QUOTE(murzinyte @ 2007 12 14, 22:03)
O tai 5,5 čia jau mokyklinis ? LT nuo 7 į mokyklą
O dėl vyresniojo, ar reikia kokių pažymų iš mokyklos LT ?
Na žinau kol kas tiek kad vaikams reiks pasų ir išverstų / patvirtintų gim. liudijimų. Ko dar ?
Pirmiausia sveika murzinyte, kreipkis, jei reikia kokios pagalbos, ju turėtum nuo LT laikų mane prisiminti

aš čia vietinėj spaudoj dirbu, nemažau apie sistemą žinau, plius mūsų vaikai vienodo amžiaus.
Jokių dokumentų Lietuvoje nesiverčiau. Visus lietuviškus priima
QUOTE(laura1115 @ 2007 12 14, 23:05)
vienisos motinos pasalpos galima prasyt tik pragyvenus airijoj 2 metus, plius jai su draugu gyveni, nera ko vargt ir gadint lietuviu varda. o 10 meciui kiek girdejus reiks anglu testa laikyt pries priimant i mokykla.
pavargau jau kartoti kad jūsų informacija apie būtinus čia išgyventi dvejus metus labai smarkiai pasenusi tos tvarkos nebėra

anglų testo mano dešimtmetei laikyti nereikėjo.
QUOTE(murzinyte @ 2007 12 15, 01:45)
Ačiū mamkos už atsakymus; dėl vienišos motinos pašalpos tikrai nevargsiu; o liudijimus išversim čia LT, nes planuojam Airijoj užtrukti

matysim kaip gausis.
Vadinasi abu berniukai turės į mokyklą eiti. Reik susižinot tvarką. Gal žinot kuri ? Mokama / nemokama ?; šiaip nustebau kad nuo 4 metukų mokykla - čia matyt taip vadinamos pre-school klasės?
O dėl testo irgi būtų gerai tiksliai susižinoti, kad berniukas pasispaustų su anglų
Tai kaip supratau, atsivežus vaikus, juos leist į mokyklą, gauti jiems PPS ir tada prašyti Benefit ?
labai daug esu prirašiusi įvairiais klausimais, tikiuosi pravers -
čia ir dar
čia
QUOTE(ugneee @ 2007 12 15, 13:51)
sveikos,o galite parasyti kaip susitvarkyti ta paslpa del mokykliniu prekiu pries mokykla nes labai butu idomu nes mano mazylis jau pradejo eiti i mokykla,ir 185e nalabai norisi prarasti vis sis tas knygas jau galima supirkti labai jums dekui laukiu patarimu
prašau
čia
QUOTE(ugneee @ 2007 12 15, 19:56)
oi tai nekas jauciu mes negausim nes vyrelis mano neblogai uzdirba,nu bet bus matyti.o gal dar kokiu pasalpeliu zinot gal galima butu susitvarkyti?
jeigu uždirba ne minimumą, praktiškai nieko išskyrus Child benefit negausite.