Mano vaikui prie nosies prisiliesti tai kazkoks siaubas, kai buvo sloga tai per asaras tik nuvalydavau, o apie putima tai visai nera kalbos.
Musu mazutei dabar 1,4 ir jau koks mensis puikiai pucia nosyte
, net nepasakysiu tiksliai kaip ji ismoko, kazkaip viena karta lyg biski pustelejo tai iskart sakau taip taip, dar pusk, nu ir taip po biski suprato ka reiskia pusti nosi

Mes irgi jau mokam ir jau senokai
Kažkaip netyčia gavosi,savaime.

Na maniskiai pakako pamatyti kaip tetis pucia to ir uzteko
moka dabar kuo puikiausiai

Nežinau, ar kas jau minėjo tokį būdą, bet aš savo abu vaikus taip išmokinau. Uždegu žvakę ir prašau užpūsti su nosimi. Vaikams patinka toks žaidimas, ir nosis pamažu išsipūčia

QUOTE(picea @ 2009 03 29, 14:57)
Nežinau, ar kas jau minėjo tokį būdą, bet aš savo abu vaikus taip išmokinau. Uždegu žvakę ir prašau užpūsti su nosimi. Vaikams patinka toks žaidimas, ir nosis pamažu išsipūčia 

QUOTE(ciuke @ 2009 03 29, 15:02)
Iš tikrųjų ne mano čia fantazija

Na maniskiu taip pat, kai serga prie nosies labai sudetinga prisiliesti - sunu net nuvalyti, o apie putimus is vis...
Na bet reiktu pabandyti siuos budus, kuriuos siule mamytes
Na bet reiktu pabandyti siuos budus, kuriuos siule mamytes

Isadingos mamytes
niekad tikriausiai nebuciau sugalvojus, gal kad nelabai ir reikejo, nes kazkaip savaime musu panele ismoko nosi pusti
tik kai sloga buna, jei no sluostymo nosyte nusitrina, tai skauda, tada jau nelabai leidzia prisiliesti, bet susitariam...

Maniski dar nemoka pusti, o jei yra slogyte tai prisiliest prie nosytes neimanoma
tetis vis moko kaip pust, bet jis tai supranta kaip zaidima

maniškis jau labai senai moka pats nosytę pūsti, kažkaip žaidimo forma nuo kelerių mėnesių vis rodydavau ir pats išmoko. Dabar pats negali pakęsti jei nosytėje kažkas yra, vis pučia trina kol išsivalo
, kaip tikras vyras jau į vienkartinę nosinaitę pučia. Kai slogytę turim jūros vandenuku valau ir leidžiasi, nes šituo reikalu kankinu nuo pat pirmosios slogos
priprato prie "kankintojos" mamos tikriausiai

Maniskis moka, bet ispusti kazka vistiek neiseina
. Reikes su zvake pabandyti