Įkraunama...
Įkraunama...

Žaizdelė gimdos kaklelyje

Sanise, kiek as zinau, negydoma ji gali suvezeti. blink.gif unsure.gif
Nu va, as jau po gydytojos, kol kas gydom chroniska kiausintakio uzdegima, ant vieno vaistu pakelio radau parasyta "chemoterapinis preparatas", nu ten kazkokie antibiotikai, bet taip net nupurte perskaicius blink.gif huh.gif eilej laukia velgi toji pati zaizdele, bet cia jau po citologinio tyrimo atsakymo. unsure.gif
Atsakyti
Pries kelis metus ir man atrado zaizdele. Ankstesnes gydytojos nieko nepasake ir nieko nedare. O dabartine sako, kad nieko daryti nereikia, reikia tik stebeti. Nesenai atliko visus tyrimus. Viskas gerai.
Atsakyti
O man gydytoja sakė, kad gimdos žaizdelės negimdžiusioms paprastai nebešaldomos, nebedeginamos. kai pagimdai vaikelei, tada stebi toliau
Atsakyti
aš dabar gydausi žaizdelę. padarėm paprastą tepinėlį - viskas gerai, padarėm citologinį tepinėlį - o ten pienligė doh.gif žaizdelėje pienligė g.gif tai va pienligę išsigydžiau (jaučiu pagal savijautą) ir kitą savaitę reikės pakartoti citologinį tepinėlį, bet nieko bloga ten nebuvo rasta clap_1.gif
Atsakyti
Turiu tą pačią problemėlę- gimdos kaklelyje žaizdelę, jau seniai. Prieš kažkiek metų jau buvau gavusi siuntimą operuotis, tai yra reikėjo išpjauti tą žaizdelę. Bet labai bijojau, neišsipjoviau, pastojau su antru vaikučiu, taip ir uždelsiau. O dabar neseniai buvau pas savo ginekologą, padarė visus tyrimus ir pasakė, kad tyrimuose yra pakitimų ir reikia ruoštis operacijai. (Nes dabar, pasak mano ginekologo, nedaro jokių prideginimų ir prišldymų, o tą žaizdelę stebi kas puse metų ar nėra pakitimų.) O ta operacija, tai su kažkokia mikrokilpa išpjauna tą pakitusią vietą ir dar siunšia kažkokiam tyrimui. Jau viskas eisiu tą operaciją darytis po Naujų pačią pirmą savaitę. O kaip bijau, tai ne tas žodis. Gal jau kažkas darėtės tokią operaciją, papasakokite smulkiau. Ar tai labai baisu?
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2003 07 29, 08:42)
Aš irgi turėjau gimdos kaklelio žaizdelių po gimdymo. Laip man aiškino ginekologas, tai pasekmė to, kad gimdymo metu gimdos kaklelis buvo keliose vietose plyšęs. pasiūlė "prišaldyti" ir aš sutikau. Skausmo nebuvo jokio, tik truputį "tempė" pilvo apačioje. Po tos procedūros reikėjo apie 10 min pagulėti ir "pralaukti" karščio "bangą" (gyd. pajuokavo, kad panašu į susipažinimą su klimakso "simptomais"), .t.y. iškaitau, pradėjo pilti prakaitas ir pan., bet po kokių 10 min viskas baigėsi ir aš galėjau važiuot namo. Uždraudė maudytis vonioje (apie savaitę), lankytis pirtyse, baseinuose, maudytis ežeruose, jūroje apie 4 savaites ir "pasiūlė" nesimylėti 6 savaites. Žaizdelės užgijo, bet va, praėjus keletui mėnesių atsirado kitoje vietoje ir vėl ne viena kaip supratau.be to iš patikimų šaltinių sužinojau, jog ruošiantis dar gimdyti tų žaizdelių gydyti nereikia. Reikia tik profilaktiškai 2 kart metuose lankytis pas ginekologą ir pasidaryti citologinį tyrimėlį, kad įsitikinti, jog žaizdelėje neatsiranda pakitusių ląstelių. Kodėl siūloma palikti tas žaizdelės ramybėje, jei dar bus gimdoma aš nežinau. Lyg tai, kad nebūtų gomdos kaklelio plyšimų kito gimdymo metu, lyg ir dėl audinių elastingumo sumažėjimo ar pan. Atseit tas "prideginimas ar prišaldymas" yra betikslis, jei moteris ruošiasi dar gimdyti. Man kainavo 150 lt, nes gavau kažkokią tai nuolaidą už pastovų lankymąsi pas tą patį ginekologą.Bet šiaip gimdos kaklelio konizacija (skalpeliu) kainuoja privačiai apie 300 - 400 lt, o gimdos kaklelio diatermokonizacija apie 250 -300 Lt.
Geriau aš būčiau nieko nedariusi. Vis vien tos žaizdelės kitoje vietoje atsirado, o ypatingai gyventi jos man netrukdo. pasidarau citologinį tyrimėlį, viskas gerai ir gyvenu sau ramiai. Jau kaip sunkus tas 6 savaičių susilaikymas wink.gif, o dar vandeningų išskyrų gausa..kaip iš krano. Visas keturias savaites turėjau vaikščioti su higieniniais įklotais skirtais moterims po gimdymo. Tokia buvo "prišaldymo" tamsioji pusė, apie kurią gyd. prieš tai įspėjo. O gal čia man vienai taip tik buvo? Gal kitoms viskas kitaip?

