Įkraunama...
Įkraunama...

Pulsas. Kraujo spaudimas

Taurele, siulyciau tau pastoviai ir ryte ir vakare matuotis spaudima. Jei matysi, kad aukstas, tai butinai pasaugok save, geriau pailsek, o ne namus tvarkyk. Tau tokie visokie kaip vakar ir uzvakar nesveiki pavalgymai grieztai dzaudziami. Reikia atsisakyti suraus maisto, dar stebeti ar kojos netinsta. Bet svarbiausiai su tuo sarasiuku pas gydytoja nueiti ir pasitarti. 150/90 tavo bukleje labai daug.
[/quote]
 zinau  :-/ seku dabar kas diena, jau sakiau gydytojai kad karts nuo karto padideja, bet ne taip smarkiai, kaip iki nestumo. zodziu seku situacija  ;)
Atsakyti
TauRe

Labai gerai musa spaudima krapu arbata smile.gif

Uztikrintai. Testuota iskart su 10 zmoniu grupe. Visu kursu sumaisem kmynu seklas su krapu (dar pasistebejom kodel toks keistas situ kmynu kvapas). Ir prisivirem krapu arbatos. Po 15 min taip spaudimas nukrito, kad vos neuzmigom  ;D

Siulau pabandyti. Ir nekenksminga ir efektyvu.

O turincioms zema spaudima (pas pacia tokis) ryte siulau pabandyti toki buda.
Prabundat. Pasirazot, pasivartot. Ausis pamasazuojat. Kojas kelis kartus sulenkiat istiesiat. Jei gulit lovoj tai tada pradekit ne sesti o atvirksciai - sliuogti zemyn is lovos. Nuleiskit galva ir viena ranka, luktelkit. Tada kita ranka ir 'isciuozkit' ant grindu. O tada jau stokites ir pirmyn  ;D
Vaizdas is salies bus keistokas, bet juk gera savijauta svarbiau!
Atsakyti
Gudra , nesciom nekenkia jo ?
Atsakyti
siaip as kai laukiaus tai gyditoja rekomendavo ne kava, o arbata arba kakava gert. Kava spaudima pakele tam kartui bet greit isgaruoja, o arbata ir kakava veikia ilgesni laika. Nes mano toks spaudimas, kad kai laukiausi, tai kaip seriale, suzinodavau nualpus smile.gif.
Atsakyti
QUOTE
Gudra , nesciom nekenkia jo ?


Nekenkia nei nesciom nei maitinanciom  ;D
Arbata ir kakava kelia, bet turi kita salutini poveiki - KIETINA viduriukus. O jau nestukiu dauguma ir taip tuo skundziasi...
Tiesa man nestumas atvirksciai suveike  ;D

Tiesa dar vienas pagelbejimas turincioms zema spaudima - pagulekite vis karts nuo karto taip kad galva butu zemiau nei kojos (beje ir kojos ne taip tins ir pailses nescioms)
Atsakyti
Ojojoj kiek mamu su zemais spaudimais  :o

As galvojau, kad cia viena tokia. Nes mano tarp  pazystamu dar nesutikau su tokiu mazu spaudimu kaip mano. Pas mane pastoviai buna 90/50 ar 80/40. Kai buna 100/70 tai jau dziaugiuosi, kad aukstas spaudimas  ;D
Kai gydytoja pamatuodavo, tai stebedavosi kaip as dar vaikstau. Bet nieko, turbut jau organizmas priprato  :-/
Pries nestuma kai jau labai nukrisdavo spaudimas man labai pagelbedavo brendzio taurele, is kart atsigaudavau  ;)
O siaip tai nestumo metu ir dabar kol maitinu kiekviena diena turiu isgerti bent po viena puodeli kavos, o kartais ir pora isgeriu  :)
Bet kaip mano gydytoja sake, bet kokiu atveju jau geriau per zemas spaudimas nei per aukstas  ;)
Atsakyti
Beje man kava nelabi gerai suveikia  :-/
Spaudimo nepakelia - galiu ramiausiai miegoti ir prisiplempusi kavos (baisiausiai stebindama visus pazistamus)
Po 10 min begu i WC. O kai vienam darbe bendradarbiai nusprende mane pripratinti gerti kava ir padare stiprioos tai baigesi skaudanciais inkstais.
Va tik tada ir pasidomejau kavos kitokiais poveikiais. Pasirodo  - trukdo pasisavinti kalci (! demesio nescioms ir maitinancioms), veikia kaip diuretikas (skatina pasisalinti skyscius is organizmo)

