Įkraunama...
Įkraunama...

Ką padovanot, kai "niekam nieko nereikia"?

QUOTE(Svajone_25 @ 2015 12 03, 08:00)
Tokiu atveju jai asmeniskai nedovanociau nieko, tik benrai atsivezciau kokio vyno ar sampano, saldesiu (savo keptu ar pirktu, nezinau ar pati gaminat), ko nors siaip valgomo pagaminciau ir sakyciau cia visiems pasivaisinti bus, gal tada itiksit  g.gif

pritariu thumbup.gif drinks_cheers.gif jei nenori,tai gal tikrai nenori ir tikrai nereikia? Atvezti kazko valgomo ant stalo padet.

QUOTE(*Radvileee @ 2015 12 03, 11:02)
Pas mus panaši situacija - viena vyro sesuo pareiškė, kad jai nepatinka nei gauti dovanas, nei dovanoti, o kita sesuo visada labai džiaugiasi dovanomis ir vertina jas. Tai net nežinau kaip šiemet pasielgti...negražu bus jeigu vienai dovanosiu, kitai ne... doh.gif Yra keistų žmonių...

O jos kartu su tevais dar gyvena? Jei ne, tai galima vienai dovanot materialia dovana, o pas kita su tortu ir vynu nuvaziuot.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 12 03, 12:29)
pritariu  thumbup.gif  drinks_cheers.gif jei nenori,tai gal tikrai nenori ir tikrai nereikia? Atvezti kazko valgomo ant stalo padet.
O jos kartu su tevais dar gyvena? Jei ne, tai galima vienai dovanot materialia dovana, o pas kita su tortu ir vynu nuvaziuot.

Ne su tėvais, turi savo šeimas, bet mes Kalėdas švenčiame pas tėvus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Radvileee @ 2015 12 03, 12:02)
Pas mus panaši situacija - viena vyro sesuo pareiškė, kad jai nepatinka nei gauti dovanas, nei dovanoti, o kita sesuo visada labai džiaugiasi dovanomis ir vertina jas. Tai net nežinau kaip šiemet pasielgti...negražu bus jeigu vienai dovanosiu, kitai ne... doh.gif Yra keistų žmonių...

Pajuodintas sakinys paprastai reiskia finansini nepatoguma pries gimines. 4u.gif Matyt, jusu vyro sesuo zino, kad gaus is jusu dovanu, vadinasi, bus tarsi ipareigota pirkti dovanas ir jums, o ji gal finansiskai to neisgali.

Musu gimineje yra grieztas susitarimas, kad suaugusiems JOKIU dovanu, nes tikrai visi viska turi, o statuleles, zvakides, muiliukai, smuiliukai tai tik dulkiu kaupykla ir sazines priekaistas, kad kazkas pirko, kazkas juk rinko, bet tau nepatiko ir dar dovana pastate i nepatogia padeti. Man irgi nepatinka gauti dovanas, nes budavo, jog gaudavau kur kas brangesnes, o pati ipirkdavau tik pigesnes, ir tas kaltes jausmas tiesiog sugadindavo visa sventine nuotaika. blush2.gif
Musu giminej geriausia dovana-sventine nuotaika, keli zaidimai ar uzsiemimai, kad nesedeti vien tik prie stalo thumbup.gif
Manau, kad turetumet irgi apsitarti ir prieiti prie bendros isvados, jog dovanomis keisites tik tie, kurie to nori, neverciant kitu isijungti 4u.gif
Atsakyti
kiek zmoniu tiek nuomoniu smile.gif man tikrai malonu gauti kalėdinę dovanėlę ir smagu ieškoti kitiems smile.gif ir visada norisi tikrai kazka tokio ypatingo, mielo surasti, kad pradziuginti artimuosius, pati irgi nesu gavusi kalėdinės dovanos, kuri manęs nepradžiugintų ar nepatiktų. Va taip ir stengiamės visi įtikti kiekvienais metais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 12 03, 11:49)
Musu gimineje yra grieztas susitarimas, kad suaugusiems JOKIU dovanu, nes tikrai visi viska turi

Mes bandėm su kai kuriais susitart, bet ne su visais pavyksta, vis tiek kažką nuperka. Tada tik nepatogiai jauties, kad tau padovanojo, o tu ne. Belieka toliau pirkti dovanas. Nors šiaip man patinka dovanoti ir gauti dovanas, visgi tokia šventė vienąkart metuose, bet kai mums reik daug žmonių apdovanoti, ir artimiausių, ir mažiau artimų, tai ir pamąstai - kodėl taip reikia? Nes visi taip daro?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pink Pepper: 03 gruodžio 2015 - 12:22
QUOTE(AJIRA @ 2015 12 03, 13:01)
ir visada norisi tikrai kazka tokio ypatingo, mielo surasti, kad pradziuginti artimuosius,

Gal galite pasidalinti idejomis, ka dovanojote ar ka gavote dovanu, kuriomis dziaugetes? 4u.gif Kas telpa i zodi "ypatinga dovana"? g.gif Syki is vienu tolimu giminaiciu gavau brangius kvepalus(brangius, nes palikta kaina). Bet kvapas tu kvepalu man ne tik kad netoleruotinas, bet tiesiog bjaurus doh.gif Ir labai blogai jauciausi per svente, nes zmones norejo man itikti, pirko pagal savo skoni kvepalus, o cia sedi kokia mymra susiraukusi ir nepatenkinta biggrin.gif

QUOTE(Pink Pepper @ 2015 12 03, 13:08)
Belieka toliau pirkti dovanas.

