Turiu ir aš krotoną. Pirkau prieš kokius 5-6 metus mažučiuką ir buvau prigąsdinta, kad labai lepus, bijo kone absoliučiai visko...na, galvojau, nepasiseks, tai nepasiseks, pabandyt reikia, nes labai jis smagiai spalvingas ir pagyvina kambarį

.
Mažiuką kiek pasaugojau nuo skersvėjų ir tiesioginės saulės, o dabar jis toookia nemenka kupeta lapų, kad jau nebebijo ir pats nieko. Stovi ant saulės prie nuolat praverto lango
Tik jau kai tokį didelį išaugini, tai kaskart persodinimų bijau, kad po jų nepradėtų lapų mest ir pnš. Ir dabar laukia kraustymasis į didesnį vazoną

. Gaila būtų, nes turbūt mėgiamiausias mano augaliukas namuose, nesvarbu, kad pro jo lapiją tuoj į balkoną nepraeisiu
Kodėl lapus meta, tai nežinau

Pvz maniškis mažas būdamas buvo nulinkęs, nuleidęs lapus, tai realiausia buvo skersvėjo pasekmė, bet atkuto, o draugės krotonas būtent metė lapus, nors gyveno, kaip inkstas taukuose - jokių skersvėjukų, saulės, palaistytas, apipurkštas - bet nuo apačios lapus metė ir vis tik kupetą pačioj viršūnėj turėdavo, o po ja ilgas plikas kotas buvo