Įkraunama...
Įkraunama...

Reakcija į mokamus skiepus

QUOTE(mindudo @ 2009 06 19, 12:28)
Aš suprantu jūsų susirūpinimą savo ir vaikų sveikata, tačiau negali tame procese dalyvauti tik gydytojas, negali jis vienas prisiimti atsakomybės. Geriausiai, kai tarp gydytojo ir paciento yra ryšys, kai sprendimas prieinamas bendru sutarimu ir atsakomybė pasidalinama perpus...

Neabejotinai sutinku ir kartais save pagaunu per daug savos atsakomybės nurašiusi kitiems rolleyes.gif. Bet taip būna labai retai, kur kas dažniau, kur tau dažniau, kone kaskart, mediko neįmanoma nieko paklausti, nes jų arogancija juntama per kelis metrus, sėdi sau susiraukę ir pasipūtę lyg povai, už ką galime padėkoti savo mamoms ir močiutėms, sukūrusioms dėžučių/vokelių sistemą wink.gif. Man iki šiol apmaudu, kad ir jaunimas be to neįsivaizduoja nuėjimo pas gydytoją. Kažkoks užburtas ratas, aš net bandau diskutuoti su draugėmis, broliu (studijuojančiu tą pačią mediciną), bet išgirstu vienintelį klausimą "negi tu viena ką nors pakeisi arba negi tu savo principines nuostatas bandysi savo ar vaiko sąskaita". Neįtikėtina...
Atsakyti
Jokios reakcijos nebuvo 4u.gif Dabar dukrytei 1.6m
Atsakyti
QUOTE(uksis @ 2008 07 10, 11:39)
vakcina kokliušas-difterija-stabligė...
Papildyta:
neprošal būtų ir pačiai šį bei tą žinoti mirksiukas.gif

as dukryte skiepijau pries menesi tai ant slaunytes didziulis gumbas isoko labai isigandau kreipiausi i daktare tai ramei sau pasake ,kad cia tik toke rekcija i skiepa ,kad pamasazuoti tik reike ir praeis ,bet gumbas tai labai isgazdino.kieta slaunyte buvo verysad.gif
Atsakyti
Sveiki,

kita diena po pirmo 2 men. DTaP skiepo mano maziui traukuliavo rankytes, paskui lyg viskas gerai. Bet kai pradejo geriau koordinuoti rankas, nuo kokiu 6 men, prasidejo drebuliai - staiga nei is sio, nei is to kokias 3 sekundes visas vaikas dreba, pradedant nuo ranku, nereguliariai. Pediatre sake laukti iki metu turetu isaugti g.gif Tu drebejimu su nieku kitu negaliu susiet, siaip vaikas sveikas (po to vienintelio skiepo daugiau neskiepinom)...
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2009 08 17, 20:25)
Sveiki,

kita diena po pirmo 2 men. DTaP skiepo mano maziui traukuliavo rankytes, paskui lyg viskas gerai. Bet kai pradejo geriau koordinuoti rankas, nuo kokiu 6 men, prasidejo drebuliai - staiga nei is sio, nei is to kokias 3 sekundes visas vaikas dreba, pradedant nuo ranku, nereguliariai. Pediatre sake laukti iki metu turetu isaugti  g.gif Tu drebejimu su nieku kitu negaliu susiet, siaip vaikas sveikas (po to vienintelio skiepo daugiau neskiepinom)...

BlueFire
kaip dabar auga Jūsų mažius?
Aš kai saviške nustojau skiepyti,pradėjo augti svoris,normaliai tuštintis(turėjo tuštinimosi problemų),dabar gražu pažiūrėti į savo linksmą vaiką,nei anksčiau kai į savaitę po 2-5k.pas gydytojus lankydavomės.
tarp kitko mano mažė žaisdama smėlio dėžėje pasigavo vėjaraupius,persirgo gan lengvai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 17 rugpjūčio 2009 - 18:35
Mano sunui, jam seseri, irgi kartais uzeina nepaaiskinami traukuliai, lyg vaikui salta butu, nors kieme svilinantis karstis. Sudreba visas, nusiputo, o paskui viskas ir vel gerai. Niekada nesupratau sio reiskinio, o gydytoja i tai net nesureguodavo.
Paskaicius komentarus tampa aisku, kas kaltininkas...
Atsakyti
mums po erkinio encefalito skiepo buvo temperatura uzkilus ax.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

