Įkraunama...
Įkraunama...

Pulsas. Kraujo spaudimas

Man spaudimas pakilo nėštumo metu, galvojau, kad po gimdymo susitvarkys... Praėjus dviems metams pasimatuoju - 190 ir 100. Irgi nieko blogo nejutau, tik labai būdavau pavargus vakarais, bet galvojau - dvynukus auginu, kitaip ir būti negali. Skaičiau, kad organizmas pripranta prie aukšto spaudimo arba jis kyla pamažu ir mes net nepajuntame.Tai va , nuėjau pas gydytoją, tai ji mane bijojo namo išleist. O aš jaučiausi visai normaliai. Taigi jau keturi metai pastoviai geriu vaistus ir reguliariai lankausi pas gydytoją, priežasties nerado, nebent paveldėta. Dažniausiai aukštą spaudimą atranda netyčia, žmogus visai gerai jaučiasi.Bet kartais būna per vėlai, širdis dėl per didelio krūvio būna padidėjusi ir tada prasideda rimtesnės širdies ligos... O pulsą ir širdies ''tabalavimą'' sumažinti padėjo ''NonSalt'' tabletės, t.y.kalis ir natris, taip padeda jeigu tinsta kojos ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Aistele @ 2005 05 02, 13:59)
pries keli metus pastebejau, kad atsirado problemu su pulsu. kaip jau rase - spaudimas kartais budavo is viso 90 - 60, o pulsas tuo metu - 120. tai pirmiausia ka padariau - pradejau gerti krauja skystinancius vaistus (pavadinimo neatsimenu), bet man padejo. dar gydytoja liepe (patare), pagerti visokiu raminamu arbateliu. siuo metu visai neblogai jauciuosi, tik kartais vis tiek pulsas pagreiteja. bet kai savijauta gera - kaip ir nieko nedarau:)

apsilankyk pas endokrinologą, man pulsas padažnėja tada kai paūmėja skydliaukė.
Atsakyti
ten jau buvau - pasakė, kad viskas gerai. na, gal kada nors vėliau ateit liepė, bet šiaip atliko visus tyrimus. šiaip visada, kai tik pasirodau šeimos gydytojui, vis kalba apie endokrinologus:( buvau santariškėse, gal verta kur kitur apsilankyti?
Atsakyti
baikit gasdint sad.gif , man spaudimas jau 10 metu 90/60 arba 100/70 o pulsas stabiliai 92 , ir taip 10 metu. O kai labai susunervinu tai spaudimas vistiek zemas, o pulsas 120-150, tai ka, jau kojas tuoj uzversiu jei taip? Kai kada jauciu, kad i vakara sirdis tokia lyg drebanti buna, biski lyg maudimas sirdies plote...bet rimtai dar neuzsiimiau tos bedos sprest.....
Atsakyti
kai sirdis pradeda virpėti (na, nežinau kaip kitaip tai pavadinti) būtina gydytis. iš pradžių lyg ir liepia pagerti magnio, o tada stebi ar pagerėja. šiaip tai būna nuo kavos, rūkymo, streso ir pan.
Atsakyti
mano irgi spaudimas 60 ant 90 normalus, bet pastaruoju metu pradėjo kažko tai kilti ypač apatinis buvo net 101 ant 114. Apatinis vos nepasieke virsutinio, pulsas tada buvo 150, o jau kaip blogai jaučiausi tai šakės, viskas tik tirpt pradėjo, silpna. Tai išgėriau valerijono tablečių pora, širdies darbą gerinančių lašų, betalok zok ketvirtadalį tabletės ir po truputį atsigavau. Na man yra širdies prolapsas ir kažkoks ten LQL sindromas, bet kardiologai sako, kad nuo to taip neturėtų būti. Gal kam irgi taip yra buvę. Man pastaruoju metu išvis pradėjo rankos, kojos tirpti, siplna darytis, širdis permušinėja, gydytojai vis aiškina kad aš pervagus, bet man atrodo čia rimtesnė kažkokia priežastis g.gif Įtariu kad gali būti problemų su kraujotaka, nes ir galvoje cypimas atsiranda. Gal kas buvot su tokia problema susidūrę, gal žinot kokių geresnių gydytojų kas su kraujotaka dirbtų g.gif wub.gif
Atsakyti
na ką turiu aš klausimėlį.. apie spaudimą, paskutines kelias dienas jaučiu nusilpimą, svaigulį kažkoki.. pasimatavau katik spaudimą rodo 108/67 tai žinau kad jis yra per žemas. blink.gif nepamenu kad turečiau per mažą spaudimą, visad budavo kad vos vos didesnis nei normalus. tai nelabai suprantu dėl ko tai viskas gali būti, ar dėl kažkokių nervų? ar kad geriu Nastodynon kur išraš gydytoja dėl mastopatijos. bet neparašyta kad tie vaisstai galėtų sukelti toki poveikį.
būtų smagu jeigu kas atsakytu, nuo ko būna pamažėjęs spaudimas smile.gif

