Nu va, as jau po gydytojos, kol kas gydom chroniska kiausintakio uzdegima, ant vieno vaistu pakelio radau parasyta "chemoterapinis preparatas", nu ten kazkokie antibiotikai, bet taip net nupurte perskaicius

QUOTE (Rasma @ 2003 07 29, 08:42) |
Aš irgi turėjau gimdos kaklelio žaizdelių po gimdymo. Laip man aiškino ginekologas, tai pasekmė to, kad gimdymo metu gimdos kaklelis buvo keliose vietose plyšęs. pasiūlė "prišaldyti" ir aš sutikau. Skausmo nebuvo jokio, tik truputį "tempė" pilvo apačioje. Po tos procedūros reikėjo apie 10 min pagulėti ir "pralaukti" karščio "bangą" (gyd. pajuokavo, kad panašu į susipažinimą su klimakso "simptomais"), .t.y. iškaitau, pradėjo pilti prakaitas ir pan., bet po kokių 10 min viskas baigėsi ir aš galėjau važiuot namo. Uždraudė maudytis vonioje (apie savaitę), lankytis pirtyse, baseinuose, maudytis ežeruose, jūroje apie 4 savaites ir "pasiūlė" nesimylėti 6 savaites. Žaizdelės užgijo, bet va, praėjus keletui mėnesių atsirado kitoje vietoje ir vėl ne viena kaip supratau.be to iš patikimų šaltinių sužinojau, jog ruošiantis dar gimdyti tų žaizdelių gydyti nereikia. Reikia tik profilaktiškai 2 kart metuose lankytis pas ginekologą ir pasidaryti citologinį tyrimėlį, kad įsitikinti, jog žaizdelėje neatsiranda pakitusių ląstelių. Kodėl siūloma palikti tas žaizdelės ramybėje, jei dar bus gimdoma aš nežinau. Lyg tai, kad nebūtų gomdos kaklelio plyšimų kito gimdymo metu, lyg ir dėl audinių elastingumo sumažėjimo ar pan. Atseit tas "prideginimas ar prišaldymas" yra betikslis, jei moteris ruošiasi dar gimdyti. Man kainavo 150 lt, nes gavau kažkokią tai nuolaidą už pastovų lankymąsi pas tą patį ginekologą.Bet šiaip gimdos kaklelio konizacija (skalpeliu) kainuoja privačiai apie 300 - 400 lt, o gimdos kaklelio diatermokonizacija apie 250 -300 Lt. Geriau aš būčiau nieko nedariusi. Vis vien tos žaizdelės kitoje vietoje atsirado, o ypatingai gyventi jos man netrukdo. pasidarau citologinį tyrimėlį, viskas gerai ir gyvenu sau ramiai. Jau kaip sunkus tas 6 savaičių susilaikymas ![]() |
QUOTE (lepute @ 2004 12 07, 13:41) |
Dangira777, iš kurio tu miesto? Pas kokį ginekologą lankaisi? Pas mane tokia pat problemėlė ir aš jau po Naujų Metų eisiu operuotis, nes jau bijau laukti, <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=bet&v=56">bet</a> bijau ir operuotis. O kada tu žadi eiti operuotis? Gal anksčiau? Tada man papasakosi, kaip ten viskas vyksta. |
QUOTE (DANGIRA777 @ 2004 12 07, 09:38) |
Neseniai buvau pas ginekologą rado žaizd gimdos kaklelyje ir sakė kad reikia operuoti,nes iš jos gali išsivystyti tas su šešiom kojom ![]() ![]() |
QUOTE (Vasarele @ 2004 12 07, 16:36) |
Gydytoja sakė, kad žaizdelė yra vidutinio dydžio ir vaistais nebelabai išeis užgydyti. Kadangi dar norėsiu vieno vaikučio dabar nieko nedarys, tik reiks eit tikrintis, ar nėra pakitimų. |