kadangi vakar gavau rėkti nuo infekcinio gydytojos, kad išsigalvoju ir, kad nuo skiepų pašaliniai poveikiai gali būti tik 5 dienas (ištinus ranka ir t.t.), tai nusprendžiau pagalbos paieškoti čia, nes internetas visai kitokius dalykus sako g.gif
Istorija nuo pradžių: planuoju nėštumą, tai ėmiausi "kryžiaus žygių", kad ištaisyti paauglystės klaidas ir pagaliau pasiskiepyti nuo raudoniukės. Kadangi atskiros vakcinos nėra, tai paskiepijo mane nuo trijų + nuo kiaulytės (galvojau, kad gerai, pasirodo aš ja irgi nesirgus) bei tymų (o šitais jau sirgau). Atrodė viskas kaip ir normaliai, bet po savaitės pakilo temperatūra, ėmė kaklą tempti (ai, pagalvojau, kad pašalau kur, ar ką), o kai užčiuopiau guzelius už ausų - kažkaip nelinksma pasidarė. Šeimos gydytoja atidžiai mane ištyrinėjo, rado padidėjusių limfmazgių, padarė tyrimus ir atmetė infekciją, mano, kad tai reakcija į skiepą. Infektologė mano, kad aš isterikuoju:).
Todėl dabar ir prašau pagalbos tų, kuriuos tą skiepą darėsi ir pastebėjo kažkokius tokius reiškinius. Ką darėt ir kaip greitai jums tai praėjo???? Iš anksto dėkinga.
Atsakyti
Negi tikrai jau nebėra atskiros raudonukės vakcinos g.gif O jeigu jūs tymais jau sirgusi,tai tokia vakcina jum tikrai ne į naudą unsure.gif Pati kažkada skiepijausi tik nuo raudonukės.PO šio skiepo negalima pastoti 3mėn,manau,kad jums,kadangi komplikavosi,reikėtų ilgiau palaukti g.gif
Atsakyti
Priorix-Tetra, kaip ir kitos vakcinos, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Šalutinis poveikis, kuris gali pasireikšti po vakcinavimo Priorix-Tetra yra toks:

Labai dažni (daugiau nei 1 iš 10 paskiepytųjų):
- injekcijos vietos skausmas ir paraudimas
- karščiavimas (daugiau negu 38 °C).

Dažni (mažiau nei 1 iš 10, bet daugiau nei 1 iš 100 paskiepytųjų):
- injekcijos vietos patinimas
- karščiavimas (daugiau negu 39 °C)
- dirglumas
- išbėrimas (spuogai ir/arba pūslelės)

Nedažni (mažiau nei 1 iš 100, bet daugiau nei 1 iš 1 000 paskiepytųjų):
- neįprastas verksmas, nervingumas, negalėjimas miegoti
- bendras negalavimo pojūtis, mieguistumas, nuovargis
- patinusios paausio liaukos
- viduriavimas, vėmimas
- apetito netekimas
- viršutinių kvėpavimo takų infekcija
- rinitas
- patinę limfmazgiai.

Reti (mažiau nei 1 iš 1 000, bet daugiau nei 1 iš 10 000 paskiepytųjų):
- vidurinės ausies infekcija
- febriliniai traukuliai
- kosulys
- bronchitas.

Papildomas pašalinis poveikis buvo pastebėtas keletu atvejų, rutiniškai naudojant GlaxoSmithKline Biologicals tymų, kiaulytės, raudonukės arba vėjaraupių vakcinas:
sąnarių skausmai ir uždegimas;
alerginės reakcijos. Labai niežtintys arba varginantys bėrimai, akių ir veido patinimas, pasunkėjęs kvėpavimas arba rijimas, staigus kraujospūdžio kritimas ir sąmonės netekimas. Tokios reakcijos gali atsirasti dar esant pas gydytoją. Jei jums pasireikš bent vienas iš šių simptomų, skubiai kreipkitės į gydytoją.;
Kawasaki sindromas (pagrindiniai ligos požymiai yra karščiavimas, odos išbėrimas, patinę limfmazgiai, burnos ir ryklės gleivinių uždegimas ir išbėrimas;
smegenų dangalų, galvos ir nugaros smegenų bei periferinių nervų uždegimas, Guillain-Barré sindromas (kylantysis paralyžius iki kvėpavimo raumenų paralyžiaus);
lengviau nei įprastai atsirandantys taškiniai ar smulkių dėmelių pavidalo kraujavimai ar kraujosruvos dėl trombocitų skaičiaus sumažėjimo;
multiforminė eksudacinė eritema (simptomai: raudoni, dažnai niežtintys spuogai, panašūs į tymų bėrimą, kuris prasideda galūnėse ir kartais ant veido ir kitų kūno vietų);
juostinė pūslelinė.
Atsakyti
Vat kaip tik tie retesni šalutiniai veiksniai man ir reiškiasi...Prieš skiepus tai gydytoja patikino, kad nieko tokio, kad aš tais tymais sirgau, ir, kad atskiros vakcinos tikrai nėra...
g.gif aš čia taip ėmiau mąstyti, kodėl mane infekcionistė pro duris išprašinėjo:)...juk tą informacinį lapelį aš irgi pasiskaičiau, prieš pas ją eidama...gal jiems kokius popierizmus reikia pildyti, kai toks ne į temą žmogelis atsibeldžia blink.gif ...
blush2.gif ...man įdomu, ar dar yra tokių kaip aš "pavėlavusių skiepytis", kurioms šalutiniai poveikiai šitos vakcinos pasireiškė ir kaip greitai praėjo...?
Atsakyti
mums tai tik viena karta buvo tfu tfu tfu kad ir nebutu...
Atsakyti