Įkraunama...
Įkraunama...

Mikroschemos ir kačių registracija

QUOTE(kykute @ 2006 08 26, 11:23)
Viskas priklauso nuo vietos, kur gyveni: jei rajone, ne mieste, tuomet registruoti nereikia. Jei mieste (Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoj), tuomet katytes reikia paskiepyti bent jau nuo pasiutligės ir kreiptis į Gyvūnų registravimo centrą. Ten pateiksi katės skiepijimo pažymą ir sumokėto viekartinio mokesčio kvito kopiją) ir kates sučipuos. Tolimesnis mėnesini mokestis priklauso ar gyveni nuosavame name (tada mokėti mėnesinio mokesčio nereik) ar daugiabutyje (tada jau priklauso mėnesinė rinkliava). Gali sakyti, kad katytes vakar parsivežei iš kaimo ir jos pas tave gyvena nuo vakar – tada jokio atgalinio mokesčio neturės teisės skaičiuoti.
Atrodo viską susakiau  4u.gif

aciu labai aciuks.gif
o jei gyvenu nuosavam name tai galiu kaip ir nemeluot kad tas kates tik vakar gavau smile.gif ? nereiks moket? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Female: 26 rugpjūčio 2006 - 13:00
Kaune nutarimas registruoti kates įsigaliojo tik nuo šių metų kovo mėnesio, taigi niekas negali priskaičiuoti mokesčio už laikotarpį buvusį prieš tai.
Dėl kačių ir šunų registracijos Kauno mieste
Tik man vis tiek neaišku, kam mokėti pinigus už kates, kurios net nosies į lauką neiškiša. Taip išeina, kad už orą, kuriuo jos kvėpuoja. g.gif
Atsakyti
Apie pacias mikroschemas gana aiskiai parasyta CIA
Bet iskilo klausimu: ar tikrai tai padeda rasti dingusi gyvuna? ar verta daryti sia procedura? 4u.gif

Atsakyti
rasti gyvūno tikrai nepadeda. Tačiau, radus gyvūną, surasti šeimininkus padeda.
Ar verta daryti? Verta. Nebent nenori mokėti po 2 lt kas mėnesį už savo katiną smile.gif Procedūra nieko nekainuoja, jei tai darysi savo mieste gyvūnų registravimo centre.
Čia pateiksiu Vilniuje esančio registravimo centro kontaktus.
Adresas: Kedrų g. 6
Telefonas: 233 80 60
Faksas: 233 80 60
e-Paštas: registracija@erdves.lt

Geriausiai jų ir paklausti apie čipavimą ir su juo susijusius mokesčius bei kt.
Atsakyti
O tas cipas kazkaip apciuopiamas ar ne?... (nu ta prasme, jei svetimas randa katina, tai jis gali apciuopti, kad cipas yra, ar ne?... )

p.s. Visus mokescius ir t.t. jau issiaiskinau. Taip, kad piniginei skausmo nebus: 3lt uz registravma (kai registruoji - cipas nemokamai idedamas) ir 3lt kas menesi... (cia - vilniuje)
Atsakyti
Kai svetimas randa katiną, jis turėtų nunešti katiną pas vetirinarą, į registravimo centrą ar pan. Tada ten perbraukia su tokiu aparačiuku per katino nugarytę ir sužino jo numeriuką. Taip atsekamas šeimininkas.
Kad rastą katinuką kas nors neš kur nors niekas negali garantuot. Taigi, čia jau garantijų ir patikimumo negalima tikėtis. Sistema dar tik pradėjusi veikti.
Atsakyti
Pas mane yra cipuotas katinas-ranka tikrai nieko nejausi,okatinas manau irgi nieko nejaucia.
Atsakyti
mano abudu katinai cipuoti. Kadangi gyvenu nuosavam name tai man kas menesi moketi nereikia, o katinai iseina i lauka tai jei taip atsitiktu, kad pradingtu ir kazkas priglaustu tai nuskenavus greit suzinotu seimininkus ir katinai griztu namo. Tik va su sunimis lengviau-jiems ant antkaklio segami zenkliukai, kad registruotas, taigi pagavus suni aisku, ka su juo daryt. Bet jei pagaunama kate, zmogui ne visuomet aisku, kad si kate gali but registruota ir turet mikroschema. Manau ir katems reiketu tokiu zetonu, juk dauguma eina i lauka su antkakleliu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(aisha7 @ 2006 10 26, 11:27)
Pas mane yra cipuotas katinas-ranka tikrai nieko nejausi,okatinas manau irgi nieko nejaucia.

Matyt blogai ieškote wink.gif Pas sfinksus čipas jei buvo nepataikytas tarp menčių į "kišenę", tai nuslenka žemyn ir yra matomas kurioje vietoje yra. Pas kornreksus paieškojus galima apčiuopti, nes oda pakankamai plona. Iš turimų 11 gyvūnų čipo gerai apčiupinėjus neina apčiuopti tik dviem gyvūnams.
Atsakyti
Na nezinau... pas mano katinus tai niekas neapsiciuopia... biggrin.gif
Ir ner cia ko ieskot schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(SoftKiss @ 2007 01 15, 13:33)
Matyt blogai ieškote wink.gif Pas sfinksus čipas jei buvo nepataikytas tarp menčių į "kišenę", tai nuslenka žemyn ir yra matomas kurioje vietoje yra. Pas kornreksus paieškojus galima apčiuopti, nes oda pakankamai plona. Iš turimų 11 gyvūnų čipo gerai apčiupinėjus neina apčiuopti tik dviem gyvūnams.

Gal kas galit parekomenduot labiau patyrusį veterinarą Vilniuje, kad sfinksiukei čipas nesimatytų? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2006 10 26, 10:01)

Procedūra nieko nekainuoja, jei tai darysi savo mieste gyvūnų registravimo centre.

.

Tai kodel kai registruoji vada Bubastej, moki uz cypus po 60 ,- ?
Atsakyti