Sveikos,
nutariau užvesti naują temą apie kietus vidurius. nors jau bent pora tokių yra, bet jose daugiausia nagrinėjamos laikinos kūdikėlių problemos. o šia temą norėčiau skirti gal kiek didesniems vaikams, kuriems, panašu su šia problema reikės ir gyventi...
maniškei dabar 2,5 metų. su vidurių užkietėjimu daugiau ar mažiau susiduriam praktiškai nuo tada, kai pradėjau primaitinti. iki šiol prasisukdavom su "maisto derinimu". bet kai baigėsi vasara, o su ja ir didesnis uogų asortimentas, vien "maisto derinimu" nebeišsisukam. geriam duphalaca - reikia bent 7,5ml dozės. gydytojai nieko gudresnio nepataria. bijau, kad taip teks ir gyventi...
kodėl taip manau? todėl, kad ir pati nuo pat atsimenamos vaikystės turiu šią problemą. ir, deja, neišaugau.
taigi kviečiu visus, kurie susidūrėte su šia problema, čia pasidalinti savo patirtimi.
o gal vis tik yra kokie metodai, kaip šia ligą išgydyti, o ne tik šalinti nemalonius simptomus nuolat vartojant vaistus?
o taip pat prašau parašykit apie maisto produktus dėl kurių esate tikri - kietina ar skystina, nes, pvz., mano mamos žinios ir mano gaunama informacija nebesutampa.
na ką žinau aš:
- visi švieži (termiškai neapdoroti) vaisiai, daržovės, uogos skystina (išskyrus mėlynes);
- ryžiai kietina;
- sveikų grūdų košės skystina; smulkintų - kietina;
- burokėliai ir slyvos visomis formomis skystina;
- morkos - ???
- pieno produktai - ???
ir dar daug klaustukų galėčiau prirašyti, nes tikrai daug daugiau produktų vartojame. taigi pasidalinkite savo patirtimi.