Kadangi jauciu potrauki tik kavos kvapui tai su malonumu uostau vyro geriama kava ir geriu zoleliu arbata  ;D
Atsakyti
Parašė: Gudra...Prabundat. Pasirazot, pasivartot. Ausis pamasazuojat... ohmy.gif
Labai aciu uz patarima :-* Pasinaudosiu  :-*
Atsakyti
QUOTE
As nuolat kazkokia pavargusi, be energijos  [smiley=000308.gif].
.

As irgi nuolat pavargusi ir galeciau bet kada ir bet kiek miegoti. O dar geriau butu, jei butu galima nuolat miegoti.  sad.gif Toks ispudis, kad tas nuovargis niekada nepraeis.  sad.gif o spaudimas mano "virsutinis" sokineja: viena diena dvidesimcia vienetu per didelis, kita - tiek pat per mazas. apatinis visada tvarkingai - 80
Atsakyti
Šiandien sumušiau savo spaudimo rekordą- 64/47 blink.gif ...per miegus atsibudau nuo svaigulio...Tai bent svaigulys- net prižadino mane mad.gif
Ir durniausia tas, kad nemėgstu kavos, šokolado, brendžio ir t.t. Neturiu kuom gelbėtis ekstra atveju kai nebepašliaužiu...Gal atradot dar kokį stebuklingą būdą spaudimui pakelti?
Atsakyti
QUOTE (Soul @ 2004 09 15, 08:30)
Šiandien sumušiau savo spaudimo rekordą- 64/47 blink.gif ...per miegus atsibudau nuo svaigulio...Tai bent svaigulys- net prižadino mane mad.gif
Ir durniausia tas, kad nemėgstu kavos, šokolado, brendžio ir t.t. Neturiu kuom gelbėtis ekstra atveju kai nebepašliaužiu...Gal atradot dar kokį stebuklingą būdą spaudimui pakelti?

Girdejau, kad zensenio preparatai kelia spaudima wink.gif
Atsakyti
Visoms, turincioms zema spaudima!!!
Jau kazkur rasiau, tai pasikartosiu:
1. eleuterokoko spiritinis ekstraktas, perkat vaistineje, dozuojat lasais, nevartoti po 16 val.
2. citrinvycio uogos (cia jau savo, tevu ar draugu soduose reik ieskoti), tinka sviezios ir dziovintos - sukramtyti kelias uogas, efektas garantuotas.
1 ir 2 tinka ir nestuke.gif thumbup.gif
3. turincioms sveikus inkstus - skysciai, nes apkrovus inkstus darbu, kyla spaudimas.
4. yra ir tableciu, kelianciu spaudima (kai buvau nestuke.gif teko aktyviai tuo dometis, nes keliskart vos nesitiesiau gatveje)
Kava ("Renata" ar paprasta) - vaiku zaidimai. Bent mano atveju.
Dar vienas is budu - zalioji arbata su zenseniu rytais, gerai tonizuoja, bet mane alergizavo, tai negaliu taikyti praktikoje.
Megstancioms ekstryma - kontrastinis dusas rytais + stipri srove sprando srityje, toje vietoje, kur kaklas pereina i peciu linija.
Sau buvau prisitaikiusi "Sun way" arbata su kordicepsu, kurios dabar ieskau pirkti (gal kas zino, kas platina?)
Atsakyti