Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl vaiko pašalpos Airijoje

QUOTE(Gatineu @ 2008 11 03, 00:41)
Aciu labai labai 4u.gif
As galvojau ,gal galima gauti tik tuos 1000e i metus.o 160e atsisakyti,nes man neapsimoka.LT dabar gaunu daugiau,nei 160e .Bet  iki 2m

Atsisakyti reikėtų ne iš SoDros mokamos pašalpos, bet vėliau, kurią mokėtų už vaiką iki 18 metų, po 52 litus.
Atsakyti
Turbut taip, nes man reike grazinti po tuos 52 litus doh.gif
Atsakyti
Atsiprasau uz savo kvailuma,bet dar turiu klausymeli 4u.gif
Kur man reikes nurodyti ,kad pretenduoju tik i 1000e i metus,ar sitai pasalpai yra atskiras dokumentas
Ir dabar vis galvoju ka daryti,ar atsisakyti LT pasalpos,ir cia gaudineti iki 18 m.po 160e.Ar ne? jus taip dauguma pasielgete rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gatineu @ 2008 11 04, 00:42)
Kur man reikes nurodyti ,kad pretenduoju tik i 1000e i  metus,ar sitai pasalpai yra atskiras dokumentas
Ir dabar vis galvoju ka daryti,ar atsisakyti LT pasalpos,ir cia gaudineti iki 18 m.po 160e.Ar ne? jus taip dauguma pasielgete rolleyes.gif

Social skyriuje, as paprasiau pasalpos Airijoje ir dar gavau LT, tai teko tuos pinigucius is LT grazinti Lietuvos valstybei veliau- apsauke mane vagimi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gatineu @ 2008 11 04, 01:42)
Kur man reikes nurodyti ,kad pretenduoju tik i 1000e i  metus,ar sitai pasalpai yra atskiras dokumentas

Nu jau cia turbut automatiskai gaunasi jeigu esi su vaikuciu lietuvoj ta ir gausi tik ta tukstanti, o jeigu atnesi irodymus kad vaikutis airijoj tai gausi ir po ta 160 euru.
Atsakyti
Aciu visoms uz konsultacija 4u.gif
Dabar man aiskiau.Tvarkysiu dokumentus pasalpai cia.Kolkas LT nieko neatsisakinesiu.
Atsakyti
Neatsisakinek, jei reikes tai sugrazinsi. O mazum nereikes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dianaairija @ 2008 10 28, 21:17)
Ne ne as visai nesinervuoju  biggrin.gif ,gal cia taip emocinagai man gaunasi  biggrin.gif .As nesvajoju apie tuos 160 eru,o realiai galvoju,kad mums tik tas 1000 priklauso,juk mes ne Airijoj  biggrin.gif

va ta 1000 automatiskai ir gauna tik tie kas gauna 160 biggrin.gif kas menesi...
How will the payments issue?

Payments will be made in the same way as your Child Benefit (CB) payments are already made. If you have your Child Benefit paid into a bank account, your Early Childcare Supplement will be automatically paid into the same account. If you collect your Child Benefit at the Post Office with a book, you will collect your Early Childcare Supplement there too, although with a Social Services Card instead of a book (if you do not already have a card, one will be issued to you before the first Early Childcare Supplement payment).

How do I apply?

No application is necessary, so you do not need to do anything. As long as you are receiving Child Benefit for a child under 6, your Early Childcare Supplement will be issued automatically.

http://www.welfare.i...milies/ecs.html na cia jei angliskai supranti...
bet cb jie moka nors vaikas ir negyvena vietoje, neseniai issiusti teko toki prasyma po dvieju men jau gavo pinigus i saskaita,nors zinau atveju ir virs dvieju metu laukia ir nieko...taigi tu nevienisa mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Zanku @ 2008 11 04, 20:51)
Nu jau cia turbut automatiskai gaunasi jeigu esi su vaikuciu lietuvoj ta ir gausi tik ta tukstanti, o jeigu atnesi irodymus kad vaikutis airijoj tai gausi ir po ta 160 euru.

