Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo priežiūra. Gydytojai.

Nu, va, nors viena nepabijojo prisipažinti, kad norėjo valymą darytis. Gerbiu tave Kuzia už drąsa.

Rašydama galvojau, kad dabar tai jau visos užmėtys mane akmenim. O va ir palaikymo sulaukiau. Ačiū, Vobla.
  O dėl to paklausimo. Ar kada girdėjot apie statistiką kiek per tam tikrą laiką padaroma abortų ir kiek įvyksta gimdymų. Ir tikrai ne kiekviena gydytoja sugeba išskaityti kiekvienos moters mintį gimdys ji ar vistik ne.
Atsakyti
Mano nėštumas buvo lauktas,todėl apie valymą ar kažką panašaus tikrai negalvojau.
O šiaip tai aš tikrai be aureolės ir sparnų,greičiau jau su ragais dažnai būnu.
Atsakyti
Mano nėštumas buvo lauktas,todėl apie valymą ar kažką panašaus tikrai negalvojau.

O pavyzdžiui, jei jau turėtum du vaikus, vienas iš jų tarkim, vos kelių mėnesiukų, ir įtartum, kad vėl laukiesi, ar esi tikra, kad nepagalvotum apie valymą? Tai va. Aš esu kaip minėjau kategoriškai prieš valymą, bet tokiu atveju irgi susimąstyčiau, kaip čia pasielgus. Ko gero gimdyčiau. Nes jeigu pirmą TOKIOM APLINKYBĖM auginau pradžioj, kad kas bebūtų visa kita tik sėmkės.
Atsakyti
Kuzia, aš ir vėl su tavim. Aš taip pat esu prieš valymus, bet jau nebe tokia kategoriška. Savaitė streso, kai net kasnio praryt, kai užmigti be ašarų negali, tikrai pakeičia požiūrį į abortus ir valymus. Tik tuomet supratau, ką išgyvena tos moterys, kurioms tenka sprest būti tam vaikeliui ar nebūti. Aš žinoma nešneku apie tas asocialias, kurioms viskas dzin(nors tiesa pasakius kas žino ką jos tuo metu išgyvena)...Baisu, kai aplinkybės taip nepalankiai susikosto,  kai turi priimti Tą sprendimą. Aš buvau jau apsisprendus...Auksinė patarlė- "niekada nesakyk niekada"...
Atsakyti
kai nuejusi pas gydytoją pasakiau, kad manau, jog esu neščia, ji manęs paklausė "ar tai gerai?" kai atsakiau taip labai gerai, tada pradejo normaliai kalbeti, patarė ka turečiau  valgyt, kaip elgtis, o kai as nuo kėdės nulipau ir apsirengiau greičiau nei ji rankas nusiplovė, tai ji mane draugiškai perspėjo " nepamiršk, kad esi nėščia ir daryk viską lėčiau" smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Jeigu turėčiau 2 vaikus,tai gal ir pagalvočiau.Aš neesu taip jau kategoriškai prieš tai nusistačiusi,kai kuriais atvejais tai yra geriau negu nenorint  ar neturint sąlygų gimdyt.
Atsakyti
Kai pirmą kartą apsilankiau pas gydytoją su įtarimais, kad esu neščia, jis manęs neklausė, ar gimdysiu. Paklausė tik, ar aš ir toliau ketinu lankytis pas jį (tai buvo pirmasis vizitas pas šį gydytoją). Tad manęs nieks neklausė, ar gimdysiu, ar ne. Matyt, iš išsišiepusios fizionomijos viskas išku buvo  ;D
O šiaip manau, kad gydytojas turi teisę ir net pareigą paklausti, ar moteris yra pasisprendusi gimdyti, ar ne.
Atsakyti
Man irgi taip buvo. Labai labai norėjau pastoti, o kai pastojau, iškarto dar negalėjau pakliūti pas gydytoją, mat reikia prieš kelias savaites užsiregistruoti. Tai aš paskambinau ginekologei ir sakau taip ir taip... Tai pirmas klausima irgi buvo „Ar gimdysit?“.  :o Žinoma!!! O kaip gi kitaip? Juk mes taip norim šito vaikelio.
Na, bet, manau, turbūt ginekologų tokia pareiga pirmiausia paklausti, kad ir kaip tai būtų kam skaudu. :'(
Atsakyti
kur čia reikia per porą savaičių registruotis  ???Paprastai per porą dienų patenki  :smile.gif
Atsakyti
Kai jau zinojau, kad laukiuosi, eme kazkodel teplioti kraujais. Tuo metu mokiausi Kaune, gyvenau Vilniuje, kas zino, gal nuo itempto vazinejimo, o gal siaip. Buvau paskaitoje ir jauciu - visai prastai. As susinervinau, i asaras puoliau, pasiciupau kita nescia kursioke, sakau, kur man Kaune pas ginekologa lekti. Nuveze i klinikas. O ten - niekam neidomu. Paziurejo su echoskopu - sako neaisku cia, gal yra vaikelis, o gal nera... O sena ginekologe man ir sako: "Ko tu cia laikaisi to nestumo isikabinus? Bus dar tu vaiku." As vos nuo kedes nenuvirtau. O ji tesia: "Nu galim cia tave paguldyti, bet vietu nera, tai nebent koridoriuje." Taip ir supratau, kad nieko jie ten padaryti negali, jei kas blogai tokiu metu. Ir manau, kad nera prasmes pas ginekologa eiti anksciau nei dvylika savaiciu sueis, ypac jei nenori isgirsti to klausimo "Gimdysi ar ne?"
Atsakyti
Aš nuėjau į polikliniką ,kai vaikiukui buvo penkios savaitės. TIksliau, mes abu su sužadėtiniu (dabartiniu vyru) nuėjom. Trys nėštumo testai buvo teigiami, norėjosi dar ir gydytojos patvirtinimo (nelauktas netikėtas nėštumas... wink.gif). Nuėjom pas terapeutę siuntimo. Kai pasakiau, kiek dienų man vėluoja mėnesinės, buvo gardžiai pasijuokta  ir pasiūlyta ateiti po mėnesio ohmy.gif Visi mano tvirtinimai apie nėštumo testus ir šiaip jau punktualias kaip laikrodis mano dienas buvo perniek. Galų gale paklausiau: tai  leisit man nueiti pas ginekologę ar ne?
O pas ginekoligę sulaukiau to klasikinio klausimo, nepaisant to, kad šalia stovėjo mano išsišiepęs sužadėtinis. Matyt, poliklinikose retai  lankosi laimingi būsimi tėčiai ;D Tiesa, paskui ginekologė jau priprato visada matyti mus abu smile.gif
Atsakyti
Nu nezinau, as kai nuejau pirma karta i poliklinika nescia, tai niekas tokio kalusima "gimdysi ar...." neuzdave. Pasakiau, kad testas teigiamas, padare vaginalini echoskopa, paklause ar viena, pasakiau, kad su vyru, paklause ar gali ji pakviesti i vidu, pasakiau zinoma, nuvede ji prie echoskopo, parode musu 6 savaiciu leliuka, liepe priziureti ir gerai rupintis manimi, palinkejo sekmes ir viskas.
Atsakyti