pabandžiau praeitą savaitgalį padaryti "Citrusinio malonumo" persikines rožytes ir šokoladinę juostą (paties torto negaminau, tik papuošimus "pasiskolinau). Labai drebėjau darydama (nes tortą nešiausi į svečius -atsakingas momentas
                Sveikos,
pabandžiau praeitą savaitgalį padaryti "Citrusinio malonumo" persikines rožytes ir šokoladinę juostą (paties torto negaminau, tik papuošimus "pasiskolinau). Labai drebėjau darydama (nes tortą nešiausi į svečius -atsakingas momentas ), bet mano nuostabai viskas pavyko puikiai
 ), bet mano nuostabai viskas pavyko puikiai   . Ir juostą man patiko labiau daryt, nei kad glaistyt šokoladu - daug lengviau, sakyčiau. Ir tortas atrodė toks gražutis. Ačiū Glacee dar kartą. Tavo dėka, tobulėju
 . Ir juostą man patiko labiau daryt, nei kad glaistyt šokoladu - daug lengviau, sakyčiau. Ir tortas atrodė toks gražutis. Ačiū Glacee dar kartą. Tavo dėka, tobulėju   
                
                                    
                
                
                
            pabandžiau praeitą savaitgalį padaryti "Citrusinio malonumo" persikines rožytes ir šokoladinę juostą (paties torto negaminau, tik papuošimus "pasiskolinau). Labai drebėjau darydama (nes tortą nešiausi į svečius -atsakingas momentas
                labai prasau padeti,gal jau kur buvo toks receptas,bet neradau   
 
noreciau isikepti neraugintos duonos su dziovintais vaisiais,kazkada buvau radus vaikisku receptu knygoje toki dalyka,net kepiau tada,buvo labai skanu,na bet nerandu dabar ,o kazkaip taip paprasta ten,net pikta ant saveskad tokio dalyko negaliu rasti!!!!
aciu uz pagalba is anksto 
                
                                    
                
                
                
            noreciau isikepti neraugintos duonos su dziovintais vaisiais,kazkada buvau radus vaikisku receptu knygoje toki dalyka,net kepiau tada,buvo labai skanu,na bet nerandu dabar ,o kazkaip taip paprasta ten,net pikta ant saveskad tokio dalyko negaliu rasti!!!!
aciu uz pagalba is anksto
                Teressa
Bulvytėms geriau naudoti sviestinį kremą. Taip pat masę bulvytėms reiktų gerai pašlakstyti sirupu, alkoholis, riešutai priduoda savo gerų niuansų. Reiktų aromatizuoti, galima patirpinti šokolado ir sumaišyti su kremu - bus tik skaniau Aš visuomet dedu į šaldiklį tai, kas lieka nuo tortų darymo - lakštų atraižos, trupiniai, kremai, glazūra... po to tik atitirpinu ir sumaišau
 Aš visuomet dedu į šaldiklį tai, kas lieka nuo tortų darymo - lakštų atraižos, trupiniai, kremai, glazūra... po to tik atitirpinu ir sumaišau 
rasa316
Prieš maišant su grietinėle būtinai reikia kurdą ataušinti tik su šaltu
 tik su šaltu 
vilytte
Teressa
Nolina
Oi, čia skaičiuojama labai skirtingai. Viskas priklauso nuo to, kiek laiko trunka balius, ar yra paduodami užkandžiai, koks balius - sėdimas, furšetas. Vidutiniškai mėsos skaičiuojama apie 150 g, +- o jau šašlykų tai tikrai daugiau - apie 330 ir daugiau
 o jau šašlykų tai tikrai daugiau - apie 330 ir daugiau  
 
Teressa tu teisi dėl užkandžių 
 
Ugnužė
Kaip džiaugiuosi, tu net neįsivaizduoji! Man taip atrodo, kad daug kas pažiūri, pagalvoja, o, čia ne man... ir net nebando.... o juk kartais verta pabandyti... Ačiū tau didelis-didelis, štai toks AČIŪ
 Ačiū tau didelis-didelis, štai toks AČIŪ
architekte.lina
Deja, tikrai nežinau tokio recepto.... labai norėčiau padėti, bet net neumanau, kur galima rasti...
                
