgi nesuprantu, už ką turi mokėt kačių augintojai, kurių augintiniai net nosies į lauką neiškiša unsure.gif O ir pati nieko negaunu, mokėdama po 20 Lt/mėn. už 2 šunes. Šunų vedžiojimo aikštelės baisios, o mes ir nesinaudojam jomis. Bet čia jau atskira tema/kalba...
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2012 07 24, 09:56)
Kačių neauginus, tai subtilybių nežinau, bet manau, kad analogiška tvarka kaip ir dėl šunų.
Šiaip ne tiek svarbu, kur šeimininkas registruotas, esmė - kur gyvena jis ir augintinis.
Už birželį, sakyčiau, mokėti nereikia.
moku už 2 šunis kas 5 - 6 mėn. Jums, kai suma 6kart mažesnė, aišku, geriausiai mokėt iškart bent už metus drinks_cheers.gif

Dėkui labai, tuomet šiandien susimokėsiu už metus į priekį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2012 07 24, 11:14)
Tačiau aš irgi nesuprantu, už ką turi mokėt kačių augintojai, kurių augintiniai net nosies į lauką neiškiša unsure.gif

Nors pas mus mokesčio nėra (kol kas), bet irgi man nedašyla už ką mokėt jei kates augini doh.gif Sakyčiau šiukšles mokėtume nuo galvos, tada dar aišku būtų, nes kraiką į šiukšlinę neši. doh.gif

Dabar apie čipavimą. Kažkaip mūsų vetas užsiminė, kad šunų čipai kainuoja pigiau (apie 40 Lt), nes yra kažkokios sutartys su kinologų chebra. g.gif O vat katėm kažkodėl kaina triguba. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2012 07 24, 18:14)
Nors pas mus mokesčio nėra (kol kas), bet irgi man nedašyla už ką mokėt jei kates augini  doh.gif Sakyčiau šiukšles mokėtume nuo galvos, tada dar aišku būtų, nes kraiką į šiukšlinę neši.  doh.gif

Dabar apie čipavimą. Kažkaip mūsų vetas užsiminė, kad šunų čipai kainuoja pigiau (apie 40 Lt), nes yra kažkokios sutartys su kinologų chebra.  g.gif O vat katėm kažkodėl kaina triguba. verysad.gif

oi Tajka, kaip sakė mano veterinaras thumbup.gif , kiekvienam veterinarui kišenė kiaura, prašo kiek nori, pvz: aš už čipavimą, skiepaą, Eu knygute ir nuo kirmin sudavia, vaistukus(virbacs) moku tik 100 lt. kiekvienam savo mirksiukas.gif
merginos pats čipas(mikrochema), kainuoja TIk 30 lt, priregistravimas vėl tiek pat ax.gif
na aš daugiau nebkalbu irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irish Cool: 24 liepos 2012 - 18:15