Įkraunama...
Įkraunama...

Kieti viduriai, retai tuštinasi

QUOTE(Renna @ 2006 10 23, 20:46)
Nuo vidurių užkietėjimo geriau Duphalac, jei iš tikrųjų viduriukai kieti doh.gif

Ačiū 4u.gif
Viduriukai tikrai užkietėję, vaikas nekakoja po savaitę, o paskutinį kartą 9 dienas swoon.gif Leidau kankintis jam iki galo, bet daugiau nedarysiu tokios klaidos - tiek vargšelis prisikankino, kad vakar po eilinio jo klykimo įkišau Viburcol žvakutę, tai pagaliau skysčiau pramušo ir miegojo ramiai ramiai po kelių pastarųjų neramių naktų.
Sprendžiu, kad užkietėję, nes kakutis būna laaaaaaaaabai tirštas, kad net nuplaut sunku - reikia gramdyt sad.gif
Didžioji Mantuko raciono dalis MP ir 2 kartus per parą mišinukas (Tutteli, paruoštas).
Bet aš taip ir nesuprantu ką jam duoti unsure.gif Nes ant Bifolac dežutės parašyta: "nesunkaus viduriavimo profilaktikai". O pas mus užkietėjimas gi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita@ @ 2006 10 23, 22:05)
Ačiū 4u.gif
Viduriukai tikrai užkietėję, vaikas nekakoja po savaitę, o paskutinį kartą 9 dienas swoon.gif Leidau kankintis jam iki galo, bet daugiau nedarysiu tokios klaidos - tiek vargšelis prisikankino, kad vakar po eilinio jo klykimo įkišau Viburcol žvakutę, tai pagaliau skysčiau pramušo ir miegojo ramiai ramiai po kelių pastarųjų neramių naktų.
Sprendžiu, kad užkietėję, nes kakutis būna laaaaaaaaabai tirštas, kad net nuplaut sunku - reikia gramdyt sad.gif
Didžioji Mantuko raciono dalis MP ir 2 kartus per parą mišinukas (Tutteli, paruoštas).
Bet aš taip ir nesuprantu ką jam duoti unsure.gif Nes ant Bifolac dežutės parašyta: "nesunkaus viduriavimo profilaktikai". O pas mus užkietėjimas gi blink.gif

Net nežinau ką patart....
Šeip pagal tavo aprašymą kakutis nėra užkietėjęs.... Jis toks tirštas ir sunkiai nuplaunamas, nes retai mažylis kakoja. Ir mano mažyliui taip buvo.
Nuo 1,5 men. ėmė ir staiga nustojo kakoti, buvo labai irzlus, rietė kojytes it kt. Gyvenom su klizmutėm doh.gif kas šešias-septynias dienas, nes jokios bakterijos ar duphalacai, virskinimo fermentai nepadėjo.... Bet priaugdavom kas mėn. po 1,5 kg svorio biggrin.gif
kai sukako 4 mėn. pradėjo vėl normaliai kakot mirksiukas.gif dabar kas antra dieną arba per dieną net du kartus.... Nieko nedariau, bet viskas susitvarkė biggrin.gif

Kantrybės 4u.gif Linkiu, kad ir jums viskas kuo greičiau susitvarkytų
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2006 10 24, 12:20)
Kantrybės  4u.gif Linkiu, kad ir jums viskas kuo greičiau susitvarkytų

4u.gif
Nu pasirodo ta gydytoja susimaišė ir mums reikia duphalaco. Gerai kad savo gydytojai pasiskambinau. Šiaip mūsų gydytoja galvoja kad jam čia užkietėjimas ir neleist daugiau 4 parų kankintis...
Nu aš tikiuosi kai pradėsiu duoti obuoliuko susitvarkys jo viduriukai...
Atsakyti
kisu termometra i uzpakaliuka blush2.gif
Atsakyti
sveikos. mano sūneliui 3,5mėn. mes irgi žiauriai kenčiam dėl viduriu užkietėjimo. nors pirmąjį kai auginau tai nežinojau ką tai reiškia. tai savo mažylį girdau bakterijom, duhalaku ir net nežinau. išpat pradžių lyg ir padėjo, bet dabar nebe. nekakojam iki 5 parų paskui neapsikentusi darau klizmą.
Atsakyti
g.gif Taip gal ir tavo tiesa, Actimelis ne vaistas, bet kad vaistų neliko.Griebiesi bet ko ,Aš pas homeopate užsirašiau, kad tik padėtų o ne 9 kailius nuluptų. bigsmile.gif
Atsakyti
Mano dukryte iki 4 menesiuku irgi kakodavo tik kas savaite.Bet nei pilvuka pusdavo,nei ka.Tai duodavau slyvu nuoviro,dazniausiai padedavo,bet poto ir vel.......Nuo 4 menesiuku viskas savaime susinormalizavo.
Atsakyti
Sveikos,

nutariau užvesti naują temą apie kietus vidurius. nors jau bent pora tokių yra, bet jose daugiausia nagrinėjamos laikinos kūdikėlių problemos. o šia temą norėčiau skirti gal kiek didesniems vaikams, kuriems, panašu su šia problema reikės ir gyventi...

