Įkraunama...
Įkraunama...

Žaizdelė gimdos kaklelyje

man irgi siulo ja prideginti,esa taip geriau.mazesne tikimybe,kad vel atsiras...
gal kam yra daryta si procedura?ar labai skaudejo?
Atsakyti
Na, kai gimdziau, labiau skaudejo. Na skaudejo, labai skaudejo (siaip esu kantri), bet esu patenkinta savim, kad ryzausi zaizdeles prideginimui.
Atsakyti
Aš irgi turėjau gimdos kaklelio žaizdelių po gimdymo. Laip man aiškino ginekologas, tai pasekmė to, kad gimdymo metu gimdos kaklelis buvo keliose vietose plyšęs. pasiūlė "prišaldyti" ir aš sutikau. Skausmo nebuvo jokio, tik truputį "tempė" pilvo apačioje. Po tos procedūros reikėjo apie 10 min pagulėti ir "pralaukti" karščio "bangą" (gyd. pajuokavo, kad panašu į susipažinimą su klimakso "simptomais"), .t.y. iškaitau, pradėjo pilti prakaitas ir pan., bet po kokių 10 min viskas baigėsi ir aš galėjau važiuot namo. Uždraudė maudytis vonioje (apie savaitę), lankytis pirtyse, baseinuose, maudytis ežeruose, jūroje apie 4 savaites ir "pasiūlė" nesimylėti 6 savaites. Žaizdelės užgijo, bet va, praėjus keletui mėnesių atsirado kitoje vietoje ir vėl ne viena kaip supratau.be to iš patikimų šaltinių sužinojau, jog ruošiantis dar gimdyti tų žaizdelių gydyti nereikia. Reikia tik profilaktiškai 2 kart metuose lankytis pas ginekologą ir pasidaryti citologinį tyrimėlį, kad įsitikinti, jog žaizdelėje neatsiranda pakitusių ląstelių. Kodėl siūloma palikti tas žaizdelės ramybėje, jei dar bus gimdoma aš nežinau. Lyg tai, kad nebūtų gomdos kaklelio plyšimų kito gimdymo metu, lyg ir dėl audinių elastingumo sumažėjimo ar pan. Atseit tas "prideginimas ar prišaldymas" yra betikslis, jei moteris ruošiasi dar gimdyti. Man kainavo 150 lt, nes gavau kažkokią tai nuolaidą už pastovų lankymąsi pas tą patį ginekologą.Bet šiaip gimdos kaklelio konizacija (skalpeliu) kainuoja privačiai apie 300 - 400 lt, o gimdos kaklelio diatermokonizacija apie 250 -300 Lt.
Geriau aš būčiau nieko nedariusi. Vis vien tos žaizdelės kitoje vietoje atsirado, o ypatingai gyventi jos man netrukdo. pasidarau citologinį tyrimėlį, viskas gerai ir gyvenu sau ramiai. Jau kaip sunkus tas 6 savaičių susilaikymas wink.gif, o dar vandeningų išskyrų gausa..kaip iš krano. Visas keturias savaites turėjau vaikščioti su higieniniais įklotais skirtais moterims po gimdymo. Tokia buvo "prišaldymo" tamsioji pusė, apie kurią gyd. prieš tai įspėjo. O gal čia man vienai taip tik buvo? Gal kitoms viskas kitaip?
Atsakyti
Kodėl siūloma palikti tas žaizdelės ramybėje, jei dar bus gimdoma aš nežinau.
O gal čia man vienai taip tik buvo? Gal kitoms viskas kitaip?

Manes pries uzsaldyma klause ar greitai ruosiuosi gimdyti, nes po gimdymo ta zaizdele gali pati uzsitraukti. Kadangi tuo metu nesiruosiau, tai dare tyrima ir po to uzsalde. Visi pojuciai ir nemalonumai buvo tokie pat kaip parase Rasma.
Atsakyti

Manes pries uzsaldyma klause ar greitai ruosiuosi gimdyti, nes po gimdymo ta zaizdele gali pati uzsitraukti. Kadangi tuo metu nesiruosiau, tai dare tyrima ir po to uzsalde. Visi pojuciai ir nemalonumai buvo tokie pat kaip parase Rasma.

O tu darei privačiai? Kiek tai kainavo ir per kiek laiko sugijo?

Atsakyti

O tu darei privačiai? Kiek tai kainavo ir per kiek laiko sugijo?

Tyrima del veziniu lasteliu (biopsija) dariau poliklinikoje, todel nekainavo. Bet po tyrimo labai ilgai gijo gimdos kaklelis (ilgiau kaip puse metu), todel nuejau pas kita gydytoja Grybo g. i medicinos centra. Ten gydytoja pasake, kad labai negraziai padaryta biopsija ir kad liko randas. Po uzsaldymo uzgijo gana greitai gal po menesio. Kainos tiksliai neatsimenu, bet pigu nebuvo. Pati procedura apie 150, dar plius konsultacijos. Zodziu gavosi virs 200 Lt.
Atsakyti
Kituose centruose turetu buti pigiau. Dar neblogas centras yra Konarskio g. "Narmeda", siuo metu as tyrimus darausi ten.
I poliklinika bijau net eiti, liko nekokie prisiminimai  [smiley=000064.gif].
Atsakyti
Oi as irgi turiu zaizdele. Lankiausi pas ginekologa Petraiti, kadangi zaizdele buvo nemaza, jis man pasiule ja prideginti, bet tik krastelius (nes dar buvau negimdziusi), kad zaizdele nedidetu, zodziu taip ir padarem kainavo apie 200 Lt, jei gerai pamenu. siaip jis (Petraitis) labai malonus, viska aiskina gana smulkiai, jei kam idomu galesiu duoti telefona.
Taciau kai nuejau pas ginekologe poliklinikoj ji mane apibare, atseit kam reikojo ja deginti, pagimdysi tada susitvarkysi ir tttt. Zodziu ir zinokis zmogau kaip tau elgtis, kiek daktaru tiek nuomoniu, o pats sau ten nepasiziuresi  ;)
Atsakyti
Aš pati tai Klaipėdoj gyvenu - kur man radus gerą ir patikimą ginekologą?
Atsakyti
Aš irgi turiu įgimta žaizdelę, tačiau man ginekologė kol kas nepataria nieko daryt. Tikėjausi, kad susitvarkys po gimdymo, deje. Dabar tiesiog reikia kas pusę metų darytis tyrimus ir taip stebėti.
Beje kiek girdėjau dabar lyg ir nepataria deginti, o pjauna su kažkokiu lazeriu. Mano draugei taip darė, sakė, kad buvo labai nemalonu.
Atsakyti
Man neseniai irgi rado ta problemele,bet liepe paprasciausiai nieko nedaryti,tik du kartus per metus pasitikrinti.Na ir liepe iskart begt pasitikrinti,jei padaugeja isskyru.O siaip sake,kad jau praejo tie caro laikai kai liepdavo prideginti,nes kartais jos pacios isnyksta.
Atsakyti

lieka ant kaklelio randas ir kol jisai nera elastingas yra labai sunku isnesioti kudiki.

o man gydytoja yra sakiusi, kad jei moteris negimdziusi, ir jei zaizdele nera maza, geriau is pradziu pagimdyti, o po to gydyti zaizdele. nes esant didelei zaizdelei, susidaro randas, kuris po to gimdymo metu trukdo atsidaryti gimdos kakleliui
Atsakyti