Įkraunama...
Įkraunama...

Viryklės ir orkaitės

QUOTE(SoJa @ 2007 08 28, 13:53)
Nu bet žinokit dabar gyvenam su elektrine viryklę, tai mano vyriškis manęs prie jos neprileidžia  lotuliukas.gif Nu nemoku aš su ją elgtis ir viskas sad.gif Tai pykstu, kad nešyla, vos nusisuku tai man viskas išbėga, gramdo ir gramdo maniškis tą paviršių jau gaila net man jo sad.gif O pati išgramdyt taip neturiu jėgų  doh.gif Nu žodžiu man ta elektrinė viryklė tai tikras blogis, nenoriu aš jos  blush2.gif Man ant dujų tai ir skanesnis maistas  atrodo blush2.gif Be to turim tokią liuks špižinę keptuvę, joje viskas man labai skanu, tai ta zaraza elektrinė jos visai neprišildo  doh.gif

Visos tos priežastys tai man visai nesuprantamos - gal paprasciausiai dar neismokai naudotis elektrine virykle. Vienas didziausiu jos privalumu - jei tinkamai elgiesi niekada niekas neprisvyla. Tiesiog reikia laiku sumazinti arba!!!! visai isjungti plytele - jei puodas spizinis ar zepter tipo tai jis dar ilgai atliks savo funkcija, jau isjungus plytele. O reguliavimas elektrinese daug patogesnis - pas mane tai 11 poziciju - nustatai reikiama ir zinai kad garantuotai tokia temparatura ir bus, o su dujom (bent as isivaizduoju) tai is akies? O gal tose moderniose irgi padalos yra? O kad neikaistu tai irgi nesuprantama - ikaista puikiai tik gal ne taip greitai.
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2007 08 28, 13:15)
Visos tos priežastys tai man visai nesuprantamos - gal paprasciausiai dar neismokai naudotis elektrine virykle. Vienas didziausiu jos privalumu - jei tinkamai elgiesi niekada niekas neprisvyla. Tiesiog reikia laiku sumazinti arba!!!! visai isjungti plytele - jei puodas spizinis ar zepter tipo tai jis dar ilgai atliks savo funkcija, jau isjungus plytele. O reguliavimas elektrinese daug patogesnis - pas mane tai 11 poziciju - nustatai reikiama ir zinai kad garantuotai tokia temparatura ir bus, o su dujom (bent as isivaizduoju) tai is akies? O gal tose moderniose irgi padalos yra? O kad neikaistu tai irgi nesuprantama - ikaista puikiai tik gal ne taip greitai.

Pas mus tai tikrai mažiau nei 11 tų padalų. Gyvenam su šita elektrine virykle jau metus ir vis tiek aš jos bijau kaip velnias kryžiaus doh.gif Nu "nestovi" man ant jos nors tu ką doh.gif
Dar visai neseniai darydavausi tokį a la jogurtą iš Narine bakterijų. Tai tam tikslui turėdavau užvirinti pieną ir vos vos pavirti. Tai užvirindavau, po šios procedūros, pieno likdavo pusė sad.gif smarvė per visą butą to pridegusio pieno, bet jau tą užvirintą pavirti 1 min. man jau niekaip nesigaudavo doh.gif Išjungiu aš ją, bet ji įkaitus ir vos pastatau ir vėl kyla, vėl patraukiu, vėl pastatu, nu žodžiu- be žodžių doh.gif niekaip neprisijaukinau. Su dujine jokio vargo, aš pavyzdžiui su dujine minutės tikslumu jau pajaučiu kada užvirs, niekad nepabėga, o su elektrine tai ir stoviu vos tik pastačius ir žiūriu į puodą, laukiu fontano doh.gif Dėl to apskritai mečiau tas bakterijas lotuliukas.gif

