Įkraunama...
Įkraunama...

Ir džiaugsmas, ir nerimas...

Atsiguliau i gimdymo namus 29 rugpjūčio ( gimdymo data ), tikėjausi kad po apžiūros paleis namo, nes gan gerai jaučiausi, arba bent jau pradėsiu gimdyti pasilikusi ten. Bet kur tau. Pasirodo, kad suėjus gimdymo terminui niekas jau nebepaleidžia, net savo noru. Niu ir ka? Atsiguliau, prisiklausiau visokiu samonių - moterys čia guli ir 14-15 dienų po termino, nors tai jau pavojinga vaikui.Gydytojai sako, kad 10 dienų laukiame po termino ir stebime būklę abiejų, o jei per tą laiką nieko neįvyksta - galvojam ką toliau daryt.
Atėjo 30 diena, po apžiūros nieko naujo. Kaip atvažiavau su prasidariusiu gimdos kakleliu per 1 cm, taip ir esu...dieną visą paskyriau grynam orui, pasivaikščiojimams po miską ir teritorija.Vakare tikėdamasi kad kas nors įvyks, nuėjau miegoti.
31 diena - akis atmerkiu ir matau kad guliu savo lovoje, savo palatoje. sad.gif atėjo ir vel apžiūros laikas.Lipau aš ant to lektuvo, bet ir vėl nieko naujo, tik 1cm., na bet viena gera zinia jau yra - kamštis iškrito. Vakare ir vėl nuėjau miegoti su mintim kad gal jau šianakt kas nors ivyks.
Rugejo 1 taip ir buvo. 00:30 prasidejo kažkokie neaiškumai, bet neimdama sau į galvą dar nuėjau pamiegoti. Galvoju cia visvien nieko naujo, man jau taip yra buvę ir namie, tik taip nieko ir nebuvo. 03:30 nubudau kaip visada eiti sisiuko, tik va jaučiu, kad kažkas neaiškaus darosi, nes visa tai kartojasi jau vidutiniškai kas 3-4 min., bet galvoju visvien nieko nebus.Ramia sąžine isejau i tulika ir pakeliui sutikau skyriaus vedėją, matyt budėjo.Tas nieko nelaukdamas mane susistabdė ir paklausė kas kiek kartojasi, aš tai niekam nieko nesakiau.Galvoju ką ir i tuliką negalima eiti? Sakau nežinau ir nesuprantu.Tai tam dašuto mane naktį užsikelti ant lektuvo.O mane biesas ima, kad net ir naktį sodina ant kėdės, kad vyras kiš rankas man ten i vidų ir dar, kad vietoj tuliko nuėjau ant kėdės. g.gif . Nu ir ką? Sukišo savo ranką, pažiurėjo, pačiupinėjo ir sako - kraukis daiktus, 4 cm.
Susikroviau daiktus, pasiskambinauvyrui ir 04:30 išėjau į gimdyklą. Nebuvo taip jau skauda, galėjau ir savo palatoj pabūti, bet niekas neleido.Nuo to laiko iki 10:00 visiškai nieko neįvyko naujo, ir gydytojai net neapžiurėjo manes. tai poto jau neapsikenčiau, supykau ir paprašiau epidūrinio nuskausminimo.Atėjo gydytoja, apžiūrejo kad vis tie patys 4 cm, nuleido vandenis priverstinai. Ir ką?Anesteziologas atejęs pabarė, kad tiek ilgai niekas nieko nedaro, kad galėjau jau seniai būti pagimdžiusi. Taip ir buvo. Po nuskausminamų vaistų, per valandą su puse atsidarė kaklelis iki 9 cm, (žinoma gavau ir skatinamųjų , po tokių anesteziologo žodžių) ir kankinausi, nes daugiau niekas vaistų nebeleido.Dave ir kamuolį, ir kėdę, siūlė ir vonią. Bet visvien nieko geriau nebuvo. Taip ir prasikankinau kol atėjo laikas priverstiniam gimdymui, kad daugiau nesuplyščiau, nes pradėjau stumti šiek tiek per anksti.Bet blogiausia tai, kad aš pati nesugebėjau išstumti savo mažylės, tai atėjo gydytojas dar vienas ir stūmė vaikutį iš viršaus. 13:27 gimė 54 cm ir 3680 g mergytė. Taip ir lūžo vaikiukui mano raktikauliukas.Bet esme ne čia.
Aš guliu ant tos kėdės ir laukiu kol man pasakys kad mano mažylei viskas gerai, matau kaip gydytojai ir sesutės šnabždasi tarpusavyje, laksto viena prie kitos, kažka rodo prie vaikiuko ir man niekas nieko nesako. Tai gerai, kad atėjo vaikų pediatrė ir man pasakė kad mergytė mano turi dar ir nedidukę cistukę, kuri turėtų susitraukti.O manyje ir džiaugsmas ir nerimas kariauja. Akys pilnos ašaru iš džiaugsmo ir nerimo.Bet svarbiausia tai, kad mes turime savo mazylę renkose, aš turiu tai apie ką svajojau jau seniai ir tai ko trūko mūsų šeimai.

