Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip turėti gražu užpakaliuką

QUOTE(*tiute* @ 2010 03 03, 21:52)
(gaunasi  700-900 kartu ivairiu atsilenkimu)

lengvam soke blink.gif cia kasdien?
Atsakyti
QUOTE(be*starlet @ 2010 03 04, 11:58)
lengvam soke  blink.gif  cia kasdien?


biggrin.gif atsakiau i cia o tai ir taip poster_offtopic.gif smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. As esu labai kuda, tad nusprendziau paauginti uzpakaliuka. Perskaiciau visa tema . Noriu jo kuo didesnio ir riestesnio. Issirinkau man smagiausius pratimus, kur buvote idejusios.Darau gal menesi. Bet man toks jausmas, kad netikslingai juos atlieku g.gif Nes pasportavus visuomet skauda slaunis, bet ne uzpakali . Padarau laisvai 300 ant "laiptuku" Tada kiekvienas pratimas po 30 kartu, ant kiekvienos kojos, keturpescia, itupstai su hanteliais(po2 kg , nesenai issitraukiau is spintos) Itupstai tai tie, kur viena koja pirmyn kita atgal ir tupinejam , taip? Dar darau tuos kaip pritupimus tik kuo placiau kojos, irgi su hanteliu, viskas po 3-4 kartus i savaite . Bet vistiek slaunis jauciu labiau nei uzpakali doh.gif Ir savo akimis nematau jokio efekto, nors ne is vieno aplinkinio girdejau zodi " pasitaisius" , vyras taip pat pradejo girti, nors slepiau , kad sportuoju namie kol jo nera biggrin.gif Koks turetu buti kruvis, kad didetu uzpakalis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 03 05, 00:20)
  Bet man toks jausmas, kad netikslingai juos atlieku  g.gif  Nes pasportavus visuomet skauda slaunis, bet ne uzpakali .  Koks turetu buti kruvis, kad didetu uzpakalis?  4u.gif


kad skauda slaunys (ir tikriausiai priekine puse- keturgalvis), tai yra visiskai normalu. Atliekant didziaja dali pratimu sedmenims pirmiausia dirba kiti raumenys, t.y. keturgalvis (pritupimai, itusptai ir t.t.). tad del to nepergyvenk, daryk toliau wink.gif man ir taip pasitaiko pereinant i didesni kruvi, bet kadangi kruvis apskritai jau gerokai didesnis, o ir slaunys padirbejusios, tai skauda buna viskas

beje, kai darai itupstus, ziurek, kad butu ilgas zingsnis. palygink, kai itupus abi kojos yra sulenktos 90 kampu ir kai tik priekine 90 kampu sulenkta, galine mazai sulenkta. tikrai pajausi kaip pirmu atveju pakerta keturgalvi.

ar darai pratima "labas rytas"/"mirties trauka"? - turi hantelius, gali pridedi prie savo megstamu pratimuku. lenksiesi tiesia nugara zemyn, sieki su uzpakaliuku kuo toliau, kojas lenki per kelius. jei laikysi kojas tiesias - dirbs slaunies dvigalvis (uzpakaline slaunies puse). kylant i virsu "sutraukinek/spausk" uzpakaliuka, tarsi kapeika reiktu islaikyti vienoje vieteleje hah.gif
darant sita pratima keturgalvis nedirba, pajausi nebet dvigalvi wink.gif

user posted image user posted image

koks turi buti kruvis? individualiai, priklauso nuo pacios zmogaus fiziologijos, nuo bendro fizinio pasirengimo. sakai, skauda raumenys - tad kruvis dar ne permazas

ir dar, kas tiek 300 ant laiptuku?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *tiute*: 05 kovo 2010 - 19:07
Ant stepper'io suminu 300 biggrin.gif Jei aiskiau 4u.gif Labai neblogas pratimukas, reikes rytoj isbandyti . Dekui uz atsakyma .
Atsakyti
g.gif
Atsakyti
QUOTE(*tiute* @ 2010 03 05, 19:46)
beje, kai darai itupstus, ziurek, kad butu ilgas zingsnis. palygink, kai itupus abi kojos yra sulenktos 90 kampu ir kai tik priekine 90 kampu sulenkta, galine mazai sulenkta. tikrai pajausi kaip pirmu atveju pakerta keturgalvi.


patikslinkite, kuris variantas yra geras:
1-abi kojos 90 laip. kampu
2-priekine koja 90laips., galine istiesta?
Atsakyti
QUOTE(be*starlet @ 2010 03 10, 15:44)
patikslinkite, kuris variantas yra geras:
1-abi kojos 90 laip. kampu
2-priekine koja 90laips., galine istiesta?


abu variantai geri, bet kai abi kojos 90 kampu, labiau apkraunamas priekines kojos keturgalvis slaunies raumuo (priekis), o kai ilgas zingsnis, galine koja mazai sulenkta arba net tiesi, tokiu budu maziau apkraunamas priekis, bet labiau dvigalvis (uzpakaline slaunies puse). todel internete ir randu, kad itupstus priklausomai nuo zingsnio ilgio, skirsto i: slaunims (primas atvejis) ir uzpakaliukui (antras atvejis).

