Kažkokį radau, bet jis mielinis, gal ne tas
Pyragas su migdolų plutele
tešlai:
400g miltų;
30g mielių;
70g cukraus;
apie 1/4l šilto pieno;
žiupsnelis druskos;
70g sviesto arba margarino;
1 kiaušinis;
riebalų skardai ištepti.
Įdarui:
1kg saldžiarūgščių obuolių;
1 citrinos sultys;
50g cukraus;
100g razinų( mirkytų vandenyje arba rome);
Plutelei:
100g sviesto;
150g cukraus;
2-3v.š. pieno;
100g kapotų migdolų.
Paruoškite mielinę tešlą iš jai skirtų produktų.Kol tešla kyla, nulupkite obuolius,išimkite sėklas ir supjaustykite apskritais griežinėliais.Citrinų sultis sumaišykite su cukrumi bei stikline vandens ir virkite 10 min(aš virdavau maždaug 8min).Sirupą ataušinę suberkite razinas.
sviestą plutelei išlydykite puode ir suberkite cukrų bei migdolus.supilkite pieną.
Skardą ištepkite riebalais ir įklokite pusė tešlos, prieš tai dar kartą ją gerai išminkę ir iškočioję ploną lakštą.Ant jos dėkite obuolius,užpilkite cukraus sirupą.Iš likusios tešlos iškočiokite tokį pat skardos dydžio lakštą ir juo uždenkite obuolius.
Tešlos sluoksnius sulipdykite vieną su kitu, o viršų subadykite šakute(kad nesideformuotų pyragas). Migdolų masę tolygiai užtepkite ant viršaus ir dar 15 min pyragą palaikykit šiltai,kad truputį pakiltų.
Kepti 25 min, 220 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus.