Įkraunama...
Įkraunama...

Žaizdelė gimdos kaklelyje

QUOTE (DANGIRA777 @ 2004 12 07, 10:38)
Neseniai buvau pas ginekologą rado žaizd gimdos kaklelyje ir sakė kad reikia operuoti,nes iš jos gali išsivystyti tas su šešiom kojom unsure.gif Bet aš taip bijau,kad jūs neįsivaizduojat,nors sakė operaciją bus su narkoze,ir man visai neskaudės aš vistiek labai bijau.Mergaitės jei turėjot panašia bėdą parašykit ar labai skauda,koks jausmas po to? sad.gif

Dangira 777,

nebijok tikrai. As esu baisi baile, net alpstu pamaciusi baltu chalatu gydytoja besiartinant ( cia rimtai). Man irgi dare tokia operacija (tai vadinasi biopsija), neskaudejo visai, mano draugei dare ta pati ir be narkozes tik su vietiniu nuskausminimu tai ji man sake, kadc neskaudejo.

Sekmes!
Atsakyti
QUOTE (jurgiux @ 2004 12 07, 17:01)
Dangira 777,

nebijok tikrai. As esu baisi baile, net alpstu pamaciusi baltu chalatu gydytoja besiartinant ( cia rimtai). Man irgi dare tokia operacija (tai vadinasi biopsija), neskaudejo visai, mano draugei dare ta pati ir be narkozes tik su vietiniu nuskausminimu tai ji man sake, kadc neskaudejo.

Sekmes!

Ta operacija visai ne BIOPSIJA. doh.gif Biopsija, tai tik daleles audinio paemimas siekiant patiklsinti diagnoze. smartass.gif Neklaidink zmoniu! dry.gif
Atsakyti
Dangira777, o tu Ukmergėj operuosies ar į Vilnių tave siunčia. O man sakė vietinę narkozę daro ir dar taip daktaras pasakė, kad skausminga operacija, todėl aš ir negaliu nusiraminti.
Atsakyti
QUOTE (lepute @ 2004 12 08, 10:08)
Dangira777, o tu Ukmergėj operuosies ar į Vilnių tave siunčia. O man sakė vietinę narkozę daro ir dar taip daktaras pasakė, kad skausminga operacija, todėl aš ir negaliu nusiraminti.

O tu paprasyk, kad tau intravenine nejautra padarytu. Galbut uz tai teks moketi, bet bent jau neskaudes. rolleyes.gif
Atsakyti
Man žaizdeles tvarkė du kartus: pirmąkart šalčiu 93 m., antrąjį- pjovė 2002m. Procedūros pobūdis priklauso nuo to, kokia tai žaizdelė. Pirmąją atliko be narkozės (atminty neišliko jokių neigiamų emocijų, nei skaudėjo, nei po to vargų buvo).
Sako, gimdos kaklelis yra nejautrus skausmui. Gal todėl ir nejaučiame pačios tų žaizdelių?
Antrąją tvarkė su narkoze, taigi taip pat nieko nejutau, tik atsibudusi operacinėje užuodžiau tokį degančios mėsos kvapą. Gijo sunkiau, buvo išskyrų ilgokai.