maniškei dabar 2,5 metų. su vidurių užkietėjimu daugiau ar mažiau susiduriam praktiškai nuo tada, kai pradėjau primaitinti. iki šiol prasisukdavom su "maisto derinimu". bet kai baigėsi vasara, o su ja ir didesnis uogų asortimentas, vien "maisto derinimu" nebeišsisukam. geriam duphalaca - reikia bent 7,5ml dozės. gydytojai nieko gudresnio nepataria. bijau, kad taip teks ir gyventi...
kodėl taip manau? todėl, kad ir pati nuo pat atsimenamos vaikystės turiu šią problemą. ir, deja, neišaugau.

taigi kviečiu visus, kurie susidūrėte su šia problema, čia pasidalinti savo patirtimi.
o gal vis tik yra kokie metodai, kaip šia ligą išgydyti, o ne tik šalinti nemalonius simptomus nuolat vartojant vaistus?

o taip pat prašau parašykit apie maisto produktus dėl kurių esate tikri - kietina ar skystina, nes, pvz., mano mamos žinios ir mano gaunama informacija nebesutampa.

na ką žinau aš:

- visi švieži (termiškai neapdoroti) vaisiai, daržovės, uogos skystina (išskyrus mėlynes);
- ryžiai kietina;
- sveikų grūdų košės skystina; smulkintų - kietina;
- burokėliai ir slyvos visomis formomis skystina;
- morkos - ???
- pieno produktai - ???
ir dar daug klaustukų galėčiau prirašyti, nes tikrai daug daugiau produktų vartojame. taigi pasidalinkite savo patirtimi.

Atsakyti
Panašiai ir mums. Mano mergytė irgi panašaus amžiaus. Vargstam nuo 1 metukų. Kai prasidėjo šios vėdos tai iki dabar.
Tyrėmės mes Klaipėdoje t.y. echoskopavomės, bet nieko blogo nerado. Gėrėm Duphalaką, bet pradėjo tik iš pradžių. Aišku ir mums labai padeda uogų, bei obuolių metas. O žiemą jau sunkiau.
Stengiamės duoti kuo daugiau vaisių ir daržovių: bananai labai gerai padeda. slyvos nepasakyčiau, kad mums turi didelį poveikį.
Ryžių, mėlynių visai atsisakėme, na nebent darželyje gauna.
Saldumynų irgi kuo mažiau reikia duoti.
gerai vaisiai turintys daug ląstelienos: apelsinai, mandarinai (aišku, jei vaikas nealergiškas).
Buvo momentas, kad labai padėjo Gefillus jogurtas. Dabar geriame Actimel. Tai irgi manau padeda. Bet vis tiek kartais nedarome dvi paras, kartais net tris, o kartais išeina kelias dienas iš eilės. Jei jau užtrunka tris dienas, tai imamės priemonių, nes žinau, kad viduriai tikrai bus užkietėję. O tos priemonės tokios, kad kišame į užpakaliuką mažą gabaliuką muilo.
Kai buvo mažesnė statydavome mikroklizmą iš vaistinės, nes dar nemokėdavo pastenėti.
Gerai, kad dabar to muilo reikia retokai, o tai labai gaila mažiukės.
Manau, kad tai prigimimas. Mes su vyru tokios problemos niekad neturėjome, bet vyro mama tokia. Tai mūsų mažoji atsigimė į močiutę. Ir manau nieko nepadarysi, tik reikia stengtis derinti maistą.
Atsakyti
4u.gif Ačiū tau MULTI už patarimą dėl homeopatės,Užsirašėm tik šio mėnesio gale, tai laukiam su nekantrumu. thumbup.gif
Atsakyti
pakrutinsiu šią temą mirksiukas.gif

va kiti dar geria "forlax". bet paskaičiau anotacija: tik suaugusiems, ilgai vartoti negalima, ir dar reikalavimas 2 val. prieš ir po nevalgyti - ka manot? g.gif

ar apšvies mane kas nors apie morkas:
1. morkos žalios;
2. morkos virtos;
3. morkų sultys???

o ankštiniai visokie (žirniai, pupos, lęšiai), įtariu, kietina?
Atsakyti
o ankštiniai visokie (žirniai, pupos, lęšiai), įtariu, kietina?
[/quote]

Visokie ankstiniai dar prideda duju. Tai vaikeliui su ir taip pilnu zarnynu, bet dar ir su dujomis, visai nekas verysad.gif Zinau, nes manoji irgi turi "kietus" viduriukus. Ir jokiu ankstiniu jai stengiuosi neduoti. Net kai pavalgo kopusto, tai sakes viskam schmoll.gif
O mums padeda dziovintu slyvu kompotukas (ryte ant tuscio skranduko). Ji verdu as be jokio cukraus, gaunasi toks rugstokas, bet jai labai patinka. Dar sveiciame daug obuoliu. Kazkur skaiciau, kad vaikui reikia gerti kuo daugiau skysciu, bet kaip tu jai ikisi, jei ji nenori doh.gif
Atsakyti