Hansa ar tai Hanza, nepamenu kaip rašos blush2.gif
Atsakyti
o jei gyvenam ne mieste,o miestelyje,ir naudojam dabar duju baliona,sildom nama malkomis,isivedus tik elektrine virykle,ar elektra galima suderint kad pigesniu tarifu gautume? ar cia butu visa elektra namui pigiau?
Atsakyti
Tai ir mieste esant uz elektrine virykle pigiau moketi reikia. Pas mus "electroloux" triju padalu ir tikrai labai puikiai susitvarkau. Vienas minusas, jeigu kas nubega tai iskart prisvyla, bet reikia priprasti naudotis mirksiukas.gif Man elektrine zymiai geriau ir patogiau rolleyes.gif
Atsakyti
orkaites i dujine tikrai nekeisciau, o del virsaus, tai man ir kombinuotas tiktu.
Atsakyti
Nu nžn.
Elektrinė man žyyyyyyyyyymiai gražiau, įmontuoji sau- lygu gražu.
Bet, visą gyvenimą naudojuosi dujine. Užvakar vyko mano pirmoji pažintis su elektrine virykle, pas draugę koldūnus viriau. Sakau: "koldūnus -tai duok aš išvirsiu, bo šitą reikalą tai jau gerai moku". KATASTROFA -koldūnus kol viriau tai išnaudojau keiksmų limitą visiem metam. O ką ką bet koldūnus tai jau aš tikrai gerai moku virt (studentiško gyvenimo palikimas). Vienu žodžiu perviriau aš tuos koldūnus (baisiai nemėgstu pervirtų koldūnų). Kol užvirė vanduo galvojau numirsiu iš nuobodulio, o kai užvirė tai paskui kai pradėjo VIRTI. Mažinu aš tą galingumą mažinu ir mažinu - nu apsiramino, galvoju gerai dabar jau liuks, bet tuoj pat išvis nustojo virt, o kai padidinau tai vėl kad užburbuliavo.... nu niekaip man ten nėjo susitvarkyt... O draugė sako: "taigi gerai tu čia išvirei, viskas normalu". Jezau tai jeigu visada taip, taigi katostrofa, ten nieko kaip tik troškinio neina pagamint. Nežinau ar ten ta viryklė kokia su fokusais pasitaikė ar kas, bet jeigu jos visos tokios tai aš geriau su dujine- "iš akies" ir viskas kaip ir turi būt... thumbup.gif
Atsakyti
Prisiskaiciau as cia ir dabar galutinia issigandau. Senam bute buvo dujos. Greitai kraustysimes i kita buta, kur tduju nera. Labai dziaugiausi, kad pagaliau turesiu savo svajoniu elektrine virykle. Jau issirinkom ir uzsisakem. O dabar net baisu pasidare, kad nemokesiu net koldunu isvirt. doh.gif
Atsakyti
Aš tik už elektrinę viryklę. užaugau su dujom, paskui turėjom bute dujas, po to gyvenom užmiesty, su elektrine. Dabar bute - atsisakėm dujų. Pirma, neišdega oras, kaip nuo dujinės, antra, dėl vaikų (jau merginos rašė), trečia - priežiūra paprastesnė - kaip dulkes nusivalai nuo paviršiaus . O naudotis tikrai nesunkiau negu dujine, ir kaista greitai, ir degtukų nereikia. Manau nusiteikimas daug ką daro.
Turim lengvatinį tarifą elektrai , kuris skirtas visiems, kas turi elektrines (ne kombinuotas) virykles. Per mėnesį mokam apie 30-40 lt už elektrą, ir valgyt tikrai gaminu kasdien. O kadangi nuolaida visai sunaudotai elektrai, ne tik valgio darymui, tai tikrai išlošiam.

Lengviau gamint, pigiau, ir skaniau gaunasi   biggrin.gif

Įdomus argumentas. O tai nuo ko čia skaniau g.gif . O dėl paprastumo - ryte eidama į darbą užkaičiu dukrai pusryčiams kiaušinuką - tai sulaukiu kol užvirs, išjungiu ir einu darban, pabaigia virti, ilgai lieka šiltas puodas. Ir taupiau, nei su dujom, ir nereikia šalia puodo laukti, kol išvirs. Ir dar, puodai visada gražūs, niekda nepakeis spalvos, kaip nuo liepsnos kad būna.