na ir visai ne taip ...160 yra child benefit mokama kas menesi.1100e yra Early Childcare Supplement mokamas kas ketvirti... pastaraji gauna tik tie kas gauna child benefit uz vaika iki 6 metu,bet atskirai jo paprasyt tikrai neidegs jis tik automatinis "priedas" prie CB smile.gif atsiprasau jei ka nuvyliau.
Atsakyti
QUOTE(jurgaaaaa @ 2008 11 06, 23:11)
va ta 1000 automatiskai ir gauna tik tie kas gauna 160 biggrin.gif kas menesi...

bet cb jie moka nors vaikas ir negyvena vietoje, neseniai issiusti teko toki prasyma po dvieju men jau gavo pinigus i saskaita,nors zinau atveju ir virs dvieju metu laukia ir nieko...taigi tu nevienisa mirksiukas.gif

Dar prieš du metus pažįstami tvarkėsi pašalpas už vaikus, kurie gyvena LT, tada sakė, kad jiems priklauso tik tie metiniai pinigai, o kasmėnesinių nemoka, nes vaikas ne Airijoje. Kartais nuėjus pas Airijos valdininkus susidaro įspūdis, kad jie patys normaliai nežino, vienas vienaip pasako, kitas kitaip... irnesakyk.gif

QUOTE(jurgaaaaa @ 2008 11 06, 23:11)
Papildyta:
na ir visai ne taip ...160 yra child benefit mokama kas menesi.1100e yra Early Childcare Supplement mokamas kas ketvirti... pastaraji gauna tik tie kas gauna child benefit uz vaika iki 6 metu,bet atskirai jo paprasyt tikrai neidegs jis tik automatinis "priedas" prie CB smile.gif  atsiprasau jei ka nuvyliau.

šitą sumą 1 100 eurų išdalina į keturias dalis ir kas ketvirtį moka po 275 eurus 4u.gif
Atsakyti
O tai tuomet ka as gausiu? Nes pagal Jurgaaaa iseitu kad nieko negausiu. Bet velgi klausimas kodel man liepe sugrazinti pinigus gautus LT?
Jurgaaaaa gal gali pakonsultuoti?
Atsakyti
QUOTE(Zanku @ 2008 11 07, 17:14)
O tai tuomet ka as gausiu? Nes pagal Jurgaaaa iseitu kad nieko negausiu. Bet velgi klausimas kodel man liepe sugrazinti pinigus gautus LT?
Jurgaaaaa gal gali pakonsultuoti?

ES/EAA piliečiai gali gauti pašalpą, net jei jų šeima gyvena užsienyje.

Jei esate ES/EAA pilietis arba Šveicarijos pilietis ir dirbate šalyje, kur galioja ES įstatymai, ši šalis turėtų mokėti jums vaiko pašalpą, net jei jūsų šeima ir gyvena kitoje šalyje. Nors jūsų vaikas ir gyvena kitoje ES/EAA šalyje, jūs galite prašyti šeimos pašalpos, kuri čia yra mažesnė nei vaiko pašalpa, bet jūsų gaunama vaiko pašalpa panaikins skirtumą.

Valstybės, kuriose galioja ES įstatymai: Austrija, Belgija, Kipras, Čekija, Danija, Estija, Suomija, Prancūzija, Vokietija, Graikija, Vengrija, Islandija, Airija, Italija, Latvija, Lichtenšteinas, Lietuva, Liuksemburgas, Malta, Norvegija, Lenkija, Portugalija, Slovakija, Slovėnija, Ispanija, Švedija, Šveicarija, Nyderlandai, Jungtinė karalystė

Daugiau info lietuviškai
Atsakyti
labas mamytes, atejau pasiguosti. man nutrauke CB todel, kad nepranesiau, kad pakeiciau gyvenamaja vieta. gal kuri zinot kiek db viskas uztruks, kad vel gauciau pinigelius?
ir dar noreciau paklausti, kiek uztrunka, kol sutvarko vienisos pasalpa, ar taippat ilgai kaip ir CB?
Atsakyti