Vaišinsiu šiandien kopūstais

Niekaip man neišeina normaliai raugintų pasidaryti - tai kopūstų nenusiperku, tai diena netinkanti tai lako nėra

))) Tad ant greičio šitokius kopūstus darau
Marinuoti kopūstaiKažkada seniai išgirdau šį receptuką vienoje TV laidoje... bet kokioje - niekaip neprisimenu
Šiuos kopūstus galima daryti ir vienus ir su burokėliaisBaltiems kopūstams reikia kopūstų, morkų ir česnakų:
vienas 1,5 - 2 kg kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio morkos
6-7 cesnako skilteles
Raudoniems - kopūstų, burokėlių ir česnakų.
vienas 1,5 - 2 kg baltaguzis kopustas
3 - 4 vidutinio dydzio žali burokeliai
6-7 cesnako skilteles
Marinadas verdamas vienodas:
puse l vandens
150 g cukraus
150 ml 9% acto
2 v.š. druskos
100 ml aliejaus
Daržoves nesmulkiai supjaustyti. Išvirti marinadą iš visų ingredientų, tik nepilti aliejaus. Daržves užpilti marinadu, įpilti aliejų ir labai gerai apspausti. Uždengti lekštute ir palikti nakčiai kambario t-roje, po to įdėti į šaldytuvą ir mėgautis