Labai norėčiau, Rasma, palklausti tavęs ką reiškia diatermokonizacija ir konizacija? Ir pas kokį tu Vilniuje ginekologą lankaisi?
Atsakyti
Neseniai buvau pas ginekologą rado žaizd gimdos kaklelyje ir sakė kad reikia operuoti,nes iš jos gali išsivystyti tas su šešiom kojom unsure.gif Bet aš taip bijau,kad jūs neįsivaizduojat,nors sakė operaciją bus su narkoze,ir man visai neskaudės aš vistiek labai bijau.Mergaitės jei turėjot panašia bėdą parašykit ar labai skauda,koks jausmas po to? sad.gif
Atsakyti
Dangira777, iš kurio tu miesto? Pas kokį ginekologą lankaisi? Pas mane tokia pat problemėlė ir aš jau po Naujų Metų eisiu operuotis, nes jau bijau laukti, bet bijau ir operuotis. O kada tu žadi eiti operuotis? Gal anksčiau? Tada man papasakosi, kaip ten viskas vyksta.
Atsakyti
Po gimdymo ir man liko tokia dovanėlė. Gydytoja sakė, kad žaizdelė yra vidutinio dydžio ir vaistais nebelabai išeis užgydyti. Kadangi dar norėsiu vieno vaikučio dabar nieko nedarys, tik reiks eit tikrintis, ar nėra pakitimų.Neseniai darė citologinį tyrimą, pakitimų nerado clap_1.gif O po antro gimdymo teks tą gleivinės dalį išpjaut, kad užaugtų nauja. Kitoms uždengina, nors dar ir planuoja turėt vaikų.pasakiau apie tai gydytojai.sako nepatartina, nes uždeginta vieta surambėja, sunkiau gimdyt. Vat pažįstamai po pirmo buvo uždeginta, tai kai gimdė antrą suplyšo visa visa ir gimdyt buvo sunku. Tai nežinau, ar čia sutapimas, ar uždeginimas savo padarė g.gif
Atsakyti
QUOTE (lepute @ 2004 12 07, 13:41)
Dangira777, iš kurio tu miesto? Pas kokį ginekologą lankaisi? Pas mane tokia pat problemėlė ir aš jau po Naujų Metų eisiu operuotis, nes jau bijau laukti, <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=bet&v=56">bet</a> bijau ir operuotis. O kada tu žadi eiti operuotis? Gal anksčiau? Tada man papasakosi, kaip ten viskas vyksta.

Aš iš Ukmergės.Bandysiu eit po Nauju metų,žinok bijau,nors gydytoja man pasake kad nei operacijos metu,nei po operacijos neskaudės,matai su narkoze darys.Tik po to apie menesį negalima bus sunkiai dirbti ir t.t. Bijau ir aš, mažute,bet žinok reikia.Nebijok. smile.gif
Atsakyti
QUOTE (DANGIRA777 @ 2004 12 07, 09:38)
Neseniai buvau pas ginekologą rado žaizd gimdos kaklelyje ir sakė kad reikia operuoti,nes iš jos gali išsivystyti tas su šešiom kojom unsure.gif Bet aš taip bijau,kad jūs neįsivaizduojat,nors sakė operaciją bus su narkoze,ir man visai neskaudės aš vistiek labai bijau.Mergaitės jei turėjot panašia bėdą parašykit ar labai skauda,koks jausmas po to? sad.gif

Sveikute! Turejau ir as ta problemele ir va jau beveik metai po operacijos. wink.gif NEbijok tikrai. Tai visiskai neskausminga ir po to visai neskauda. Tik apie kokias 4 savaites isskyru labai padaugeja. dry.gif Bet siaip tikrai visai nebaisu. Jei nori ko nors paklausti issamiau - parasyk i asmenine. Sekmes! rolleyes.gif Viskas bus gerai!!! wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Vasarele @ 2004 12 07, 16:36)
Gydytoja sakė, kad žaizdelė yra vidutinio dydžio ir vaistais nebelabai išeis užgydyti. Kadangi dar norėsiu vieno vaikučio dabar nieko nedarys, tik reiks eit tikrintis, ar nėra pakitimų.

O, tai, jei ka nors darytu, tai negi vaikuciu nebegaletum tureti??? g.gif Ar kita priezastis?
Atsakyti