Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl vaiko pašalpos Airijoje

Na as tik is socialinio,ejom kartu su vyru,tai gerai kad viska buvau jau gavus,PPS koda,banko saskaita atsidariau,gavau pastu korta,vaikus priregistravom pas gydytoja,tai is jo gavom pazymas kad vaiaki cia gyvena,tiesa turejau issaugojus bilietus nes reikia pateikti irodymu nuo kada cia,vyras turejo pateikti savo PPS,pazyma kad dirba ir kiek uzdirba kiek atskaitoma is darbdavio laisko forma,vaiku gimimo liudijimus LTpasidariau vertimus ir notariskai patvirtinom,mano paso,tai tiek,dabar laukiam.. g.gif Drauge kaip nekeista pradejo gauti uz vaikucius po dvieju menesiu nuo pridavimo,tad manau gal dar priklauso pas ka papuoli,ir kas poperius tvarko.
Atsakyti
as ir tiek visko pateikiau,tik jau senokai.mes gavom pinigelius lygiai po puses metu,suma susidare nemaza smile.gif.dabar ir tau gali uztrukt,nes kiekvienais m
etais po truputi pakelia,tai metu pabaigoj perskaiciuoja,o gal kaledoms pradziugins biggrin.gif cia nieko negali zinot,nuo ko cia priklauso,tikriausiai nuo zmoniu ten dirbanciu.musu tete vienas dirba,tai mes dar susitvarkem family income pasalpa ir kiekviena vasara gaunam mokslam pinigeliu,nuo2m.priklauso.tai va,kantrybes laukiant biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(HenriLuk @ 2007 11 21, 14:33)
Na as tik is socialinio,ejom kartu su vyru,tai gerai kad viska buvau jau gavus,PPS koda,banko saskaita atsidariau,gavau pastu korta,vaikus priregistravom pas gydytoja,tai is jo gavom pazymas kad vaiaki cia gyvena,tiesa turejau issaugojus bilietus nes reikia pateikti irodymu nuo kada cia,vyras turejo pateikti savo PPS,pazyma kad dirba ir kiek uzdirba kiek atskaitoma is darbdavio laisko forma,vaiku gimimo liudijimus LTpasidariau vertimus ir notariskai patvirtinom,mano paso,tai tiek,dabar laukiam.. g.gif Drauge kaip nekeista pradejo gauti uz vaikucius po dvieju menesiu nuo pridavimo,tad manau gal dar priklauso pas ka papuoli,ir kas poperius tvarko.

Sakykit, originala gimimo liudijima siuntet?Ir reikia butinai savo banko saskaita,ar tiks vyro?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natylli: 21 lapkričio 2007 - 19:45
QUOTE(natylli @ 2007 11 21, 18:44)
Sakykit, originala gimimo liudijima siuntet?Ir reikia butinai savo banko saskaita,ar tiks vyro?

Na kas del gimimo liudijimo,tai buvo lietuviskas atsviestas ir prisegtas vertimas is vertimu biurio su notaro patvirtinimais,o saskaitos prase mano,gal tiktu ir tecio nezinau g.gif bet saskaita butinai airijos bako.
Papildyta:
QUOTE(SPYGLA @ 2007 11 21, 17:11)
as ir tiek visko pateikiau,tik jau senokai.mes gavom pinigelius lygiai po puses metu,suma susidare nemaza smile.gif.dabar ir tau gali uztrukt,nes kiekvienais m
etais po truputi pakelia,tai metu pabaigoj perskaiciuoja,o gal kaledoms pradziugins biggrin.gif cia nieko negali zinot,nuo ko cia priklauso,tikriausiai nuo zmoniu ten dirbanciu.musu tete vienas dirba,tai mes dar susitvarkem family income pasalpa ir kiekviena vasara gaunam mokslam pinigeliu,nuo2m.priklauso.tai va,kantrybes laukiant biggrin.gif

O tie pinigeliai mokslam tai kaip...Gal vaiks privalo lankyt kokia mokyklele?Nes ir musu tetis tik dirbantis,o as su vaikais namie,kadangi mazajam dar tik 3menesiukai...O va panelytei jau sausi 4metukai.
Atsakyti
QUOTE(natylli @ 2007 11 21, 19:44)

Musu atveju mes nusiuntem verteju biure isversta ir notaro patvirtinta gimimo liudijimo kopija ir vistiek gavom nuoroda jog reikia originalo gimimo liudijimo.O kas del saskaitu tai mes visa tvarkem ant vyro jo ir saskaita padavem.
Atsakyti
liudijimus tai mes irgi Lietuvoj pasidarem taip pat.saskaita del pinigu gali buti tecio,as neturiu,tai praveda i tetes,jokiu problemu.del mokyklos,tai neturi reiksmes jei nelanko nieko,ji skiriama vaikams nuo 2metu iki 18ar 24,kiek mokinsis.kiekviena birzeli-rugseji reikia tvarkytis,uzpildyt prasyma ir po poros sav.ismoka.vadinasi:Back-to School Clothing and Footwear Allowance.bet jei abu dirbantys ar tete daaaug uzdirba nezinau,ten svarsto g.gif .o Family income supplement priklauso nedideles pajamas gaunantiems. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanku @ 2007 11 21, 12:31)
Na mes laukiame jau metus laiko tai tikrai.Vakar gavome laiska (matyt reikalai pradejo judeti  smile.gif  ) jog jiems reikia LONG VERSION gimimo liudijimo.Tai kiek suprantu tai turetu buti pats originalus gimimo liudijimas.Na siusim.Tik va nezinia ar cia mums priklausys kas nors.Zodziu situacija tokia.2004 metais as nuskridau i airija.Tada 2005 metais atskrido dukryte su teciu.2005 gale mes su dukryte parskridom namo t.y. i Lietuva ir daugiau ten negryzom nors tetis dar liko.Jis ir pradejo tvarkyti dokumentus.Budavo atsiuncia karts nuo karto kazkokius popierius jis juos sutvarko isiuncia ir viskas.Taigi taip iseitu jog mes nuo tada dar vis laukiam.Siuo metu tetis jau irgi Lietuvoje yra.Ten jis pradirbo 2 metus ir dar keleta menesiu.Taigi kalusimas toks gal kuri zinot ar priklausys mums pasalpa uz tuos visus metus ir ar toliau mes gausim kazka ar jau ne nesitiket.Kai mergaite buvo Airijoj jai tuo metu buvo 3 metai.O siuo metu yra 6 metai.Taigi labai prasau kas zinot atsakykit.Aciu 4u.gif