Matau tik vieną minusą - blogai, kai dingsta elektra.... Bet juk taip būna labai retai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miglute: 03 rugsėjo 2007 - 15:02
Nu matai nusistatymo aš jokio neturėjau prieš elektrines virykles, gražu man jos. Pats tokią galvojau nusipirkt, ale jau abejojiu ar pirksiu. Baisiai sudėtinga ten viskas. Gal tik nepratusiam žmogui nepatogu, bet man tai buvo sunku. Didini mažini ten tą galingumą- nieko suprast neina, o dar išjungus karšta ilgai būna blink.gif
Taigi nebagalėsiu pas tą draugę nueit, aš gi puodą tai atgal pastačiau kai koldūnus išėmiau... bus prisvilę ten likučiai... Ech doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kykas @ 2007 09 04, 11:28)
Nu matai nusistatymo aš jokio neturėjau prieš elektrines virykles, gražu man jos. Pats tokią galvojau nusipirkt, ale jau abejojiu ar pirksiu. Baisiai sudėtinga ten viskas. Gal tik nepratusiam žmogui nepatogu, bet man tai buvo sunku. Didini mažini ten tą galingumą- nieko suprast neina, o dar išjungus karšta ilgai būna  blink.gif
Taigi nebagalėsiu pas tą draugę nueit, aš gi puodą tai atgal pastačiau kai koldūnus išėmiau... bus prisvilę ten likučiai...  Ech  doh.gif

Dėl galingumo. Kartais jo didnti net nereikia - naujesniuose butuose jo pakanka dažniauisa. O tas didinimas - nueini į elektros tinklus, parašai prašymą, sumoki truputį pinigėlių (kažkur apie 200 lt). Ir viskas. Tiesa, bute dar reikėjo nuo skaitliuko atskirą laidą atitempti ir automatuką pastatyti. Samdžiau elektriką, tai viskas us medžiagom kainavo 60lt. Ir dar iš enetgetikos priežiūros atvažiuoja pažiūrėt, o kartais tik pasirašo ant popierių ir būna viskas.

O dėl puodo - jei nori kad bilgiau būtų šiltas - palieki, jei nenori - nukeli ar nustumi į šoną. O karšta labai ilgai nebūna - jei nuimi puodą, tai po kokių 15 min galima viryklę jau valyti - dega indikatoriai daugumoje viryklių ir matai ar dar karšta ( pas mane jis dega, jei paviršius karštesnis negu 40 laipsnių).
Pavyzdys - vakar išviriau sriubą 18 val ir išjungiau. Valgė, 21,30 - šildyt nereikėjo, pats valgymas .

Ai tiesa, aš taip pat keikiausi kai pas mama viriau dukrai daržovių košę - užkaičiau, užvirė ir palikau pusvalandžiui. teinu - svilėsiai - išvirė vanduo blink.gif ir prisvilo. Man su elektrine niekda nebuvo taip.... Žodžiu,kaip pripranti, tai būna geriausia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miglute: 04 rugsėjo 2007 - 13:38
na ir puiku,kiek puikiu nuomoniu sulaukiau,turbut jau ir apsisprendziau,kad tevelius teks kalbint keist savo duju baliona i elektr.virykle. g.gif smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
o man tai tokia problema atsirado. nusipirkau Blomberg viryklę su elektrine orkaite. tik vat kaip su ja kepti nieko neparašyta. gal kas turit, galit imest naudojimo instrukciją.
aš nesuprantu kiek laiko kepti pvz tokį kugelį, g.gif ant kokios programos, su viršutiniu ar apatiniu kaitinimu, ventiliatorium doh.gif g.gif
Atsakyti