Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo priežiūra. Gydytojai.

man tai nuolat pamaudžia g.gif jau kelia susirūpinimą... g.gif

tikiuosi pirmadienį viskas bus aišku kaip kas ir kodėl g.gif
Atsakyti
sakykit, ar i pirmaji vizita pas ginekologa vedetes vaiko teva? mano pirmasis vizitas bus 2-tra neštumo menesi, skaiciau, kad ir vyras turetu eiti. jo gali paklausineti apie ligas, kraujo grupe. dar skaiciau, kad taip itrauksiu ji i neštumo procesa, bet beda, kad mano draugas kuklus ir jei tik neliepsiu tai ir neis. o jus vedetes kartu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(juanita @ 2005 08 23, 05:52)
sakykit, ar i pirmaji vizita pas ginekologa vedetes vaiko teva? mano pirmasis vizitas bus 2-tra neštumo menesi, skaiciau, kad ir vyras turetu eiti. jo gali paklausineti apie ligas, kraujo grupe. dar skaiciau, kad taip itrauksiu ji i neštumo procesa, bet beda, kad mano draugas kuklus ir jei tik neliepsiu tai ir neis. o jus vedetes kartu?  ax.gif

Nea, vyro niekada pas ginekologę neėmiau. O kam? Jo kraujo grupę aš ir pati žinau, o daugiau nieko neklausinėja. Va į echo - kitas reikalas. Būtinai eina kartu wub.gif
Atsakyti
Pas gydytoją ėjau viena, nes nelabai jau ką tas tėvelis būtų turėjęs pasakyti smile.gif Bet vat, kadangi nėštumas buvo kaip ir neplanuotas, tai pati dar buvau lengvam šoke, tai jau buvo pradėję nervinti tai, kad gydytoja kiekvieną vizitą, iki pat dvyliktos savaitės vis klausinėjo tai ar tikrai gimdysit, ar vis dėlto ne. Nes jeigu ne, tai girdi greičiau reiktų šitą klausimą susitvarkyti sad.gif
Vis dėlto labiausiai pasipiktinau, kai paklausiau, gal galėtų tada jau smulkiau apie tą išvalymą papasakoti, tai ji tik pasakė, kad girdi, ką ji čia begalinti pasakyti, juk pati viską žinau (lyg aš tuos abortus kas savaitę daryčiausi), nieko ji čia naujo atseit man nepasakys. Ir dar, ji man pirmus tris mėnesius vis kartodavo, kad atseit negerai jei negimdysiu, bet jei ir gimdysiu - negerai (mat aš pradžioj nėštumo kontraceptikus vartojau, tai paskui dėl to net pas genetikus į Santariškes siuntė).
Tai vat taip vat... O dabar jau laukiu... laukiu... ir pradedu vėl pamažu visokių nesąmonių prisigalvoti, kad gal vaikeliui kas vis dėlto negerai, kad taip ilgai nepasirodo schmoll.gif
Atsakyti
aciu, geriau nesivesiu draugo. gali issigasti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(juanita @ 2005 08 23, 06:59)
aciu, geriau nesivesiu draugo. gali issigasti  biggrin.gif

nieko baisaus ten nėra. Nuo to karto, kai pasakiau, kad testas teigiamas, net ant kėdės nesodino - iš pradžių, kad netrukdytų lialiui prisitvirtinti ten bemaigydama, o paskui nelabai ir reikėjo, nes problemų jokių nėr. Tik ant kušetės paguldžius pilvą pačiupinėja ir viskas smile.gif
Atsakyti
na baisumas visas tame, kad mano ginekologas vyras, ir kad iki pastojimo turejau problemeliu, todel manau mane tikrai apziurines. tam ir paskyre susitikima po 2-o menesio, kad jau galima butu ekoskopuoti. o mano draugas nesistengdavo niekada suprasti, kas ta ginekologo apziura. supavydetu dar blink.gif
Atsakyti
QUOTE(juanita @ 2005 08 23, 07:37)
na baisumas visas tame, kad mano ginekologas vyras, ir kad iki pastojimo turejau problemeliu, todel manau mane tikrai apziurines. tam ir paskyre susitikima po 2-o menesio, kad jau galima butu ekoskopuoti. o mano draugas nesistengdavo niekada suprasti, kas ta ginekologo apziura. supavydetu dar  blink.gif