QUOTE(natylli @ 2007 11 21, 19:44)

va tą LONG VERSION tai yra pats gimimo liudijimas, jeigu nesinori siųsti originalo (vis gi paštu ir svarbus dokumentas), galima kad būtų patvirtintas airių socialinio arba gardos. Tada pas juos su originalu, jie patys pasidaro kopiją ir ją tvirtina. O šiaip priklausytų pašalpa už Airijoje prabūtus metus, bet jei vaiko nebuvo čia, tai tada nemoka mėnesinės pašalapos (šiai dienai 160 eurų), o moka tik 1000 eurų per metus iki vaikui sueis 6 metai.
Aš grynais gaudavau, pašte pasiimdavau pirmą mėnesio antradienį. Tiesa, man paštas per gatvę, tai netoli būdavao nueiti ax.gif
Atsakyti
o uz ta laikotarpi kuri nori gauti pinigus, lietuvoj mokejo uz vaika? jai lt mokejo, cia nepriklauso, reik viena pasirinkt.
Atsakyti
Tai musu mergaite buvo Airijoj apie metus laiko.Nelanke ji ten darzelio ar mokyklos nes per maza buvo o ir galimybiu jaten vezioti taip pat nelabai buvo.Vienintelis irodymas kad ji ten buvo tai nebent sistemoj paziureti kad toks zmogus kirtes siena tai yra ivaziaves i sali.Mes saziningai surasem viska kada atvyko kada isvyko ir t.t. Ir deja siuntem originalu gimimo liudijima.Galvoju jeigu jau kas tai dublikata isimsim.Tai va mano nuomone turetume gauti, nors kaip bus pamatysim. Bet kazin i Lietuviska saskaita neves tu pinigu tik i Airiska?
Papildyta:
QUOTE(laura1115 @ 2007 11 23, 10:22)
o uz ta laikotarpi kuri nori gauti pinigus, lietuvoj mokejo uz vaika? jai lt mokejo, cia nepriklauso, reik viena pasirinkt.

O as girdejau kad moka bet skirtuma.Ta yra jeigu Airijoj turetum gauti 150 euru o Lietuvoj gauni 50 litu.Tai jie is to 150 euru isminusuoja ta 50 litu ir skirtuma sumoka.Va taip girdejau.Nu bus matyt.Kai tik gausiu kokiu ziniu pranesiu ir nereikes speliot mirksiukas.gif
Atsakyti
Labadiena,na ir as savo trigrasi ikisiu,kagi...Matau kiek darbuotoju tiek ir variantu,as iki dekreto buvau dirbanti LT,o tetukas dirbo cia Dubline,tad praejau visa biurokratizma kol gavau priklausanti 1040lt,ir kadangi buvau dirbusi LT,man uz vaikus priklauso 97 ir 52lt,neskaitant is sodros gaunamu motinistes kasmenesiniu ismoku,kagi ten sedinciu poniuciu ir uzklausiau,sakau isvykstu gal man dabar rasyti prasyma kad atsisakau,ejau tarpkitko tris kartus ir isgirdau skirtingus variantus doh.gif g.gif pirmas, pirmiausia ten susitvarkykit,o tik tada duokit mums zinia sustabdyti mokejima, g.gif antras kai ten pradesite gauti LT automatiskai nutruksta ismokos is soc mokejimas ir trecias kaip ir mineta skiruma isskaiciuoja.........Tad likau nieko nezinanti,o socialiniam cia taip pasakiau kada gavau paskutine ismoka,nemaciau prasmes meluoti mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes smile.gif as kai tik gavom pinigelius cia,kaip tik grizom trumpam i Lt.nuejau pas tas poniutes smile.gif man iskart dave uzpildyt prasyma-atsisakyma,uzpildziau ir viskas,as ir nemaciau reikalo slept,del tu keliu litu,ten paskui po teismus uztasytu g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SPYGLA @ 2007 11 23, 11:53)
sveikutes smile.gif as kai tik gavom pinigelius cia,kaip tik grizom trumpam i Lt.nuejau pas tas poniutes smile.gif man iskart dave uzpildyt prasyma-atsisakyma,uzpildziau ir viskas,as ir nemaciau reikalo slept,del tu keliu litu,ten paskui po teismus uztasytu g.gif  doh.gif

LABAI TEISINGAI PASAKYTA,PRITARIU!!!!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti