Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo priežiūra. Gydytojai.

Nelabai as jusu suprantu. Vienai 6 savaiciu leido sirdele plakancia isgirsti, 10 savaiciu padare vaikelio nuotraka  ohmy.gif O man nuejusiai pas gydytoja 7 savaiciu, ji tik pasake, kad dar menesi sedeciau namie ir pagalvociau apie nesciosios iskaita  ???
O as net dabar nelabai tikiu savo nestumu: man reikia kazkokiu apciuopiamu dalyku, kad as galeciau dar labiau dziaugtis  ;D , kad tuos daiktinius irodymus (ir pilvuka) kaisiociau visiems i akis  ;D Netgi dabar namie as daznai ziuriu i testuka su dviem rozinem juostelem, kad patikeciau nestumu.
Gal tie ankstyvi tyrimai irgi nera gerai vaikeliui, o gal man keisti gydytoja  ???

as tavo vietoj tikrai pakeisciau gydytoja. As nuo 7 savaites turejau ir nuotrakos ir bande man kazka parodyti ultragasu,  deja nieko ten nesupratau biggrin.gif, bet vistiek kitaip jautiesi, kazkaip ipatingai :smile.gif
Atsakyti
Pamirsau kad pasvere labai juokingai su batais su visais drabuziais storais ir neatsimenu gal net ir su rankinuku , cia sesele tokia idomi, uztat tas svoris tai jau didelis negu as zinojau.

[smiley=lol.gif]
Atsakyti
tas klausimas "gimdysite ar ne" tai visai kazkoks nevykes :-/  tikrai visa dziaugsma numustu... :'(
Atsakyti
 O jei gydytoja patvirtina nėštumą, o moteris negimdys? Ar irgi pult sveikint?
Atsakyti
Gydytoja prieš porą savaičių užvedė nėštumo kortelę. Tako straipsnyje "Dar negimusio vaiko kelionė" yra toks patarimas: "Visur su savimi turėkite nėščiosios kortelę (ją pastoviai pildo ir Jums palieka prižiūrintis ginekologas)". Tačiau mano ginekologe jos man nepaliko ohmy.gif . O kaip jums? Ar aš turėčiau paprašyti ją duoti man?
Atsakyti
QUOTE (smulkute @ 2004 02 10, 09:02)
Gydytoja prieš porą savaičių užvedė nėštumo kortelę. Tako straipsnyje "Dar negimusio vaiko kelionė" yra toks patarimas: "Visur su savimi turėkite nėščiosios kortelę (ją pastoviai pildo ir Jums palieka prižiūrintis ginekologas)". Tačiau mano ginekologe jos man nepaliko ohmy.gif . O kaip jums? Ar aš turėčiau paprašyti ją duoti man?

man kiek pamenu kortelę atidavė esant kokiai 24-25 nėštumo savaitei, tada ir užvedė, tada ir atidavė. Visiškai laisvai gali jos paprašyt, kad tau ją duotų, o tu kaskart ateidama atsineši, kad ji supildytų viską ko reikia. Gal ji tiesiog pamiršo, o gal planavo atiduot vėliau, visko nespėjo surašyt dar.
Atsakyti
Gal ji tiesiog pamirso? rolleyes.gif Smulkute, tu nepergyvenk, o kita karta jos paklausk... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (smulkute @ 2004 02 10, 09:02)

Na, man ir atidave ta kortele, kai jau kokia 12 sav.buvo, nors irasai ten padaryti nuo pirmo apsilankymo... Nemanau, kad ji uzmirso, tiesiog nera tos skubos...