Drasiau, mergaitės, nebijokit. Kažko neteko girdėti, kad nuo tokių procedūrų kas numiręs būtų. Alternatyva - galimas vėžys yra daug baisiau.
Atsakyti
Gimdos kaklelis tikrai nera nejautrus skausmui. O dar ir kaip skauda, kai ji bando praplest ohmy.gif
Neveltui ir narkoze taiko.
Atsakyti
Na as irgi ta zaizdele turiu dry.gif Jau senai man kazkada ja rade buvo,bet nieko nesiule daryt, o va nesenai buvau pas ginekologe,tai paeme onkocistologini (atsakymo dar nezinau), bet patare geriau susitvarkyt ta zaizdele iki pastojimo g.gif
O cia vienos sneka apie uzsalydyma, o kitos apie prideginima, tai cia ta pati turit omeny ar cia kazkas kito? Nes man tai sake,kad reikes saldyt azotu, ir kad po to procedurs nelieka jokiu ten randu ir surambejimu,uztat tikrai nekenks nei nestumui nei gimdymui g.gif Ir sake,kad kaip tik geriau, kad tos zaizdeles nestumo metu nebutu,nes prie jos labiau infekcijos visokios kibt gali g.gif
Kaip keista,kai visi gydytojai skirtingai sneka unsure.gif
Atsakyti
mielosios!
Sąžiningai perskaičiau visas žinutes nuo pradžios iki galo. Kodėl niekas nekalba apie tai, jog gimdos kaklelio vėžį sukelia toks ŽMOGAUS PAPILOMOS VIRUSAS. Šių virusų yra apie 50 mutacijų. Tik dvi šio viruso rūšys ( 16 ir 18 mutacija) sukelia vėžį. Yra moksliniais tyrimais įrodyta, kad 99% atvejų gimdos kaklelio vėžį sukelia papilomos virusas ( konkrečiai 16 ir 18, jie patys ,,pikčiausi"). Papilomos virusas plinta lytiniu keliu. Taigi, ir gimdos kaklelio vėžys, kaip nekeista, lytiškai plintanti liga... Dabar labai populiarus vadinamas onkocitologinis tyrimas. Iš žaizdelės imamas tepinėlis. Jame ieškoma pakitusių ląstelių ir tuo pačiu daromas PAP testas, ar nėra papilomos viruso.
Man taip pat rado žaizdelą prieš du metus. Iki to jos nebuvo. Dar nesu gimdžius, bet planuoju. Padariau onkocitologinį tyrimą, pakitimų nerado, papilomos taip pat. Šiais metais vėl darausi tyrimą, nes žaizdelė sunkiai gyja. Esmė tame, kad šios žaizdos sunkiai gyja, nes drėgna aplinka, o dar įvairūs grybeliai ( jie nebūtinai lyt. keliu plinta...). Reikia daug kantrybės, švaros, higienos...
Keista, bet dauguma ginekologų nesivargina papasakoti apie šios ligos esmę. Domėjausi pati, radau daug mokslinių staripsnių internete.
Atsakyti
QUOTE (gin @ 2004 12 10, 14:00)
Esmė tame, kad šios žaizdos sunkiai gyja, nes drėgna aplinka, o dar įvairūs grybeliai ( jie nebūtinai lyt. keliu plinta...). Reikia daug kantrybės, švaros, higienos...

Tu visiskai teisi del ŽPV itakos gimdos kaklelio veziui. Reikalas tame, kad sis virusas yra neisgydomas ir ji turi apie 85 % visu lytini gyvenima gyvenanciu zmoniu. sad.gif

Tik ta vadinama "zaizdele" gimdos kaklelyje tai nera zaizdele tikraja to zodzio prasme, todel ir gyti jin savaime negali. dry.gif Zaizdele ginekologai vadina įgimta cilindrinio epitelio ektopija.
Atsakyti
QUOTE, teisingai sakai, bet žaizdos būna kelių rūšių-įgimtos( ką tu ir mini) ir įgytos. Man ginekologė Nenorokova, pažiūrėjus iškart pasakė- nesuk galvos, čia įgimta žaizdelė... Bet kodėl kitos ginekologės anksčiau jos nematė? Nesuprantu... Bet tiek to, vistiek nesame medikės... Ar tikrai tokia statistika, kad 85 % užsikrėtę papilomos virusu?
Atsakyti
pas mano uosviene pries pirma nestuma buvo zizdele tai ja uzdegino tai manaji gimde 25val. blink.gif man kai pasake issiziojau net i kauna isveze ir pasake kad cia del to uzdeginimo per antra nestuma ji ir buvo bet neliete jos nedegino ir t.t tai pagimde per 25 minutes ohmy.gif . as taip pat turiu zaizdele ale nezadu jos degintis bijau dabar jau huh.gif
Atsakyti
Pas man irgi kokios tai keistos baltos ishskyros.
Sirgau grybeliu, lae tai ne jis dabar, nes neniezti..
ginekologe mano yra V. Eringyte..
kai skundziausi pries menesiuka, paeme tepineli ir papasakojo kad siaip
visokios tokios isskyros yra normalu.
Va prisiskaiciau jusu pasisakymu ir kotais neramu pasidare.
eringyte lyg gera gydytoja, nors kotais nekelia ji man pasitikejimu..
atrodo lengvabude, bele pinigu gaut..
paemusi tyrimus paskui nepranesa..tipo jei mane domina galiu pati pasiskambint..
bet juk patikiu jai savo sveikata..
Atsakyti