Įkraunama...
Įkraunama...

Mirties priežastis - mamos bakterijos!

Sveikutes 4u.gif

Netycia uzejau cia ir paskaiciau apie sia liga.Nesu girdejusi apie ja nieko ir apie tokius tyrimus daromus.Gimdziau 2003 metais, nepamenu ,kad man butu dare tokius tyrmus....Tik va is gimdymo namu parsivezem stafilakoka...Ilgai kovojom su sia liga.....Kiek kur domejausi del sios ligos visi sako gimdymo namai kalti nes pastatyti ant kapiniu....tik dabar galvoju ar cia teisybe,nes girdejau ,kad ir Kaune ir Vilniuj vaikuciai pasigauna sia liga.....manau del stafilakoko dukryte lig siol imuniteto neturi....Daznai sergam..... verysad.gif
Atsakyti
Labai palaikau tavo, Solele, iniciatyvą nepalikti to fakto ir iškelti problemą į viešumą. Būtinai žiūrėsiu tą laidą.

Man atrodo labai keistas tas faktas, kad privalomi arba labai rekomenduojami yra visoki tyrimai dėl paveldimų ligų ištyrimo, kurie faktiškai nieko nelemia, tik konstatuoja faktą (net ne faktą, o tikimybę paskaičiuoja). O čia toks ganėtinai dažnas atvejis, kai yra didelė galimybė vaikučiui numirti, jei bus nesuleisti laiku paprasčiausi antibiotikai, paliekamas savieigai. blink.gif
Atsakyti
Absurdiškai skamba, pradžioj gydytojos atkalbinėja darytis tyrimą, o vėliau daro visom be išimties? g.gif Logikos nematau g.gif ir vietoj to, kad mamai paaiškintų kas čia per bakterijos ir leistų pačiai jau tada spresti ar darytis ar ne.
Isšsekau, jau nebesuprantu nieko. unsure.gif

RODYS MUS SAUSIO 9 DIENĄ PER LRT "ŽURNALISTO TYRIMAS"
PRAŠOM PERDUOTI VISOM BESILAUKIANČIOMS IR KETINANČIOMS SUSILAUKTI MAMOMS, BEI TĖVELIAMS mirksiukas.gif

P.S. nesupainiokit streptokoko ir stafilokoko. Apie stafilokoka nieko neraukiu blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solele: 06 sausio 2007 - 18:58
oi visas labai uzjauciu verysad.gif del tokiu nelaimiu, o labiausiai uzjauciu tas kuriu leliukai iskeliavo pas angeliukus flirt.gif Ir, kad taip nenutiktu butinai pasidarykit tyrimus ir neklausikite jei gyditojai sako, kad nereikia jokiu tirimu reikia, reikia geriau buti uztikrintai, kad viskas gerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2007 01 06, 18:57)
Absurdiškai skamba, pradžioj gydytojos atkalbinėja darytis tyrimą, o vėliau daro visom be išimties?  g.gif Logikos nematau  g.gif ir vietoj to, kad mamai paaiškintų kas čia per bakterijos ir leistų pačiai jau tada spresti ar darytis ar ne.
Isšsekau, jau nebesuprantu nieko. unsure.gif

Žinok, aš pati nesupratau, kodėl tas gydytojos elgesys taip pasikeitė. Ir be to, kai man tą tyrimą atliko, net nepasakė, kas per tyrimas, tiesiog sumurmėjo, kad nuo šiol jis privalomas. Ir tik gavusi rezultatus (na Grybo gatvėj ten visada duoda lapus su tyrimų rezultatais, kai kitą kartą ateini), pamačiau, kad tai buvo tyrimas dėl streptokoko, ir kad atsakymas neigiamas.
Atsakyti
siaubas kokiu baisybiu pasirodo yra, o as nieko apie tai nezinojau ir niekas man nieko nei sake, nei siule blink.gif
Aciu dievui pagimdziau gerai ir jokiu bakteriju nebuvo, dabar man net baisu pagalvot kiek as nezinojau, butinai reikia paplatinti sia informacija, nes kiek dar tokiu mamu yra , kurios apie tai paprasciausiai nieko nezino!
Aciu tau Solele, kad ryzaisi apie tai visiems pranesti.
Atsakyti
Labas,
žiurėjau laida. Žinai Solele, žaviuosi tavo stiprybe ir drąsa prabilti viešai. Tu šaunuolė. Jei taip visos darytumėm, manau labai sumažėtų tokių nelaimių, kaip atsitiko man, tau ir dar daug kuriom. Tu mane įkvėpei.
Po laidos gali but, kad kai kas tave bandys apdrėbt purvais, kiti palaikys. Ypač daug mėšlo kraus į tavo daržą medikai. Nepasiduok ir būk stipri. ( O jie dar gyvuliai ir ligos istorijas pradangina. Nu trūksta žodžių...)
Stiprybės tau.
Sveikinu nugalėjus kovą dėl savo vaiko. Jis dabar sveikas tik dėl to, kad turi tokią mylinčią, nuostabią, stiprią mamą.
Ačiū tau. Tu pakovojai ne tik dėl savęs...
Laikykis..........
PS. Motiejus labai fainuolis. Aukit stipručiai ir didučiai.

Atsakyti
Nemaciau laidos, o taip laukiau...sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2007 01 11, 11:16)
Nemaciau laidos, o taip laukiau...sad.gif

01-12 13.15 rodys kartojima mirksiukas.gif as irgi noriu nepaziopsot blush2.gif nes ta vakara nemaciau verysad.gif
Atsakyti
Solele, mačiau laidą. Tu tikra šaunuolė - padarei tai, ką aš jau antri metai ruošiausi smile.gif Fainuolis tavo berniukas, mes su dukryte linkim jam daug sveikatos ir užaugti stipriu vyru 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 11 sausio 2007 - 16:35
Ačiū mergaitės, biggrin.gif 4u.gif
labai man daug reiškia Jūsų palaikymas. wub.gif

Tik laida truputį pakrypo ne ta linkme, kuria aš norėjau. Bet suprantu ir žurnalistus,-kiekvienas faktą mato savo akimis.

Nenorėjau aš kaltint medikų. Juk kaltas ne pats medikas, kaip asmuo, bet sistema. Juk Usonienė pasakė, jog net ir rizikos grupėj priklausančiai mamai nėra privalu siūlyti darytis tyrimo. Absurdiška ar ne?

Todėl dar rankų nenuleidžiu. Sekantis mano žingsnis- VYRIAUSYBĖ, LIGONIŲ KASOS, MINISTERIJA. bigsmile.gif
Atsakyti
Būtent, labai gerai, kad tema panagrinėta bent kiek, bet iš žurnalistės pasigedau smarkesnio užaštrinimo (kaip kad būna, pvz. Srovėse, kad jeigu jau iškelia kokią problemą, tai taip nupasakoja, kad atrodo abejingų nebeliks) ir būtent akcento į med. sistemos neveiksmingumą, o ne pačių medikų klaidą. Antra vertus, jeigu jau esi medikas, ir žinai apie visas rizikas galimas nėščiajai, tai jau būk manlonus, bet jau infrmuok pacientą, kad neliktų nežinioj, ir bent jau pats nuspręstu, kokius papildomus tyrimus jam pasidaryt, tegu ir už pinigus...
Atsakyti