Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl vaiko pašalpos Airijoje

Ačiū mamkos už atsakymus; dėl vienišos motinos pašalpos tikrai nevargsiu; o liudijimus išversim čia LT, nes planuojam Airijoj užtrukti smile.gif matysim kaip gausis.
Vadinasi abu berniukai turės į mokyklą eiti. Reik susižinot tvarką. Gal žinot kuri ? Mokama / nemokama ?; šiaip nustebau kad nuo 4 metukų mokykla - čia matyt taip vadinamos pre-school klasės?
O dėl testo irgi būtų gerai tiksliai susižinoti, kad berniukas pasispaustų su anglų smile.gif

Tai kaip supratau, atsivežus vaikus, juos leist į mokyklą, gauti jiems PPS ir tada prašyti Benefit ?

doh.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif mano sunus buvo 11m.kai pradejo cia mokintis,jokio testo nebuvo ir jokiu pazymu is Lt.nereikejo.paklause i,kuria klase nori blink.gif i 5ar 6,emem 5 biggrin.gif dabar jis sestokas.del kalbos,tai jam vietoj airiu pamokos buna papildoma anglu.per puse metu ismoko puikiai thumbup.gif mokykla yra nemokama,tik reikia supirkti knygas,uniforma. mes vis susitvarkom birzeli-rugseji pasalpa skirta mokyklinems prekems.nuo 2-11 ji yra 185eurai,o 12-19 285eurai. siaip pasidarem vertimus gimimo liudijimu,issiemem draudimo korteles,pasiemem skiepu pasus,nes dicki cia skiepino.
Atsakyti
sveikos,o galite parasyti kaip susitvarkyti ta paslpa del mokykliniu prekiu pries mokykla nes labai butu idomu nes mano mazylis jau pradejo eiti i mokykla,ir 185e nalabai norisi prarasti vis sis tas knygas jau galima supirkti labai jums dekui laukiu patarimu
Atsakyti
Lab.ta pasalpa i mokykla buna,tik birzeli ir iki rugsejo 30.reikia susitvarkyt.Duoda forma,ir siaip ten popieriu daug reikia. kai jau reikes,galesiu padet 4u.gif,bet kiek zinau ne visi gauna,ten kazkaip nuo pajamu skaiciuoja g.gif
Atsakyti
oi tai nekas jauciu mes negausim nes vyrelis mano neblogai uzdirba,nu bet bus matyti.o gal dar kokiu pasalpeliu zinot gal galima butu susitvarkyti? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SPYGLA @ 2007 12 15, 12:10)
sveikutes 4u.gif  mano sunus buvo 11m.kai pradejo cia mokintis,jokio testo nebuvo ir jokiu pazymu is Lt.nereikejo.paklause i,kuria klase nori blink.gif i 5ar 6,emem 5 biggrin.gif dabar jis sestokas.del kalbos,tai jam vietoj airiu pamokos buna papildoma anglu.per puse metu ismoko puikiai thumbup.gif mokykla yra nemokama,tik reikia supirkti knygas,uniforma. mes vis susitvarkom birzeli-rugseji pasalpa skirta mokyklinems prekems.nuo 2-11 ji yra 185eurai,o 12-19 285eurai. siaip pasidarem vertimus gimimo liudijimu,issiemem draudimo korteles,pasiemem skiepu pasus,nes dicki cia skiepino.

Ačiū Spygla wink.gif
Vadinas tvarkysimės pašalpas mokyklines būtinai; o gal gali plačiau papasakoti apie draudimo korteles, skiepų pasus? Kas tai ir kaip ?

Jaučiu įkyrėsiu aš Jums kurį laiką blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2007 12 14, 22:03)
O tai 5,5 čia jau mokyklinis ? LT nuo 7 į mokyklą  unsure.gif
O dėl vyresniojo, ar reikia kokių pažymų iš mokyklos LT ?
Na žinau kol kas tiek kad vaikams reiks pasų ir išverstų / patvirtintų gim. liudijimų. Ko dar ?

Pirmiausia sveika murzinyte, kreipkis, jei reikia kokios pagalbos, ju turėtum nuo LT laikų mane prisiminti wink.gif wink.gif aš čia vietinėj spaudoj dirbu, nemažau apie sistemą žinau, plius mūsų vaikai vienodo amžiaus.
Jokių dokumentų Lietuvoje nesiverčiau. Visus lietuviškus priima wink.gif
QUOTE(laura1115 @ 2007 12 14, 23:05)
vienisos motinos pasalpos galima prasyt tik pragyvenus airijoj 2 metus, plius jai su draugu gyveni, nera ko vargt ir gadint lietuviu varda. o 10 meciui kiek girdejus reiks anglu testa laikyt pries priimant i mokykla.

