Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl vaiko pašalpos Airijoje

QUOTE(murzinyte @ 2008 08 09, 17:24)
nesuprantu kodel taip ilgai tenka laukti.... viena paguoda kad pasalpas ir atgaline data sumoka - savotiskas taupymas  biggrin.gif
Kiek bandziau skambint - be sansu sulaukt kol kas atsilieps...

as irgi vienu numeriu ne karta bandziau prisiskambint,bet tik eurus man numuse ir niekas neatsiliepe. g.gif Paskui gavau kita nr tai ten paskambinus atsiliepe gal po 5 min. Tai sake tvarko dar doh.gif Tik neaisku kiek dar laiko tavrkys g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo remonda: 12 rugpjūčio 2008 - 23:05
Mums tvarko jau nuo spalio men. doh.gif nors kai pridavem popierius pasake, kad visi popieriai yra tai labai greit gausim, kai skambinam, vis aiskina, kad kita men., svarstymas bus doh.gif na tikekimes iki senatves sulauksim lotuliukas.gif
Atsakyti
asarele5[FONT=Courier]

nueik ten kur gavai anketa ir jie patys issius, no problem 4u.gif
Atsakyti
sveikutes... pas mane tokia situacija: gimdyti turiu uz 6savaiteliu, apie child benefit suzinojau tik pries pora sawaiteliu, pradejau pildyti popierius, bet isgirdau tokiu dalyku, kad kaip pasigimdai, tai cb iskart priklauso ir popierius jie automatiskai tvarko...tad kaip yra istikruju? gal kuri zinot ar gauciau maternity benefit'a, jeigu atwykau i airija 2007metu lapkriti, legaliai dirbau apie 3menesius? is anksto aciu!
Atsakyti
Tai tu dar nepagimdei, o norejai child benefita gauti? g.gif cia mokama, kas menesi vaikui pinigai, ir kas ketvirti dar plius 250eu. Kai pagimdysi, ligonineje viska tau paaiskins 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saldimergaite @ 2008 08 15, 14:09)
sveikutes... pas mane tokia situacija: gimdyti turiu uz 6savaiteliu, apie child benefit suzinojau tik pries pora sawaiteliu, pradejau pildyti popierius, bet isgirdau tokiu dalyku, kad kaip pasigimdai, tai cb iskart priklauso ir popierius jie automatiskai tvarko...tad kaip yra istikruju? gal kuri zinot ar gauciau maternity benefit'a, jeigu atwykau i airija 2007metu lapkriti, legaliai dirbau apie 3menesius? is anksto aciu!

del maternity jai 2006 dirbai lietuvoj, manau gali gaut ir maternity, negarantuoju 100 procentu, bet jie ziuretu 39 savaites dabar isdirbio, arba 2006 metu 26 ar 29 savaites (metuose) ir jie skaiciuoja europos salyse kur dirbai. maternity gali gaut uzpildzius ir po gimdymo kazkiek laiko, bet geriau netempt
Atsakyti
nea, dar nepagimdziau...liko 6sawaiteles smile.gif o del child benefit pasalpos tai man sake, kad reikia twarkytis is anksto, nes labai ilgai paskui galiu laukti, tad ir pildziau bet neissiunciau nieko, todel ir klausiu jusu, kaip yra istikruju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saldimergaite: 15 rugpjūčio 2008 - 17:04
Kadangi db tvarkau child benefita savo panlei, tai zinau, kad pirma reikia gauti vakui PPS, jei gimdysi cia, tai po svaites gausi. Ligoninej apsvies. O va as LT gimdziau, tai db visokiu nesamoniu reikalauja doh.gif
Atsakyti
na kiek teko girdeti, tai kad airiai nesiskubina del nieko... tad ir tenka laukti ne tik pora menesiu, bet ir metus, du... blink.gif
Atsakyti
Tikrai taip, skaiciau kad dabar tvarkomos paraiskos gautos 2007 lapkrity ... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Saldimergaite @ 2008 08 15, 16:01)
nea, dar nepagimdziau...liko 6sawaiteles smile.gif  o del child benefit pasalpos tai man sake, kad reikia twarkytis is anksto, nes labai ilgai paskui galiu laukti, tad ir pildziau bet neissiunciau nieko, todel ir klausiu jusu, kaip yra istikruju...

cia nera jokiu imanomu keliu tvarkytis child benefita is anksto biggrin.gif dar vaikui negimus nestuke.gif lotuliukas.gif kadangi airijoj gimdai, susitvarkys greitai, cia problemeles laiko klausimu iskyla kas lietuvoj gimde, ir atvyko cia su vaikiukais.

Atsakyti
4u.gif labutis, mane kaip tik domina sitas klausimas, kaip reikia tvarkytis Child Benefit, kai atvyksti su vaikuciais is lietuvos gyvent i airija. butent kokiu dokumentu prireikia ir kaip gauti PPS vaikams ir kt? tai buciau labai dekinga sulaukus atsakyko, kam teko tvarkytis. aciu 4u.gif
Atsakyti