Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo priežiūra. Gydytojai.

QUOTE (Dzordza @ 2004 02 11, 11:51)
Na, man gydytoja sako, nera duomenu kad ji kenkia, bet taip pat nera pakankamai tyrimu atlikta kad ir nekenkia.
taigi supraskit kaip norit wink.gif bet manau piktnaudziauti tuom nereiketu, jei nestumas tvarkingas ir nera joiu negerumu, tai nustatyta kad reikia atlikti 2 kartus per visa nestuma 17-20 sav, ir po 30 sav., na ir paskui jau pries pat gimdant kaip isheina. Manau ne shiaip sau issigalvoja, kiek kartu reikia kokius tyrimus daryt.

vat ir as pritariu.. gal pabaigoj nestumo, kai vertina, vaikiuko ir placentos subrendima, kai kalbama apie pernesiojima, ar kokia patologija, tai ir reikia g.gif g.gif o siaip... ner ko piktnaudziaut.. g.gif wub.gif
Atsakyti
Ptitariu.... ner ten ko vaikuti trikdyt jei viskas gerai... bet vat jei kas negerai tai gydytojai sako kad geriau patikrint nes motinos nervai daugiau zalos daro nei tas ziurejimas ekoskopu... o pamatyt savo vaikuti ekoskopu tikrai smagu .. labai jaudina... aisku mamos noretu ji matyti ir stebeti kuo dazniau kaip jis ten auga... bet senovej gi ir be tu aparatu apsieidavo
Atsakyti
o man echoskopija daro kiekviena karta, kai apsilankau pas gydytoja be jokiu prasymu...nezinau ar galeciau atsisakyti unsure.gif
Atsakyti
zinoma, kad atsisakyti galima visko, jeigu tik manai, kad tai tau gali pakenkti ir nera reikalinga. cia tai tikrai nematau problemos - juk tik mes patys esam atsakingi uz savo ir savo atzalu sveikata...
Atsakyti
QUOTE (egliuke @ 2004 02 11, 18:19)
o man echoskopija daro kiekviena karta, kai apsilankau pas gydytoja be jokiu prasymu...nezinau ar galeciau atsisakyti unsure.gif

Egliuke, gal tiesiog pasishnekek su gydyoja, ka ji mano ar gali pakenkti. Gal pas juos aparatas koks nors super naujas ir kokios nors apsaugos nuo magnetiniu lauku sudetos. Tiesiog pati nusiraminsi.
Kai gulejau ligoninej, tai viena gydytoja sake, kad kompiureis labai kenkia ir kad su mashina vazhinet negalima, ir silkutes negalima ir aplamai ten daug visokiu negalima ji man pripasakojo. O paskui savo gydytojos paklausiau, tai ji del tokiu dalyku sako: tai dabar uzsidaryk, uzsirakink, valgyk tik kosytes tada tikrai niekas nekenks. bet ar tada pati sveika liksi smile.gif
Manau reikia pasiklausineti ivairiu nuomoniu ir pasiziureti kas tau labiausiai tinka ir priimtina...
Atsakyti
aha, as irgi vienos nuomones kai isklausiau, tai iskilo klausimas: kazi ar saldytuvas nekenkia? o lyginti galima? na ir t.t.