, visgi tokia šventė vienąkart metuose,

Na neviena svente metuose, o gimtadieniai? bigsmile.gif Asmeniskai man labiau patinka dovanos per gimtadieni, nei tokia masine psichoze per Kaledas. blush2.gif Ir tu dovanu ideja, sakysiu, atkeliavusios neseniai, tai ne tautine ideja. Nezinau, gal is uzsienio nukopijuota kaip ir visokie helovynai? g.gif Pamenu tarybinius laikus, tai ten dovanas, bet tik vaikams, nesdavo seneliai salciai gruodzio 31. O kai Lietuva tapo Nepriklausoma, ememe svesti Kaledas, dovanos vaikams perejo i ta kaledine diena. O kada atsirado ideja ir tevams dovanoti, galvoju, ar tik ne kai studente buvau ir nuo kitu merginu nusiziurejau? g.gif
http://mintys.lt/sve...ledu-tradicijos
Kaip ir rasiau, paprocio keistis dovanomis per Kaledas nebuvo, svetima tai tradicija. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 12 03, 11:49)

Musu gimineje yra grieztas susitarimas, kad suaugusiems JOKIU dovanu,

pas mus taip yra ir negaliu atsidziaugti thumbup.gif mums pakanka galimybes susitikti, pabendrauti.
O jei kazkas sugalvotu man kazka padovanot, nors butum susitare JOKIU DOVANU, tai as zinokit sazines priekaistu nejausciau ir kita karta tikrai nei jiems, nei kam kitam nedovanociau. Tai butu ju reikalas, galetu buti patys sau nepatenkinti.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 12 03, 13:02)
Na neviena svente metuose, o gimtadieniai? bigsmile.gif Asmeniskai man labiau patinka dovanos per gimtadieni, nei tokia masine psichoze per Kaledas. blush2.gif Ir tu dovanu ideja, sakysiu, atkeliavusios neseniai, tai ne tautine ideja. Nezinau, gal is uzsienio nukopijuota kaip ir visokie helovynai? g.gif Pamenu tarybinius laikus, tai ten dovanas, bet tik vaikams, nesdavo seneliai salciai  gruodzio 31. O kai Lietuva tapo Nepriklausoma, ememe svesti Kaledas, dovanos vaikams perejo i ta kaledine diena. O kada atsirado ideja ir tevams dovanoti, galvoju, ar tik ne kai studente buvau ir nuo kitu merginu nusiziurejau? g.gif
Kaip ir rasiau, paprocio keistis dovanomis per Kaledas nebuvo, svetima tai tradicija. drinks_cheers.gif

Ne su visais tuos gimtadienius ir švenčiam. O čia tokia šventė, kai visi susirenka. Vaikystėj Kalėdas švęsdavom 5 žmonių šeimos rate, o dabar viskas kitaip, nespėji pas visus važinėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2015 12 03, 14:15)
Ne su visais tuos gimtadienius ir švenčiam. O čia tokia šventė, kai visi susirenka. Vaikystėj Kalėdas švęsdavom 5 žmonių šeimos rate, o dabar viskas kitaip, nespėji pas visus važinėt biggrin.gif

Tai va tuo labiau, ar ne pati didziausia DOVANA, kad visi GYVI ir SVEIKI susirenka? 4u.gif
Atsakyti
Pagaliau, pas mus suaugusius, nėra jokių dovanojimų, na nebent kas nori, šiaip iš lempos.
Mes jei kur važiuojam į svečius tai nuperkam lauktuvių- pintą krepšį, o į jį įdedam- mandarinų, arbatos, vyno, skanėstų, ragaišio, ananasą ir t.t. ir pan.
Va taip mes darom.
Atsakyti
Prisidedu prie tų, kurie nemėgsta dovanotis per Kalėdas. Kai buvau vaikas, tai, žinoma, ir norėjau, ir džiugino dovanos, o dabar tai labiau įsipareigojimas nei džiaugsmas. Be to pas mane labai didelė giminė, todėl jei reikėtų visiems aplankytiems giminaičiams kažką dovanoti, susidarytų labai didelės išlaidos ir galvos skausmas, ką išrinkti, tad dabar pas mus yra panašiai, kaip pas Visgi. Šventiniu laikotarpiu vykdami lankyti artimųjų, tiesiog atvežame saldumynų, vaisių ir to pakanka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 12 03, 14:02)
Ir tu dovanu ideja, sakysiu, atkeliavusios neseniai, tai ne tautine ideja. Nezinau, gal is uzsienio nukopijuota kaip ir visokie helovynai? g.gif Pamenu tarybinius laikus, tai ten dovanas, bet tik vaikams, nesdavo seneliai salciai  gruodzio 31. O kai Lietuva tapo Nepriklausoma, ememe svesti Kaledas, dovanos vaikams perejo i ta kaledine diena. O kada atsirado ideja ir tevams dovanoti, galvoju, ar tik ne kai studente buvau ir nuo kitu merginu nusiziurejau? g.gif

Oi, žmogau... doh.gif Jums istorija tarybiniais laikais, atrodo, prasidėjo lotuliukas.gif
Šiaip, Kalėdos į Lietuvą atėjo kartu su krikščionybe. Dovanos, žinoma, būdavo tik vaikams. Ir tik riešutai, obuoliai, dar kokie sausainukai - meduoliukai. O jau pirktiniai ledinukai tai jau o-ho-ho, kokia prabanga būdavo. Žinoma, turtingieji ir dovanas turtingas dovanojo. Kiekvienas - kiek galėjo sau leisti. O kylant pragyvenymo lygiui, kilo ir dovanų vertė, ir galimybės jas dovanoti. Čia kiekvieno asmeninis noras pradžiuginti mylimus artimuosius.
Beje, Yra toks posakis: "Tu esi suaugęs tada, kai užsinori pats būti Kalėdų seneliu" Taigi. Verta susimąstyti mirksiukas.gif
Atsakyti