apie itupstus lietuviskai daugiau: http://www.tvirtas-k.../kojos/itupstai

Papildyta:
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 03 05, 23:10)
Ant stepper'io suminu 300  biggrin.gif    Jei aiskiau  4u.gif  Labai neblogas pratimukas, reikes rytoj isbandyti .  Dekui uz atsakyma .


tai cia apsilimui suprantu smile.gif po apsilimo tempimo pratimu nepamirsk wink.gif
Atsakyti
Sveikos, o pradedanciai kiek ir kokius pratimukus daryti, norint padailint ( pastorint) kojas ir uzpakaliuka?Esu laaaabai kudutė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linikė @ 2010 03 17, 12:09)
Sveikos, o pradedanciai kiek ir kokius pratimukus daryti, norint padailint ( pastorint) kojas ir uzpakaliuka?Esu laaaabai kudutė ax.gif


pradzioj aisku po nedaug, pvz., pora pratimu palengva (neuzsimok pirmas dienas skirti tam koki pusvalandi! - kaip daznai megsta upo pagautos pradedancios) , niu bet gi pati matysi, kaip jautiesi kita diena. o kokius - visus tuos pacius, tik be svoriu. valgyk daugiau baltymu - kad butu is ko didinti.
Atsakyti
*tiute* jei nesunku idek tempimo pratimu 4u.gif

As jau laukiu svoriu kojoms, tikiuosi gauti kita savaite.
Atsakyti
Norejau rasyti, kad tempimo pratimu pilna google, na bet ka jau cia... mirksiukas.gif

Jei jau kalbam apie uzpakaliuka, tai uzpakaliuka ir akcentuosiu. Prisimenu mokyklos laikais, kazkaip man truko zinomu pratimu butent uzpakaliukui, dabar ju atlieku net keleta. Patarciau visus ir daryti, neuzsibuti ties vienu, visi jie tempia uzpakaliuka skirtingu "kampu".

1. Atsigulus ant nugaros, pakeliam abi kojas ir viena koja sulenkiam, su peda atremiam i kitos slauni, su rankomis suimam tiesiaja koja ir ja traukiam prie saves. Koja, kuria traukiame rankomis, neturi buti tiesi. Traukiant, dubuo turi likti prie zemes. Kuo labiau trauksim koja, tuo labiau spausim sulenkta koja prie saves ir tuo smarkiau tempsim uzpakaliuko raumenukus. Galite lengvai paspirokliuoti, bet geriausia statinis tempimas.

user posted image

user posted image

Jei nepakanka lanktumo, galite daryti taip:

user posted image

2. Jogoje ismokau si antra pratimuka. Koja priekyje sulenta, galine tiesi. Galima atsigulti (paguleti atpalaidavus nugara, kokia minutele, tai tik i nauda), aisku galima ir pasikelus. Kojos mazesnis/didesnis sulenkimas keicia tempima, bet labiausiai itakoja kiek smarkiai prispausime dubeni prie grindu. Jei jau galite dubeni prispausti prie zemes, tuomet tempima didinsime mazinant sulenkimo kampa.

user posted image

Darant sita pratima, galima ijungti ir keturgalvi:
user posted image

3. Sita tempima labai megstu, kai nera kaip vartytis ant zemes, reikia greituko - cia ir dabar.

Tikriausiai zinote klasikini koju tempio pratima:

user posted image

Cia yra siokia tokia jo modifikacija, t.y. rankas ir kuna pernesam i kita puse, sulenktos kojos kelia kreipiame i ta pacia puse kaip ir rankos su kunu, gali prireikti peda patraukti siek tiek arciau saves, na o dupebi reikia spaudsti prie zemes.

user posted image

4. Sitas pratimas, taip pat skirtas uzpakaliukui, jei nestate "pratampe" uzpakaliuko, jausite tempima, bet man jis jau ne toks veiksmingas, nebent po labai sunkios uzpakaliuko treniruotes.

Kuna spaudziame prie zemes, tarp keliu (ne ant keliu), su rankomis siekiame kuo toliau, o dubeni laikome vieno vietoje. Cia tempiame ne tik uzpakaliuka, bet ir nugara.

user posted image


Kokia esme tempiant uzpakaliuka? - kuo slaunis bus arciau kuno - tuo labiau tempsime uzpakaliuka.

Negaliu nepamineti tempimo keturgalviui, nes jis dirba darant dauguma uzpakaliuku pratimu, taigi:

5. Pats paprasciausias:

user posted image

6. Zinoma, pameginkite keturgalvio tempima, jau pamineta prie 2-ojo pratimo

7. Darant 3 pratimo klasikini varianta, padekite tiesios kojos kelia ant zemes ir su ranka traukite peda prie saves:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *tiute*: 28 kovo 2010 - 21:53