p.s. kūno temperatūra normali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo being: 13 birželio 2005 - 18:31
QUOTE(being @ 2005 06 13, 19:30)
na ką turiu aš klausimėlį.. apie spaudimą, paskutines kelias dienas jaučiu nusilpimą, svaigulį kažkoki.. pasimatavau katik spaudimą rodo 108/67 tai žinau kad jis yra per žemas.  blink.gif nepamenu kad turečiau per mažą  spaudimą, visad budavo kad vos vos didesnis nei normalus. tai nelabai suprantu dėl ko tai viskas gali būti, ar dėl kažkokių nervų? ar kad geriu Nastodynon kur išraš gydytoja dėl mastopatijos. bet neparašyta kad tie vaisstai galėtų sukelti toki poveikį.
būtų smagu jeigu kas atsakytu, nuo ko būna pamažėjęs spaudimas smile.gif

p.s. kūno temperatūra normali.

jei būtų nervai - pakiltų, pradėtų širdis permušinėt ir pan. žemas būna neišsimiegojus (čia iš patirties), jei pulsas didelis - gal kraują reikia paskystint? toks spaudimas yra visai normalus, ypač jei nekrenta žemiau. o efektas, kad silpna ir panašiai atsirado todėl, kad organizmas pratęs prie didesnio spaudimo, o kai nukrito - prasidėjo svaigulys. jei gali - išgerk kavos, spaudimą kelia druska.
sunglasses2.gif
Atsakyti
Aistele manau esi teisi, kažkaip nepastebėjau kad mažiau miegu paskutiniu metu.. an draugas išvažiavo dirbti į užsienį tai vis vakare laukiu laiškelio. o kavos atsigėriau pagerėjo žinok biggrin.gif thnx.. bet šeip paprastai kavos negeriu
Atsakyti
QUOTE(being @ 2005 06 13, 22:34)
Aistele manau esi teisi, kažkaip nepastebėjau kad mažiau miegu paskutiniu metu..  an draugas išvažiavo dirbti į užsienį tai vis vakare laukiu laiškelio. o kavos atsigėriau pagerėjo žinok  biggrin.gif  thnx.. bet  šeip paprastai kavos negeriu

tik kavos nepadaugink, nes paskui iš viso miegot negalėsi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gudra @ 2003 07 25, 18:22)
Labai gerai musa spaudima krapu arbata smile.gif
Uztikrintai. Testuota iskart su 10 zmoniu grupe. Visu kursu sumaisem kmynu seklas su krapu (dar pasistebejom kodel toks keistas situ kmynu kvapas). Ir prisivirem krapu arbatos. Po 15 min taip spaudimas nukrito, kad vos neuzmigom  ;D
Siulau pabandyti. Ir nekenksminga ir efektyvu.

Tai kmynų ar krapų arbata muša spaudimą? Ir kaip daryt tą arbatą?
Atsakyti
pastebejau tokia tendencija: kas jaunystej turi zema kraujospudi, tam, persiritus i antra gyvenimo puse, peraukstas kraujospusis reiskiasi...

bet as norejau patarimu is jusu:
noriu nupirkti mamai dovanu kraujospudzio matavimo aparata - patarkite, i ka atkreipti demesi, kurie ger i- kurie blogi, kurie "navarotai" svarbus - kurie nereikalingi.
Atsakyti