Tai vat dabar ir turim džiaugsmą ir vargelį kartu. Bet juk visi vaikiukai mažiukai verkia, o ji dar mažute, praeis. Svarbu kad leidžia pamiegoti mums naktį, o dieną kaip jau buna taip jau buna.
2.gif 2.gif
Atsakyti
Na su mažiukais daug vargo mirksiukas.gif Tokia jau dalia ax.gif Aukit didelės ir sveikos biggrin.gif
Atsakyti
Ilgai laukta ir sulaukta thumbup.gif 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Sėkmės, aukit didelės ir sveikos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paradigma: 09 lapkričio 2006 - 16:42

Sveikinu! saunuoles! Aukit sveikos!

Moralas ir esme, manau, tame, kad gydytojai savivaliauja ir iki galo nepadaro savo darbo. Nepaaiskina, nesikalba ir daro tai, kas sauna i galva. O paskui mamos dar jiems dekingos lieka uz tokius gimdymus, nes nesupranta kas jomis buvo daroma ir kaip galima buvo padaryti (tiksliau nieko nedaryti ir negadinti, nes pas tave kaip suprantu viskas ejosi puikiai). Netvarka.
Atsakyti
Sveikinu, kad viskas baigesi gerai ir dukriukas dziugina tevelius. wub.gif

O Klaipedos GN gimdant isties sunku prisisaukti gydytoja ar akusere gimgyklon, jei esi nesusitarusi. Bet jei gimdai kartu su vyru - tai jis kuo puikiausiai gali pagelbeti ir pakviesti prireikus personala. smile.gif Man irgi kviesdavo kai gimdziau abu kartus.
Atsakyti
Stiprybes mamyte 4u.gif
vaikiukai mazuleliais buna tik 1 karta gyvenime. Paskui uzauga...........dziaukis kudikyste, nes sunku patikekt, bet tikrai taip bus, kad tavo mergyte po metu lakstys ir krykstaus biggrin.gif Pirmi metai patys nuostabiausi, taigi megaukis. O vargai ir sunkumai pasimirs. sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu visoms mamytukems ir ne tik uz manes palaikyma. Tai va dabar ir dziaugiusi savo mazaja princesyte.
Sekanti karta tikrai jau as eisiu ir tarsiuosi su gydytojais ( tikriausiai), Ir tikrai jau zinau su kuriuo. thumbup.gif
O kitoms noriu irgi palinketi laimingu ir nuostabiu akimirku su savo stebukliukais.
Ir geriausia nezinoti ka turi savo pilvelyje, taip kaip ir as. Mano maziuke visiskai nesirode. 4u.gif wub.gif Aciu jai uz surengta pirmaji savo siurpriza mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikinu ir sėkmės jums. būkite sveikos ir laimingos 4u.gif
Atsakyti
Sveikute, mano leliaus irgi vardas Gabriele, sutapimas, nepergyvenk ramiai stenkis leisti dieneles, o mazulis isivaziuos ir viskas bus gerai. Stiprybes tiek mamytei, tiek dukrytei, tiek teveliui 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Aciu mamytems, o ir maziuku vardu sutapimas visai neblogas.
Na istiesu norejau jai uzdeti Viltes varda, bet Gabriele jai kaip tik. Ji visa tikia isdykusi, kad kartais nera net ramios minuteles.
Isivaizduoju kas bus kai ji nores sedeti arba sokineti. biggrin.gif
Atsakyti
stiprybės, kantrybės ir sveikatytės jums 4u.gif
Atsakyti