Įkraunama...
Įkraunama...

Mažieji "pagalbininkai"

Kai mano maziui buvo 11 men, kraustemes i nauja vieta gyvent. Jis, matydamas kaip as viska i stalcius, komodas ir pan. delioju, labai padedavo - absoliuciai viska ka as sudedavau isimdavo ir ismesdavo ant grindu doh.gif Kraustymasis ir daiktu deliojimas vyko kokias 4 savaites, paskui ismoko ir sudeti lotuliukas.gif
Atsakyti
mano pupai dveji,bet ir jaunesnė lotuliukas.gif padėdavo, iš pradžių pamėgdžiodama,o dabar jau žino darbų eigą ir padeda, ryte, pasysinusi,nusimauna pižamos kelnytes ir padeda į stalčių, išsiima dienos drabužius, kartu rengiamės, tada klojam lovas,padeda tiesiai užtiest, darom pusryčius,įdeda man cukraus kavai,sau kakavos į puodelį, ir dieną draugaujam, jei ką kepam,bulves lupu,ji į vandenį deda,tai miltus kartu pilam,razinas ar dar ką, ir tvarkomės kartu,aš su dideliu šepečiu šluoju,ji su maža šluotele, skalbinius sukraut padeda,ir išimt visada,kartu nešam,kartu džiaunam,neduok dieve jos rūbą aš padžiausiu doh.gif lotuliukas.gif ,išdžiūvusius labai mėgsta lankstyt,arba sudėt į komodą, gėles apipurkšt irgi skubinas padėt, net tortus kartu puošiam biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes,kaip smagu tureti padejeja namu ruosoje........as myliu savo mazuti princa .... bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
padeda padeda, ilgai tik viskas trunka jai padėdaujant doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na, maniškė 1 m. 1 mėn. būdama kartą skalbti man "padėjo" biggrin.gif Nužiūrėjo, kaip aš į vonią įsikėliau mažytę plastmasinę vonelę drabužius užmerkiau (baltus drabužiukus į baliklį pamerkiau, kad dėmes išblukintų). Vos spėjau nusisukti nuo vonios, o ji iš skalbinių dėžės ir spalvotus drabužius sutempė ir į vonelę sumėtė. Atseit, tegu mirksta... doh.gif
Atsakyti
pagalba nuo 1.6 men didelė thumbup.gif sudeda drabužius į skalbyklę, išima, sudžiauna, iškrausto pirkinių maišus, daro daug darbelių, kurių paprašai drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikutes,tai jau taip buna su tais mazuliukais.......bus ka senatveja prisiminti... ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
specialiai priterlioja ant stalo ar grindu, arba prilaisto, tada nesasi skudureli ir valo biggrin.gif
Na aisku, jei reikia iskraustyti stalciu, spinta ar pirkiniu maisa drasiai gali kviest i pagalba. Dar sviesa ijungia, atnesa ka paprasai. Negaliu sakyti, kad nepadeda thumbup.gif
Atsakyti
Maniškis, o jam 2 metai ir 3 mėn., padeda išstumti iš tamsiojo dulkių siurblį ir įjungti visus mygtukus, kad tas siurblys dirbtų.
Deda į skalbyklę drabužius ir kai ruošiuosi skalbti pats įjungia.
Kai kepu ką orkaitėje, tai prieš kepimą ją atidaro, o vėliau įjungia ją , aišku su mano griežtais nurodymais ir neduok dieve tuos darbus atliksiu pati, tai tada prasideda kalba "pats" "pats" ir tenka viska išjungti ir laukti kol jis suspaudinės biggrin.gif
Atsakyti
auginu mažą padėjėją: kai šluoju kambarį, visada atneša semtuvėlį, jei siurbiu, tai ir jai reikia siurblį patampyt, pati jį įjungia ir išjungia, o kai indus plaunam, tai po to einam persirengt biggrin.gif ir grindis kartu plaunam. kartais man trūksta kantrybė nuo jos tvarkymosi, ypač indų plovimo, bet manau, kad reikia leisti, nes vyresnysis irgi mažas būdamas labai norėjo indus plauti, o aš neleisdavau, tai dabar net liepiant indų neplauna doh.gif
Atsakyti
maniskis irgi megsta mamytei padeti. aisku viskas tada gaunasi zymiai leciau, bet manau reikia skatinti juos kai jie turi noro tai daryt. maniskis tai labai megsta sluot, plaut grindis, kai valau dulkes, paduoda daiktus kad sustatyciau i vieta, sunesa indus i kriaukle
Atsakyti
Mano mazoji mergaite yra 1,4 m., daug dar negali padeti, bet noro daug thumbup.gif
Ji padeda sudeti ir isimti skalbinius, padavineja juos dziaustant, padeda isimti indus is indaploves, pati sudeda stalo irankius, megina sluoti, valyti, daznai vaiksto su skudureliu ir valo stala ar grindis. Kolkas tik tiek veiklos mazoji buityje turi smile.gif
Atsakyti