Jeigu per apžiūrą echoskopuos, tai būtinai pasiimk ir draugą. Kol tave apžiūrinės, jis galės pabūi už durų, o kai jau darys echo, tada ir pakvies. Man kai darė echo, iš pradžių be vyro gydytoja viską pažiūrėjo, pamatavo ir tik pabaigusi jį pakvietė vaizdeliu psimėgauti wub.gif o jau patenkintas tėvelis iš kabineto išėjo - kaip blynas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
as kai atejau pas ginekologe, kad patvirtintu nestuma, tai jos pirmi zodziai buvo "ar viskas gerai, ar laiminga?" sakau "taip" tada ji labai dziugiai viska prieme, iskart nustate gimdymo data ir paziurejo pro echoskoa, bet kadangi dar tik 6 savaites tai nelabai kas ir buvo matyti wink.gif pries iseinant palinkejo daug graziu, geru dalyku, tad isejus is jos buvau labai laiminga.
Atsakyti
na ir aš pasisakysiu apie pirmą apsilankymą ax.gif
kadangi man buvo jau 13 su trupučiu savaičių, tai pirmas klausimas buvo "ko taip ilgai nesirodžiau?" tongue.gif
o kai pirmo laukiausi ir nuėjau, tai už durų laukti baisu buvo, nes girdėjau, kaip gydytoja kabinete piktai auklėjo merginą, norėjusią valymo blink.gif mergina išėjo apsiverkus, o kai aš įėjau, tai pirmas klausimas buvo irgi dar piktu tonu: "tikiuosi jūs ne dėl aborto susitart atėjot?" doh.gif
Atsakyti
mano vyras mielai su manimi eitų į visas apžiūras. Deja, dirba, taip dažnai atsiprašinėt negali. Užtat į visas echoskopijas braunasi nors tu ką. Jam net mintis nekyla. Kai žino, kad jaui eisim, tai sėdi iki ausų išsišiepęs ir vis kartoja, kad vaikiuką pamatys wub.gif Man atordo, kad tai labai suartina, padeda ir vyrui geriau įsijausti į būsimo tetuko vaidmenį wub.gif

O kas dėl gydytojų, kurios puola klausinėti, ar nedarysi aborto... Juk su visokiom bėdom ten merginos ateina. Turbūt tos, kurį įeina švytinčiu iš laimės veidu, net neklausia. Dabar tokie laikai, kad šito ji turi pasiteirauti... Tik yra gydytojų su skirtingais požiūriais ir skirtingu priėjimu prie paciento. Bet aš turbūt pas gydytoją, kuri mane taip sutiktų, daugiau nebeičiau...
Atsakyti
Pirmą kartą patvirtinti nėštumo ėjome kartu su vyru, jis palaukė už durų visų apžiūrų metu, o paskui daktarė jį pasikvietė ir daug visko abiems pripasakojo bei padavė jam pirmą echo nuotraukytę 4u.gif Maniškis irgi klausinėjo daug, kaip mane maitinti, kaip prižiūrėti, kas man galima, ko negalima ir t.t. wub.gif Paskui du kartus be jo ėjau, o dabar eisim kartu, bus 16 savaičių ir jau abu kartu žiūrėsim per echoskopą į savo mažylį wub.gif Šiaip vyras mielai visada kartu eitu, tik va darbas neleidžia... rolleyes.gif
Beja, apie abortą neklausė manęs, matyt mano iš laimės blizgančios akys viską pasakė wub.gif
Atsakyti