Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos apie vaikų priežiūrą ir auklėjimą

QUOTE(~Astartė~ @ 2012 08 20, 12:22)
nusipirkau, perskaičiau... bet...nepatiko, nes yra ir pasenusių dalykų prirašyta (turiu atnaujintą variantą), kertasi daug kas (vienur rašo, kad galima, kitam skyriui jau priešingai). Na, žaliai mamytei akim permesti gal ir neblogai, bet tokios kainos tikrai neverta.

Man labiausiai patiko:
Faber&Mazlish "Kaip kalbėti su vaikais..."
Nekrasovos "Liaukitės vaikus auklėti, padėkite jiems augti"
M. Heineman Pieper & W. J. Pieper "Išmintinga meilė"
Daugiau neskaičiau be šių keturių.

Man padėjo knyga išgirsti vaikus "kaip kalbėti su vaikais".
Papildyta:
QUOTE(Agatka @ 2012 08 20, 16:37)
dreikurs Laimingi vaikai irgi gera, parasyta ji po 2 pasaulinio karo, bet manau aktuali ir dabar, ja vis isleidzi ir isleidzia naujais leidimais.

dabar skaitau šią knygą, tikrai šauni, daug patarimų tėvams surpasti vaikų elgesį, kuriuos galima pritaikyti praktiškai.

Reikia kantrybės su vaikais, jie tokie gudrūs smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vike: 21 rugpjūčio 2012 - 07:39
Siandien pradesiu skaityt Dr.Stephen Briers Laimingos vaikystes psichologija
Atsakyti
QUOTE(Midnattssola @ 2010 06 01, 09:55)
Sveikos mamytės  4u.gif
Labai norėjau perskaityti knygą LAISVI TEVAI, LAISVI VAIKAI_Faber, Mazlish. Taąiau pardavime jos neradau, taigi nuėjus į biblioteką atsišviečiau ir nuskanavau pdf formatu. taigi jeigu kuri nors norite šios knygos elektroninio varianto (po to galite atsispausdinti) tai rašykite man į el.paštą laisvi.tevai.laisvi.vaikai@gmail.com. Būtinai kiekvienai atsiųsiu knygą, tik ji bus ne vientisa, o susidarys iš 9 failų, nes labai didelės apimties ji yra todėl negalėjau visko į vieną failą sudėti, dėl to bus 9 el.laiškai. Temų neseku, todėl į AŽ geriau nerašykite...

Tikiuosi jums patiks skaitymas 4u.gif

Ar vis dar galima, kad atsiustumet knygute i el.pasta? Jei taip buciau labai dekinga. Mano el.pastas msingute@gmail.com
Gal dar kas nors turit sia knygute? Gal parduodat ar galit paskolinti nusikopijuoti? smile.gif
Atsakyti
Gal kas vilnietes turite knyga "Nebijokite drausminti vaiku" Ruth Peters?
labai noreciau ja atsisviesti, bet jau keliose bibliotekose neradau..., ir nera kur isigyti...
Buciau labai dekinga smile.gif
Atsakyti

i 
Skelbimai forume draudžiami. Jiems skirta Skelbimų lenta.
Atsakyti
QUOTE(sagute2 @ 2012 09 14, 21:12)
Gal kas vilnietes turite knyga "Nebijokite drausminti vaiku" Ruth Peters?
labai noreciau ja atsisviesti, bet jau keliose bibliotekose neradau..., ir nera kur isigyti...
Buciau labai dekinga smile.gif

