Įkraunama...
Įkraunama...

Krotonas

QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 08, 22:50)
Man pasidarė smalsu: o kodėl norit auginti hidroponikoj, o ne žemėse?  blush2.gif

Megstu hidroponini buda del prieziuros paprastumo, nereikia galvot kada ir kiek laistyt - pasiziuri i plude ir aisku, o kai maudau geles, tai issiplauna ir granules, po to belieka tik is naujo vandens pripilt, o zeme reikia saugot, kad neprimirktu. Myliu geles, bet visada ziuriu, kad kuo maziau su jom vargo butu blush2.gif blush2.gif blush2.gif . Dabar turiu nemaza krotona, auganti zemese, bet nuolat tai perdziovinu, tai perlaistau - vis per ta apsileidima (dziaugiuosi, kad bent jau savikritiska esu biggrin.gif ). Taigi, augindama zemes, jau ne viena gele palaidojau verysad.gif .
Atsakyti
O aš apie hidroponiką žinau tik iš teorijos blush2.gif Man kaip tik atrodo čia sunkiau. Aš tai jau tikrai supūdyčiau blush2.gif blush2.gif blush2.gif Gerąja prasme pavydžiu, kad moki thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 10, 00:37)
O aš apie hidroponiką žinau tik iš teorijos  blush2.gif Man kaip tik atrodo čia sunkiau. Aš tai jau tikrai supūdyčiau  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif Gerąja prasme pavydžiu, kad moki  thumbup.gif

Na, jei moki i puoda vandens ipilt lotuliukas.gif , tai moketum ir i vazona, juk visiskai tas pats. Idejai augala i vazona ir apipylei granulem, supudyt dar nei karto nepavyko (tpfu tpfu tpfu) biggrin.gif .
Atsakyti
turim sita gėle... bet ji is apacios lapus metinėja, nenudziuvusius nieko bet tiesiog numeta ir viskas.. tuos jau parauduonavusius, iš viršaus ghraziai auga lapu nauju kuokštas blush2.gif taciau man nempatinka kad mėto lapus iš apacios.. gal zinot kodėl? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2007 08 07, 18:51)
turim sita gėle... bet ji is apacios lapus metinėja, nenudziuvusius nieko bet tiesiog numeta ir viskas.. tuos jau parauduonavusius, iš viršaus ghraziai auga lapu nauju kuokštas blush2.gif taciau man nempatinka kad mėto lapus iš apacios.. gal zinot kodėl? g.gif

Buvo pradėjęs ir maniškis masiškai lapus mesti, ne juokais išsigandau unsure.gif Ištraukiau iš vazono, o ten nė uodas snapo nebūtų įkišęs tiek prisišaknijęs. Gal ir taviškis nebeturi vietos vazone g.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTIDA @ 2007 08 07, 21:03)
Buvo pradėjęs ir maniškis masiškai lapus mesti, ne juokais išsigandau  unsure.gif Ištraukiau iš vazono, o ten nė uodas snapo nebūtų įkišęs tiek prisišaknijęs. Gal ir taviškis nebeturi vietos vazone  g.gif

nu as manau kad jam ten vietos gana, nes nėra toks mazas vazonas lyginant su gėle ax.gif
Atsakyti
Turiu ir aš krotoną. Pirkau prieš kokius 5-6 metus mažučiuką ir buvau prigąsdinta, kad labai lepus, bijo kone absoliučiai visko...na, galvojau, nepasiseks, tai nepasiseks, pabandyt reikia, nes labai jis smagiai spalvingas ir pagyvina kambarį mirksiukas.gif .
Mažiuką kiek pasaugojau nuo skersvėjų ir tiesioginės saulės, o dabar jis toookia nemenka kupeta lapų, kad jau nebebijo ir pats nieko. Stovi ant saulės prie nuolat praverto lango mirksiukas.gif
Tik jau kai tokį didelį išaugini, tai kaskart persodinimų bijau, kad po jų nepradėtų lapų mest ir pnš. Ir dabar laukia kraustymasis į didesnį vazoną unsure.gif . Gaila būtų, nes turbūt mėgiamiausias mano augaliukas namuose, nesvarbu, kad pro jo lapiją tuoj į balkoną nepraeisiu biggrin.gif
Kodėl lapus meta, tai nežinau unsure.gif Pvz maniškis mažas būdamas buvo nulinkęs, nuleidęs lapus, tai realiausia buvo skersvėjo pasekmė, bet atkuto, o draugės krotonas būtent metė lapus, nors gyveno, kaip inkstas taukuose - jokių skersvėjukų, saulės, palaistytas, apipurkštas - bet nuo apačios lapus metė ir vis tik kupetą pačioj viršūnėj turėdavo, o po ja ilgas plikas kotas buvo g.gif
Atsakyti
Ilgai ir aš ruošiausi persodinimui,kotas liaunas, o šoninių atžalų daug turi, bijojau nulaužti tongue.gif bet pradėjus birt lapams nebuvo kitos išeities,nes vazonas ryškiai per mažas buvo.Kadangi vietos pas mane ne per daugiausiai,tai didesnio nebepirkau-nupjoviau pusę šaknų, viršūnę,keletą šoninių šakų,likusias išraičiau vielutės pagalba ir įtupdžiau į tą patį vazoną.Stovi a la bonsas biggrin.gif Žiūriu jau naują viršūnę leidžia,kitur maži lapukai rodosi - nesupyko labai mano gražuolis thumbup.gif
Atsakyti
ar gali būti, kad siuo metu krotonas zydėtu? nu as pamaciau ziedo uzuomazga blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2007 09 15, 16:48)
ar gali būti, kad siuo metu krotonas zydėtu? nu as pamaciau ziedo uzuomazga blink.gif  lotuliukas.gif

nooormaliai irnesakyk.gif ir maniškis tą patį daro, vienas žiedas jau nužydėjo, bet iš kitur, matau, vėl leidžia mirksiukas.gif
Atsakyti
tai gerai tada biggrin.gif lauksiu PIRMOJO krotono žiedo lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano krotonas irgi dabar žydi. Pražioj galvojau kad nauji lapeliai bus, o čia pasirodo žiedas pačioj viršūnėj tongue.gif
Atsakyti