pavargau jau kartoti kad jūsų informacija apie būtinus čia išgyventi dvejus metus labai smarkiai pasenusi tos tvarkos nebėra schmoll.gif anglų testo mano dešimtmetei laikyti nereikėjo.
QUOTE(murzinyte @ 2007 12 15, 01:45)
Ačiū mamkos už atsakymus; dėl vienišos motinos pašalpos tikrai nevargsiu; o liudijimus išversim čia LT, nes planuojam Airijoj užtrukti smile.gif matysim kaip gausis.
Vadinasi abu berniukai turės į mokyklą eiti. Reik susižinot tvarką. Gal žinot kuri ? Mokama / nemokama ?; šiaip nustebau kad nuo 4 metukų mokykla - čia matyt taip vadinamos pre-school klasės?
O dėl testo irgi būtų gerai tiksliai susižinoti, kad berniukas pasispaustų su anglų smile.gif

Tai kaip supratau, atsivežus vaikus, juos leist į mokyklą, gauti jiems PPS ir tada prašyti Benefit ?

doh.gif

labai daug esu prirašiusi įvairiais klausimais, tikiuosi pravers - čia ir dar čia
QUOTE(ugneee @ 2007 12 15, 13:51)
sveikos,o galite parasyti kaip susitvarkyti ta paslpa del mokykliniu prekiu pries mokykla nes labai butu idomu nes mano mazylis jau pradejo eiti i mokykla,ir 185e nalabai norisi prarasti vis sis tas knygas jau galima supirkti labai jums dekui laukiu patarimu

prašau čia
QUOTE(ugneee @ 2007 12 15, 19:56)
oi tai nekas jauciu mes negausim nes vyrelis mano neblogai uzdirba,nu bet bus matyti.o gal dar kokiu pasalpeliu zinot gal galima butu susitvarkyti? mirksiukas.gif

jeigu uždirba ne minimumą, praktiškai nieko išskyrus Child benefit negausite.
Atsakyti
QUOTE(mamulia @ 2007 12 16, 01:15)
Pirmiausia sveika murzinyte, kreipkis, jei reikia kokios pagalbos, ju turėtum nuo LT laikų mane prisiminti wink.gif wink.gif aš čia vietinėj spaudoj dirbu, nemažau apie sistemą žinau, plius mūsų vaikai vienodo amžiaus.

Sveika sveika, labai nudžiugau tarp "airių" pažystamą veidelį aptikusi thumbup.gif
manau klausimų dar daug iškils, ačiū wub.gif
Ačiū, informatyvios nuorodos bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murzinyte: 16 gruodžio 2007 - 02:29
drauges vaikui reikejo testa laikyt, gal priklauso nuo mokyklos, norejo suzinot jo anglu lygi,

o del vienisos, drauge cia 1metus atvargo, viena sunkiai vertes, ejo visur del vienisos, sistema, airijoj 2 metus turi prabut kad galetu tvarkytis vienisa, tai ji rugseji isvaziavo....
Atsakyti
STAI IRODYMAS DEL 2 METU

TAISYKLES KO REIK

Rules
You must have the main "care and charge" of at least one child, who is under 18 years of age or aged 18-22 and in full-time education. One-Parent Family Payment is not payable if a couple have joint equal custody of a child or children.
The child must live with you
You are not cohabiting
You have earnings of €400 (€425 from May 2008) or less per week.
You have to satisfy a means test: this includes your income, any maintenance payments you get, the value of any property other than your home, any savings, investments or cash income you may have. Vouched housing costs (mortgage or rent) up to €4,952 a year (€95.23 per week) paid to a landlord (excluding a relative) or a lending agency can be offset against maintenance payments. One-half of the balance of maintenance, over and above the amount permitted for housing, is then assessable as means. You must provide evidence of housing costs must be provided such as a rent receipt/book from your landlord or a statement of mortgage repayments. Claimants who are receiving maintenance with no allowable housing costs can also qualify, with one-half of the total maintenance received being disregarded.
You must be habitually resident.
Papildyta:
What this means in practice is that, in general, if you have been present in Ireland for 2 years or more, work here and have a settled intention to remain in Ireland and make it your permanent home, you will satisfy the habitual residence condition. This habitual residency rule applies to everyone, regardless of his or her nationality.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laura1115: 16 gruodžio 2007 - 12:17
na aš vieniša mama, neseniai metai suėjo kaip čia gyvenu, nereikėjo jokio dvejų metų termino wink.gif
Atsakyti
ES/EAA piliečiams, taip pat Šveicarijos piliečiams, dirbantiems Airijoje, nereikia įvykdyti nuolatinio gyvenimo sąlygos vaiko pašalpai gauti.

Matyt tas galioja ir vienišoms mamoms rolleyes.gif
Atsakyti