Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos apie vaikų priežiūrą ir auklėjimą

QUOTE(Unknown member @ 2009 02 13, 16:15)
Nereali knyga: "Laimingi vaikai - issukis tevams". Gavau dovanu.Visada galvojau, kad ir as busiu ta "nujaucianti mama", bet ta knyga mane kaip reikiant supurte. Daugybe dalyku apie vaiku auklejima, bendravima su jais pateikta per pavyzdzius, tiesiog aprasomos ivairios situacijos, o paskui is vaiku psichologo puses pateikiamas teisingiausias sprendimas. Nors mano maziui dar tik 14 men, bet jau radau neblogu pavyzdeliu ir sau. Supratau, kur mano - kaip mamos - silpnosios puses, kur jau nuo tokiu mazu dienu blogai elgiuosi, reaguoju. Knygoje daugybe pavyzdziu, kaip neisivelti i kova del valdzios, kaip netapti vaiko tarnaite, kaip skatinti bendradarbiavima ir neatimti is vaiko drasos. Puiki knyga!

Labai noriu perskaityti bigsmile.gif , jau pradėjau skaityti "Liaukitės vaikus auklėti - padėkite jiems augti" - Zariana ir Nina Nekrasovos, o ši bus sekanti smile.gif . Ačiū mamytės, kad pasidalinate informacija 4u.gif , nes iš tokios gausybės knygų sunku išsirinkti ką tikrai verta skaityti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Minila @ 2009 04 16, 20:13)
O kur yra pirkti ta knyga, gal kas matėte ''Laimingi vaikai - iššūkis tėvams''?
Nieku nerandu..gal kas galite perparduoti?
būčiau l. dėkinga..

As ja pirkau PC BIG, Vilniuje, knygyne Vagos, atrodo.

Man ji taip pat super, ne lėkšta, o iš esmės thumbup.gif
Atsakyti
vyras nupirko knyga "tavo vaikas" ir "pirmieji kudikio metai", nzn nepatenkinta as nei viena nei kita. doh.gif geriausia tureti namie medicinine moksline knyga kad galima butu paziuret ir jei koks paberimas ka daryt ar slogyte, ar dar kazkas pvz su vystymusi leliuko susije
Atsakyti
ka tik nusipirkau algimanto Vingro knyga "jusu vaikas" labi patiko... daug gyvenimisku patarimu thumbup.gif
Atsakyti
Gal kas skaite John Gray - Vaikai kile is dangaus. Nieko tokia, as dabar skaitau. Noreciau isgirst nuomone smile.gif
Papildyta:
Laimingi vaikai- issukis tevams, panasi kuotai ar ne,idomu,gal kas abi skaite?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijana: 07 rugpjūčio 2009 - 08:04
Sveikos, mamytės,
pirmaisiais mėnesiais labai patiko knyga "Pojūčių pasaulis". Joje aprašytas vaikučio dvasinis, psichologinis, fizinis vystymasis nuo gimimo iki 6 mėnesių. Na iš karto pasakau toms, kas ieško knygų kaip valyti ausytes - tai čia ne ta knyga.
Kai kitos mamytės Supermamomse skųsdavosi, kad nežino, kaip užimti kelių mėnesių kūdikėlį, man niekada nekilo tokių problemų: knygoje apstu patarimų, kas vaikui patinka, kas įdomu ir naudinga jo amžiuje, net pvz. kokie žaiskali įdomūs, kokius pratimus daryti. Ten kiekvienam mėnesiui skirta po atskirą skyrių - tai perskaitai ir žinai visą mėnesį, ką veikti, kaip tobulinti savo atžalėlę. Gaila tik, kad tik iki 6 mėnesių, nes ir vėlesniam amžiui būtų smagu tokį patarėją turėti, bet nieko panašaus neradau kol kas...
Atsakyti
man labai patiko Ypatingi tevai, ypatingi vaikai.
Atsakyti
Manau, kad geriausia knyga yra mama, mociute.

Kai paskaitai, ka kartais apie auginima raso knygose- net kraupu daros.

Mamos mus uzaugino puikiomis moterimis, o pagal dabartine literatura kai pasiziuri augintus vaikus, ju ligas, elgesi...
Atsakyti
shopmania, drisciau papriestarauti smile.gif manau, jei kalbesim apie auklejima. Manau, kad knyga apie auklejima butina perskaityti, aisku, gera knyga ir atsirinkti, kas priimtina, kas ne, kas tinka konkreciam vaikui- kas ne.
Atsakyti
QUOTE(shopmania @ 2009 10 02, 13:37)
Manau, kad geriausia knyga yra mama, mociute.

Kai paskaitai, ka kartais apie auginima raso knygose- net kraupu daros.

Mamos mus uzaugino puikiomis moterimis, o pagal dabartine literatura kai pasiziuri augintus vaikus, ju ligas, elgesi...

dabartinių vaikų ligos neturi jokio ryšio su mūsų mamų ar bobučių auklėjimu ar anų laikų vaikų gydymu. mūsų bobutės nevalgė E, ne kiekviena turėjo tv, nebuvo mačiusios kompų bei mobiliakų, neskraidė lėktuvais ilsėtis į užsienį ir t.t.
ne visos mamos ne visas mus puikiai užaugino, o patarlė, kad "už vieną muštą dešimt nemuštų duoda" man kuo puikiausiai iliustruoja mūsų bobučių požiūrį į vaikų elgesį.

kalbant apie knygas, man patiko koncepsija knygos "Laimingi vaikai, iššūkis vaikams". kai kuriuos iš šioje knygoje pateiktų patarimų pritaikėme savo vaiko auklėjime ir pasiteisino visu šimtu procentų. tik šią knygą skaitant labai reikia gilintis, nes riba tarp auklėjimo ir jokio auklėjimo čia plona. prasčiausia skaityta knyga apie vaikų auklėjimą buvo "Indigo vaikai. Padėkime augti vaikams, o ne juos auklėkime". mano mama dirba mokytoja, tai kartais juokiasi, jog mamos turinčios žioplus ir neišauklėtus vaikus dažniausiai laiko juos indigo vaikais. juokiamės, kad dabartinis indigo atitinka sovietmečio internatinį.
Atsakyti
QUOTE(TOCAMI @ 2009 10 05, 01:35)
prasčiausia skaityta knyga apie vaikų auklėjimą buvo "Indigo vaikai. Padėkime augti vaikams, o ne juos auklėkime".

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Man labai patiko Arlene Eisenberg, Heihi E. Murkoff, Sandee E. Hathaway "Pirmieji kudikio metai". Daug issamios informacijos, pateikiami keli galimi situacijos variantai. Kai auginau sunu radau joje rupimu klausimu atsakymus ir dabar augindama dukryte vis atsiverciu ja. bigsmile.gif
Atsakyti
Dvi geriausios knygos apie vaikų reikalus - tai mamos širdis ir nuojauta. O visos kitos - tai tiesiog knygos. Nė viena iš jų, mano manymu, nėra geriausia. Tik skaitalas akiračio praplėtimui mirksiukas.gif
Atsakyti