Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip vaikas miega lovelėje?

Mūsų mažylis irgi labai mėgsta mamytei ant krūtinės miegot ant pilvuko, ir šiandien kaip tik išmąsčiau kodėl - o gi šilta, o šiluma mažina pilvuko spazmus, todėl paguldomas į lovytę ant nugaros ir pradeda zurzėt, o šiaip aš guldau ant nugaros, nes galvytę lelius šiaip ar taip pasuka į šoną, na čia dėl užspringimo pavojaus, taip kad nematau nieko blogo, o ir ištikro, vaikas nuo šono pats pasiverčia ant nugaros, negi versi kitaip...
Atsakyti
Mano mazyle vos ne nuo gimimo miega ant pilvo. Visa nakti ramiai ismiega, o jei paguldai ant sono ar nugaros tai 20 min miega paskui pradeda su rankom makaluotis ir pabunda.Nemanau nei kad uzdus nei kad uzsprings
Atsakyti
mano pupuliukas kol buvo mazas tai daznai miegodavo ant soniuko, bet jau nuo kokiu 2.5men miega ant nugarytes ir labai ramiai tongue.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2008 11 20, 11:07)
Pasiguosiu............ Ligoninej, o po to ir sesute is poliklinikos man liepe guldyt vaika ant sono. Bet mano dukra jau budama 3sav. paguldyta ant sono nusiversdavo ant nugaros. Dar kol migdziau lopselyje, tai paramstydavau susuktu ranksluosciu, bet ji vistiek kazkaip nuslysdavo ant nugaros. O tada prasidedavo............. doh.gif svokstimas, gargaliavimas, tarsi springimas savo seilemis, imdavo kelti i virsu kojas tarsi bandydana susiriesti i kamuoliuka ir galiausiai atpildavo fontanais  unsure.gif Kazkaip vienasyk pasikartojus eiliniam scenarijui as emiau ir apverciau ja ant pilvo......... Ir ka jus manot? Dukra ramiausiai uzmigo  wub.gif Bet kadangi buvau girdejus apie SKMS, tai labai stresuodavau ir vistiek pradzioj bandydavau guldyti ant nugaros. Bet dar po 3sav. suvokiau, kad tai kova su vejo malunais ir nuo 1,5men. ji visada miega ant pilvuko  smile.gif

Vakar buvau pamokelej apie kudikio raida iki 6men. tai kineze pareiske, kad nemiega ant nugaros, nes tipo nepatogi pagalve. Nors as jai bandziau ir sulankstyta vystykla po galva det, ir pagalvele, ir netgi ergonomine pagalve spec.kudikiui nupirkau - scenarijus vienas ir tas pats. Ir isvis galvoju prie ko cia ta pagalve, jei vaikas kojas i virsu kelia  doh.gif  g.gif
O dar kita medike pareiske, kad mano labai NEATSAKINGAS POZIURIS, kad taip rizikuoju del SKMS  verysad.gif Nu bet tai bliamba ka man daryt? Vaika uz pazastu pakabinta migdyt jei kitaip nei ant pilvo nemiega?  doh.gif

Kinezes patarimu dabar bandau ne ant pagalveles, o ranksluosti susukt - suformuot pagal galvos forma............. Vistiek ritasi nuo sono ant nugaros ir kelia nosi i virsu, paskui verkt pradeda  blink.gif Nu ant musu lovos kur viskoelastinis ciuzinys, tai dar pamiega kokias 20min. Bet va dabar nubudo nei ji zaist nusiteikus, nei dabar jau uzmigdysi ja tokia. Zirs dar koki pusvalandi kol vel nemaitinsiu  blink.gif

Ai nezinau..... sumutino...........
As skaiciau kad pvz. JAV nuo SKMS mirsta 2 kudikiai is 1000, t.y. viso labo 0,2proc. Tai procentaliai manau gaug didesne tikimybe, kad pvz. gatveje tave partrenks automobilis. Bet del tokios rizikos juk nenustojame eit is namu?........... Nu vnz, issipasakojau  cool.gif

Žinai, SKMS tikimybė gal ir nedidelė. Bet rekomenduojama stebėti ant pilvo miegantį vaiką. Galima pabandyti ne galvą ramstyti, o po užpakaliu ir kojytėmis pakišti kažką, kad būtų patogu. Nes vaiko stuburas lenktas, kaip bananas, ir jam paguldytam ant kieto čiužinuko užpakalis pasikelia ir gali būti nepatogu...

Aš tai tiesą sakant dieną už pažastų pakabintus ir migdydavau biggrin.gif Nešioklėje. O naktį prie savęs.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Mano maziuke kol kas miega tik ant nugarytes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2008 11 20, 13:07)
Pasiguosiu............ Ligoninej, o po to ir sesute is poliklinikos man liepe guldyt vaika ant sono. Bet mano dukra jau budama 3sav. paguldyta ant sono nusiversdavo ant nugaros. Dar kol migdziau lopselyje, tai paramstydavau susuktu ranksluosciu, bet ji vistiek kazkaip nuslysdavo ant nugaros.

maciau vienoj parduotuvej tokia spec pagalve ar kaip pavadinti, skirta kudikiams migdyti pusiau ant sono, galima reguliuoti, kiek vaikas ant sono, kiek ne miega. tiek kad velai radau ta dalykeli, maniske jau gan paaugus buvo, o jis tinka iki kudikis verstis pradeda.
saviske migdziau ant nugaros, nes ant soniuko ji tokia visa susirietus, nepatogiai atrode, o ant nugarytes atsipalaidavus. o dabar kai vartos, tai buna pati ant sono miega, bet dazniausiai ant nugaros.
kitam vaikeliui tikrai pirksiu ta spec pagalvyte, nes taip but daug ramiau del atpylinejimu smile.gif
Atsakyti
jis pernaktį savo pozas keičia vos ne kas pusvalandį tai ant kairio šono, tai ant dešinio ,paskui ant pilvo, ant nugaros :Dbet mielaisiai miega mamai ant krūtinėsarba prie papuko,nes miegam dar vis kartu blush2.gif
Atsakyti
As skaiciau, kad SKMS pasireiskia daugiausiai tiems leliukams, kuriu mamos nestumo metu ruke ar nelabai rigojo alkoholi, tai ir sudaro 2 proc. O as galvoju irgi pabandyti ant pilvuko, nes leliukas su rankutem tikrai pazadina save is miegelio.
Manau kai vaikeliui jau 4 ar daugiau menesiu mama ir nepareguliuos kaip jam miegoti, jis pas nuspres:)
Atsakyti
paguldzius ant nugaros ji vistiek persivercia kaip jai patogu, tai dazniausiai buna ant pilvuko, kartais ant sono.
Atsakyti
as savo vaika paguldau ant soniuko o atsikelusi randu jau ant nugarytes biggrin.gif
Atsakyti
O musu mazoji, tai tik ant pilvo miega, jei paguldai ant soniuko ar ant nugarytes, tai labai mazai ismiega verysad.gif bandem pratinti miegot ant nugaros, bet nesigauna jai, blaskosi ir viskas unsure.gif
Atsakyti
manoji jau ,kurį laiką kniubščia miega ax.gif
Atsakyti