Aš turiu, galiu paskolint jei dar reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo scylė1: 20 spalio 2012 - 13:49
as ir skaitau Faber&Mazlish "Kaip kalbėti su vaikais..."
tikrai lb idomi smile.gif
tik nera taip lengva vykdyt namu darbus pagal knyga verysad.gif
Atsakyti
man nepatiko ismintinga meile. varo ta pati per ta pati. ta prasme, turinys tai geras, bet per daug beletristikos ir pasikarotjancio teksto. galima buvo visa knyga i 10 psl. sutalpinti.
bet is savo varpines kitom pirkti nerekomenduociau.
Atsakyti
QUOTE(Unikko @ 2012 06 27, 22:33)
Šią knygą man padovanojo mama. smile.gif Kol kas patinka, bet šiek tiek erzina sauskelnių ir kt. reklama (kai kurios mamos dėl šito skundėsi pirmąja knyga), bet juk galima praleisti ir skaityti toliau. Man patinka aiški struktūra - turinys suskirstytas mėnesiais (pirmiesiems metams skiriamas 531 puslapis iš 780 laugh.gif ), vėliau po du, ketvirtiesiems ir penktiesiems metams skirta apie 100 puslapių.

Dėl stiliaus: "Gimdykloje meilė iš pirmo žvilgsnio ne visada įsiplieskia. Jei pavargusi po gimdymo valandų iškart nesusižavėsite melsvai violetiniu, raukšlėtu naujagimiu - neišsigąskite, tai normalu." biggrin.gif

Aš irgi šitą dabar skaitau. Kadangi vaikelis dar negimė, kai kas pasidarė aiškiau, bet vietom ir išgąsdino, pvz dėl žindymo ir sterilios švaros... Gerai, kad dar ligų nepriėjau smile.gif
Ir, ašku, reklama šiek tiek užknisa.

Ant lentynos dar pasidėjus R. Žukauskienės "Raidos psichologiją" ir R. Dreikurs "Laimingi vaikai: iššūkis tėvams".
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
matau čia daug kas perskaite nemažai knygų, norėjau paprašyt patarimo. Mano sūnui 10 metų, gan uždaras mažai bendraujantis berniukas sakyčiau per didelės truputėli savivertės bet tikrai pakankamai protingas berniukas. Prieš pusmetį susirgo nepagydoma liga. Dėl ligos psichologė sakė tikrai labai normali reakcija (agresyvumas ir neapykanta broliui, pavydas) su laiku šitas turėtu praeit. Norėčiau daugiau pasidomėt kaip su tokiu elgesiu reiktu kovot, nes nuolaidžiavimas ir laukimas kol viskas praeis, arba mano isteriški išpuoliai kad jau gana, manau gali labiau pakenkt jo tolimesniam vystimuisi.
Atsakyti
QUOTE(Sniegas4 @ 2013 04 11, 22:55)
Sveikos  4u.gif
matau čia daug kas perskaite nemažai knygų, norėjau paprašyt patarimo. Mano sūnui 10 metų, gan uždaras mažai bendraujantis berniukas sakyčiau per didelės truputėli savivertės bet tikrai pakankamai protingas berniukas. Prieš pusmetį susirgo nepagydoma liga. Dėl ligos psichologė sakė tikrai labai normali reakcija (agresyvumas ir neapykanta broliui, pavydas) su laiku šitas turėtu praeit. Norėčiau daugiau pasidomėt  kaip su tokiu elgesiu reiktu kovot, nes nuolaidžiavimas ir laukimas kol viskas praeis, arba mano isteriški išpuoliai kad jau gana, manau gali labiau pakenkt jo tolimesniam vystimuisi.

Aš dar daug knygų neperskaičiau, bet gal pabandykit "Kaip ugdyti vaiko emocinį intelektą. Vadovas tėvams " Dr. Lawrence E. Shapiro. Knygoje rašo ir apie visuomeninių įgūdžių lavinimą, problemų sprendimą, jausmų valdymą. Tiesioginio tikslaus atsakymo turbūt čia nerasite, bet nuo kazžko pradėti juk reikia smile.gif Sėkmes Jums.
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2012 10 24, 20:14)
as ir skaitau Faber&Mazlish "Kaip kalbėti su vaikais..."
tikrai lb idomi smile.gif
tik nera taip lengva vykdyt namu darbus pagal knyga verysad.gif

ir as skaitau sia knyga thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti