Įkraunama...
Įkraunama...

Eutanazija

Apklausa: Ar pritariate eutanazijos iteisinimui Lietuvoje? (332 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(rolali @ 2008 11 10, 11:49)
Matyti besikankinantį žmogų ir nieko negali padaryti yra baisiausia. Aš už

As tik atradau supermamos forumus. Kiek daug ir kokiomis temomis diskutuojama..
Akys pavargo beskaitant..

Gal ir ne i tema, bet siandien perskaiciau ziauriai sukrecianti straipsni. Ne apie eutanazija, bet apie vaikelio netekima..
Negaliu nepasidalint. Neduok die kam nors patirti..

http://www.moteris.l...au_sitoj_zemej/
Atsakyti
As uz tokiu atveju,kai zmogus jau negyvena,o palaikomas aparatu vegetuoja.labai lengva pasakyti kad as noreciau jog man ivykdytu eutanazija,bet labai sunku artimiesiems,nes giliai giliai kirba dar tokia mintele-o gal?nenoreciau niekad sito patirt,bet tai geriau nei leist ilgai ilgai kankintis ir stebet beprasmiskas kancias ir kova uz nebesama gyvenima.tai va,uz,bet nelinkiu niekam,kad to prireiktu 4u.gif
Atsakyti
mes vel kartojames.... doh.gif kai gyvybe palaikoma aparatu-tai NE eutanazija.tai savanoriskas apsisprendimas,kai zmogus pilnai samoningas ir mastantis!!!!!
Atsakyti
QUOTE(vasara00 @ 2008 11 21, 20:51)
mes vel kartojames.... doh.gif kai gyvybe palaikoma aparatu-tai NE eutanazija.tai savanoriskas apsisprendimas,kai zmogus pilnai samoningas ir mastantis!!!!!

kai gyvybe palaikoma aparatu,bet zmogus jau ne samoningas,negali isreikst savo noru?kas tada g.gif
Atsakyti
QUOTE(edeina @ 2008 11 22, 00:03)
kai gyvybe palaikoma aparatu,bet zmogus jau ne samoningas,negali isreikst savo noru?kas tada g.gif

tai nera eutanazija,paprasciausias artimuju apsisprendimas,o eutanazija,kai pvz as,budama aiskaus proto,serganti nepagydoma liga,apsisprendziu numirti ,nes nenoriu buti nasta sau ir kitiems,ir man nereikia prasyti artimuju sutikimo,tik gydytoju konsiliumo.
Atsakyti
QUOTE(vasara00 @ 2008 11 22, 03:14)
tai nera eutanazija,paprasciausias artimuju apsisprendimas,o eutanazija,kai pvz as,budama aiskaus proto,serganti nepagydoma liga,apsisprendziu numirti ,nes nenoriu buti nasta sau ir kitiems,ir man nereikia prasyti artimuju sutikimo,tik gydytoju konsiliumo.

supratau 4u.gif kazkur matyt klaidinga informacija gavau,kad eutanazija ir tada,kai nebeveiksnu zmogu artimuju prasymu gydytojai atjungia nuo aparatu ax.gif
Atsakyti
Žmogaus eutanazija - sąmoningas žmogaus gyvybės atėmimas kiek įmanoma švelnesnėmis priemonėmis, atliekamas vien marinamojo labui. Tai laikoma savotišku padėjimu nusižudyti. Eutanazija dažniausiai taikoma nepagydomiems ligoniams, kurių likęs gyvenimas praeitų skausmuose, ir tik jiems patiems norint. Paciento sąmoningas atsisakymas gydytis, dėl ko sutrumpėja gyvenimo trukmė lyginant su trukme taikant gydymą, vadinama pasyviąja eutanazija, (aktyvių priemonių užbaigti gyvenimą nesiimama). rolleyes.gif
Atsakyti
as pries
ir gyvenimas ir skausmas turi prasmes, jei zmogus dar neiseina, reiskia jam dar nelaikas ...dar jis kazko nepadare, dar nesuprato, dar nesusitaike ar neatleido kazkam...
Atsakyti
aš už. manau kiekvienas turi teisę nuspręsti kaip išeiti
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 11 22, 15:45)
aš už. manau kiekvienas turi teisę nuspręsti kaip išeiti

tai teise ir yra , niekas jos atimti negali...tik zmogus turi zinoti apie pasekmes, bet kaip matau tie kas pritaria ju nezino.
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2008 11 22, 15:16)
tai teise ir yra , niekas jos atimti negali...tik zmogus turi zinoti apie pasekmes, bet kaip matau tie kas pritaria ju nezino.

kokias pasekmes? kad po to numirsi?
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 11 22, 16:35)
kokias pasekmes? kad po to numirsi?

paskutinio gyvenimo momentas=kito naujo gyvenimo pradziai
skausmas - duokle praeiciai, ten kur skauda truksta meiles, jei priimti ta skausma kaip duokle tam kam likai skolingas, skausmas iseis.
manau butu protinga su savo skolomis issiaiskinti dar siam gyvenime ir iseiti sviesiam ir svariam, palikti praeiti praeiciai nei nestis i kita gyvenima. aisku zmogus gali daryti taip kaip nori ir kaip jam atrodo geriau, bet tikite jus tuo ar ne, bet su mirtimi nieko nesibaigia verysad.gif
Atsakyti