o echoskopijos kenksmingumas nieko bendra su elektromagnetiniais laukais neturi - kenksmingomis ten laikomos garso bangos, t.y. grynai mechanine vibracija. deka i tave paleistu garso bangu ir matomas vaizdas - taigi jokiu ekranu cia neuzdesi. vienintelis momentas, kur galima manyti, kad galbut kuo naujesnis aparatas, tuo maziau kenksmingas, siuo atveju yra tas, kad galbut naujesniame aparate uztenka mazesnio galingumo tu garso bangu tam, kad gauti pakankamai rysku vaizda.
Atsakyti
As irgi nesmagiai pasijutau, kai nuejusi pranesti savo gydytojai, kad pastojau (visa buvau neapsakomai laiminga biggrin.gif ir netgi testa nesiausi rolleyes.gif ), o ji eme ir paklause: "o ar gimdysi?" Tada mintyse isizeidziau mad.gif , na, bet is kitos puses, gal gydytoja klausia ir jei atsakymas buna "negimdysiu" pradeda visaip ikalbineti, kad isvengti abortu ir neapgalvotu veiksmu... g.gif Nemanau, kad tas klausimas kazkoks priesiskas ar pan. Taigi, sekmes visoms, dziaugites savo nestumu ir nesukit galvos del to, kas galbut nuskambejo netaip, kaip tikejotes... wink.gif
Atsakyti
Kazkaip tik dabar paskaitinejau sita tema.. jau tas klausimas "ar gimdysi" tai pribaige mane visai.. pirma karta (ale pasirodo ne is vienu lupu) girdziu apie tai... nebuciau net pagalvojusi, kad gydytoja gali taip paklausti, jeigu pati nieko nesakai blink.gif
man tai atvirksciai buvo.. as ilgai negalejau pastoti, tai nutarem padaryti pertraukele kaledu ir nauju metu proga ir sutarem, kad tada ir tada uzsirasysiu i ligonine rimtiems tyrimams... o as po naujuju prisistaciau visu menesiu anksciau, nei kalbeta buvo ir visai ne i ligonine.. tai mano daktaras su tokia veido israiska "mes juk susitarem, tai ko tu vel dabar pas mane be reikalo, juk kainuoja viskas" (na, as ne Lietuvoje) sako: tai dabar darysim taip ir taip, tada ir tada.. o as sedziu issisiepusi ir laukiu kol jis baigs.. po to sakau - siaip tai sutinku su viskuo, tik vienas "bet" - as laukiuosi biggrin.gif tai jis net lostelejo kedeje ir akys ant kaktos isvirto... o po akimirkos jau sveikinti puole, vis negaledamas patiketi clap.gif
Atsakyti
As nezinau kodel visos taip pergyvena del to klausimo, "ar gimdysi". Juk visokiu zmoniu yra, ir kaip gydytojai atskirti, kurios nestumas laukiamas kurios ne. O tai, kad pati laiminga ir visa svytinti nueini, tai nereiskia, kad viskas aplink svyti.
As irgi buvau labai laiminga ir vien is tos laimes ne kiek neisizeidziau kai dvi gydytojos paklause: "ar sis nestumas bus nesiojamas?"
Labiau priklauso turbut nuo intonacijos gydytojos, ar nuo pacios pacientes nusiteikimo. biggrin.gif
Atsakyti
Labas, merginos nestuke.gif ...
gal kas nors jau reguliariai lankosi Centro poliklinikoj ir gali parekomenduoti gydytoja, kuri moka mandagiai demesingai bendrauti ir turi patyrusia ir profesionalia kompetencija. rolleyes.gif
Siandien grizusi is antro vizito pas gyd. Burgaila praradau paskutine vilti su juo susisneketi sad.gif ir priprasti prie jo nepagarbaus bendravimo su nescia paciente..
Skubu susirasti nauja gydytoja ir todel buciau dekinga isgirsdama jusu greita atsakyma. wink.gif
Atsakyti
QUOTE (asara @ 2004 03 05, 17:25)
As nezinau kodel visos taip pergyvena del to klausimo, "ar gimdysi". Juk visokiu zmoniu yra, ir kaip gydytojai atskirti, kurios nestumas laukiamas kurios ne. O tai, kad pati laiminga ir visa svytinti nueini, tai nereiskia, kad viskas aplink svyti.
As irgi buvau labai laiminga ir vien is tos laimes ne kiek neisizeidziau kai dvi gydytojos paklause: "ar sis nestumas bus nesiojamas?"
Labiau priklauso turbut nuo intonacijos gydytojos, ar nuo pacios pacientes nusiteikimo. biggrin.gif

Maniškė tai paklausė, "ar planuotas nėštumas?", atsakiau - labai linksėdama galvą, tai jai abejonių nekilo.
O šiaip tai žinoma, kad gydytojai reikia žinoti, ar norimas vaikutis, ar ne, nuo to prieklauso, kaip toliau bendrauti, ką kalbėti ir pan.
Tik žinoma tas susižinojimas gali būti labai įvairus... mano atveju, jokių pašalinių minčių nekilo man...
Atsakyti
Labutis.Manes taip pat paklause ar gimdysiu.Baisiai pasipiktinau.Bet cia dar nieko,-kai atejau antra syki,atlikus ivairius tyrimus,manes paklause ar nepersigalvojau,ar tikrai gimdysiu.Siaubas! mad.gif
Atsakyti