                
            Bulvytėms geriau naudoti sviestinį kremą. Taip pat masę bulvytėms reiktų gerai pašlakstyti sirupu, alkoholis, riešutai priduoda savo gerų niuansų. Reiktų aromatizuoti, galima patirpinti šokolado ir sumaišyti su kremu - bus tik skaniau
rasa316
Prieš maišant su grietinėle būtinai reikia kurdą ataušinti
vilytte
Teressa
Nolina
Oi, čia skaičiuojama labai skirtingai. Viskas priklauso nuo to, kiek laiko trunka balius, ar yra paduodami užkandžiai, koks balius - sėdimas, furšetas. Vidutiniškai mėsos skaičiuojama apie 150 g, +-
Teressa tu teisi dėl užkandžių
Ugnužė
Kaip džiaugiuosi, tu net neįsivaizduoji! Man taip atrodo, kad daug kas pažiūri, pagalvoja, o, čia ne man... ir net nebando.... o juk kartais verta pabandyti...
architekte.lina
Deja, tikrai nežinau tokio recepto.... labai norėčiau padėti, bet net neumanau, kur galima rasti...
                Для рецепта Вам потребуются:
- миндаль (очищенный) - 250г - migdolai be luksto
- лесные орехи (очищенные) - 50г - lazdyno riesutu (be lukšto)
- апельсиновые цукаты - 50г - apelsininių cukatų
- яйцо - 2 шт. - 2 kiaušiniai
- сахарная пудра - 250г - cukraus pudros
- соль - 1 щепотка - žiupsnelis druskos
- корица - 1 ч.л. - cinamono 1 a.š.
- гвоздика (молотая) - на кончике ножа- maltų gvazdikėlių ant peilio galo
- кардамон - на кончике ножа - kardamono ant peilio galo
- питьевая сода - 1 ч.л. - 1 a.š. sodos
- цедра - 1/2 лимона и апельсина- žievelė puses apelsino ir citrinos
- пшеничная мука - 300г - miltų
- жир - для смазывания противня - aliejus riebalai sutepti skarda
- яйцо (желток, для смазывания) - 2 шт. - 2 kiaušinių tryniai aptepimui
  
На крупной терке натереть миндаль и орехи. Апельсиновые цукаты крупно порубить. Яйца с сахарной пудрой и 2 столовыми ложками воды взбить в пену, добавить все пряности, питьевую соду, лимонную и апельсиновую цедру и все перемешать.Туда же просеять муку и все хорошо перемешать. Из теста скатать две круглые палочки и положить их на смазанный жиром противень. Смазать тесто яичным желтком и печь до образования хрустящей коричневой корочки в духовке, нагретой до 175С, ок. 45 минут.
Перед подачей к столу каждую ковригу нарезать острым ножом примерно на 20 порций.
stambia tarka sutarkuoti migdolus ir lazdyno riešutus. apelsino cukatus stambiai supjaustyti. kiaušinius su cukraus pudra ir 2 šaukštais vandens suplakti iki putų, sudeti riesutus, cukatus, cnamona, kardamona, gvazdikelius, soda, citrinos ir apelsino zievele viska išmaišyti. i tą masę sudėti persijotus miltus, viską gerai išmaišyti. iš tešlos padaryti dvi apvalias lazdeles, sudeti jas ant išteptos riebalais skardos. patepti lazdeles tryniu ir kerpti iki traškančęios plutelės orkaitėj 175 laipsniu apie 45 min. prieš patiekiant supjaustyti lazdelę aštriu peiliu į 20 porciju
na nezinau, ar aisku
                
                
            - миндаль (очищенный) - 250г - migdolai be luksto
- лесные орехи (очищенные) - 50г - lazdyno riesutu (be lukšto)
- апельсиновые цукаты - 50г - apelsininių cukatų
- яйцо - 2 шт. - 2 kiaušiniai
- сахарная пудра - 250г - cukraus pudros
- соль - 1 щепотка - žiupsnelis druskos
- корица - 1 ч.л. - cinamono 1 a.š.
- гвоздика (молотая) - на кончике ножа- maltų gvazdikėlių ant peilio galo
- кардамон - на кончике ножа - kardamono ant peilio galo
- питьевая сода - 1 ч.л. - 1 a.š. sodos
- цедра - 1/2 лимона и апельсина- žievelė puses apelsino ir citrinos
- пшеничная мука - 300г - miltų
- жир - для смазывания противня - aliejus riebalai sutepti skarda
- яйцо (желток, для смазывания) - 2 шт. - 2 kiaušinių tryniai aptepimui
На крупной терке натереть миндаль и орехи. Апельсиновые цукаты крупно порубить. Яйца с сахарной пудрой и 2 столовыми ложками воды взбить в пену, добавить все пряности, питьевую соду, лимонную и апельсиновую цедру и все перемешать.Туда же просеять муку и все хорошо перемешать. Из теста скатать две круглые палочки и положить их на смазанный жиром противень. Смазать тесто яичным желтком и печь до образования хрустящей коричневой корочки в духовке, нагретой до 175С, ок. 45 минут.
Перед подачей к столу каждую ковригу нарезать острым ножом примерно на 20 порций.
stambia tarka sutarkuoti migdolus ir lazdyno riešutus. apelsino cukatus stambiai supjaustyti. kiaušinius su cukraus pudra ir 2 šaukštais vandens suplakti iki putų, sudeti riesutus, cukatus, cnamona, kardamona, gvazdikelius, soda, citrinos ir apelsino zievele viska išmaišyti. i tą masę sudėti persijotus miltus, viską gerai išmaišyti. iš tešlos padaryti dvi apvalias lazdeles, sudeti jas ant išteptos riebalais skardos. patepti lazdeles tryniu ir kerpti iki traškančęios plutelės orkaitėj 175 laipsniu apie 45 min. prieš patiekiant supjaustyti lazdelę aštriu peiliu į 20 porciju
na nezinau, ar aisku
                glacee, ar nebus per anksti, jei Tavo tortuka siandien pagaminsiu, bo gavau nuo Taves ir Sonatinos velniu, kad per ilgai laikau  pagaminus  
                