Na, man mano gydytoja labai patinka. Man nestuma nustate, kai buvo 5-6 sav.,apciuopos metu pasake,kad jokiu abejoniu, jog laukiuosi.. ir tiek dziaugesi, tiek dziaugesi, kad pirmadienis ir nuo nescios pradeda darba, o nesciu tiek mazai dabar... lyg tarpkitko paklause ar gimdysiu.. wub.gif wub.gif bet nei man echoskopija dare, nei nuotrauku dave wink.gif blink.gif bet pasvere, tyrimu visokiausiu reikejo pasidaryti... ir eidavau pas gydytoja, taip mazdaug kas 4-5sav. o dabar pabaigoj, tai kas 2sav.nors knygose raso, kad kas 1sav. reiktu...bet jei viskas gerai, tai ko cia blaskytis, kai taip slidu ir salta, tai prisivaikscioti galima g.gif g.gif Echoskopija padare pirma karta, kai buvo 19 sav. ir daugiau butu nedare, bet kai issiprasiau, tai dar 33 sav. padare... Gydytoja sake, kad pagal naujausius tyrimus, atsiranda vis daugiau duomenu, kad ir echoskopija, nera taip visai nekenksminga... blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE (Pushele @ 2004 02 11, 08:40)
Gydytoja sake, kad pagal naujausius tyrimus, atsiranda vis daugiau duomenu, kad ir echoskopija, nera taip visai nekenksminga... blink.gif blink.gif [/color]

unsure.gif unsure.gif unsure.gif Ojojojojoj, pirma karta girdziu... g.gif
Atsakyti
Na, as pati medike, bet kai tas nestumas, tai mazai kokiose konferencijose dalyvavau... ir gi nieko nebuvau girdejusi.. g.gif g.gif O ji dabar buvo visokiuose kursuose.... gal ir teisybe... negaliu garantuot... blink.gif g.gif blink.gif kita vertus jei viskas gerai, tai kam ta echoskopija vos ne kas du menesius darytis? blink.gif Nors aisku smalsu... wub.gif wub.gif bet naujo, tai nieko nesuzinosi.. g.gif g.gif
Atsakyti
Na klausimelis "gimdysi ar ne?" nelabai maloniai nuteikia. Bet kai gydytoja net nepaklausus nusprendzia, kad negimdysi .... nuotaikos tikrai nepridejo, juo labiau kad vaikelis ir lauktas ir planuotas.. ir kas keisciausia cia privacioj poliklinikoj, kurioj lankiausi kelis metus ir visi gydytojai labai patiko, tik pasitaike taip, kad ginekologe pasikeite.
Taigi ipratus prie padorios prieziuros, nueinu pas ginekologe ir visa issisiepus sakau - veluoja, tikriausi laukiuosi. Na jinai sako, einam paziuresim. Paziurejo paprastu echoskopu, paskui vaginaliniu, paskui pradejom kalbetis apie menesines ir visa kita. O jinai sako, o tai ko kontraceptikus nutrauket gert? tai sakau, norim leliuko. Tai ji tik atsoko nuo manes ir sako - tai gimdysit? tai gal be reikalo as cia pilna apziura echoskopu dariau, galejau pajudint ka nors... na bet sveikinu!
Va taip va. Gal echoskopas ir nepakenke, bet po puses savaiteles atsiguliau su gresianciu ligoninej pagulet.... Spekit ar po to pas ta pacia gydytoja gryzau? Dabar lankausi Kauno klinikose ir tikrai esu patenkinta prieziura nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE (Pushele @ 2004 02 11, 06:40)
Gydytoja sake, kad pagal naujausius tyrimus, atsiranda vis daugiau duomenu, kad ir echoskopija, nera taip visai nekenksminga... blink.gif  blink.gif  [/color]

Na, man gydytoja sako, nera duomenu kad ji kenkia, bet taip pat nera pakankamai tyrimu atlikta kad ir nekenkia.
taigi supraskit kaip norit wink.gif bet manau piktnaudziauti tuom nereiketu, jei nestumas tvarkingas ir nera joiu negerumu, tai nustatyta kad reikia atlikti 2 kartus per visa nestuma 17-20 sav, ir po 30 sav., na ir paskui jau pries pat gimdant kaip isheina. Manau ne shiaip sau issigalvoja, kiek kartu reikia kokius tyrimus daryt.
Atsakyti