                                    
                
                
                
            
                norėčiau paklausti vieno dalykėlio: ar rytoj dirba ta prieskonių parduotuvė, kuri yra Vilniuj Basanavičiaus gatvėj priešais "p-zoną"? gal kuri žinot? atsiprašau, klausimas gal ir nelabai susijęs, bet labai reikia...  
                
                                    
                
                
                
            
                Jei neklystu tai klausimas buvo apie Skonio studiją ( prieskoniai profesionalams)?
Turiu jų vizitinę: tel./fax.2436226,2466124.Basanavičiaus 18
                
                
            Turiu jų vizitinę: tel./fax.2436226,2466124.Basanavičiaus 18
                Nolina
Ačiū už receptą, bet truputį nesupratau, koks čia receptas Gal biskotti?
 Gal biskotti? 
Nepyk, bet pakritikuosiu neįsivaizduoju, kaip sutarkuoti riešutus.... nebent rankų negaila....
 neįsivaizduoju, kaip sutarkuoti riešutus.... nebent rankų negaila....   
  
voveriena
O gali padaryti rytoj? Aš kažkaip vis į paskutinę minutę viską nukeliu... kiek įmanoma, aišku
 Aš kažkaip vis į paskutinę minutę viską nukeliu... kiek įmanoma, aišku  O kokį kremą darai?
 O kokį kremą darai? 
dianute, spiglys
šiaip jie šeštadieniais dirba tik atrodo, iki dviejų, jei neklystu.
 tik atrodo, iki dviejų, jei neklystu. 
Šioje parduotuvėje yra vynuogių lapų, tik tiek, kad didelis išfasavimas - 3 litrai. Kaina - 44 Lt.
                
                
            Ačiū už receptą, bet truputį nesupratau, koks čia receptas
Nepyk, bet pakritikuosiu
voveriena
O gali padaryti rytoj?
dianute, spiglys
šiaip jie šeštadieniais dirba
Šioje parduotuvėje yra vynuogių lapų, tik tiek, kad didelis išfasavimas - 3 litrai. Kaina - 44 Lt.
QUOTE(Glacee @ 2006 12 22, 20:36)
Ačiū už receptą, bet truputį nesupratau, koks čia receptas  Gal biskotti?
 Gal biskotti? 
Nepyk, bet pakritikuosiu neįsivaizduoju, kaip sutarkuoti riešutus.... nebent rankų negaila....
 neįsivaizduoju, kaip sutarkuoti riešutus.... nebent rankų negaila....  
Nepyk, bet pakritikuosiu
sio recepto vertimo prase architekte.lina, receptas kitos merginos
QUOTE
O gali padaryti rytoj?  Aš kažkaip vis į paskutinę minutę viską nukeliu... kiek įmanoma, aišku  O kokį kremą darai?
Kaip pasakysi, Glacee
Tortuka darau Tavo-citrinini malonuma. Tikrai nedrisiu Tavo kremui ieskot pakaitalo
                Nolina
Supratau Tik gal reikėtų šitą receptuką dar įkelti į atitinkamą saldumynų temą, kad nepasimestų
 Tik gal reikėtų šitą receptuką dar įkelti į atitinkamą saldumynų temą, kad nepasimestų 
voveriena
Puiku 
   Labai lauksiu rezultato ir taip tyliai-tyliai tikiuosi, kad ir papuošimus irgi darysi
  Labai lauksiu rezultato ir taip tyliai-tyliai tikiuosi, kad ir papuošimus irgi darysi  a ne????
  a ne???? 
                
                                    
                
                
                
            Supratau
voveriena
Puiku
QUOTE
Puiku   Labai lauksiu rezultato ir taip tyliai-tyliai tikiuosi, kad ir papuošimus irgi darysi  a ne????
Jau padariau
Kita beda, kad turejau forma torto placia labai, tai kai teskla iskepiau, plona gavos, isejo tik du biskvito sluoksniai
Aciu, Glacee
 
    




