Įkraunama...
Įkraunama...

Mirties priežastis - mamos bakterijos!

Man irgi rado verysad.gif ginekologė sakė, kad man nieko nesuleis, o tik vaikelis jau gimes gaus vaistų unsure.gif bet ne pas ją aš gimdysiu, tai kaip ten bus nežinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura6 @ 2008 02 21, 19:31)
Jeigu streptakoka b randa nestumo metu, berods daro nuo 34 savaites, kada jau gimdos kaklelis buna pasiruoses ir gali paimti tyrima, tada gimdant leidzia mamai antibijotikus ir lelius neuzsikrecia, bet jeigu nedaro tyrimo ir tada lelius uzsikrecia gimdant ir nepamato, tada pasekmes liudnos. verysad.gif

Dabar nuo 36 savaites privalomas visom nesciosiom sitas tyrimas 4u.gif

Man rado, gimdant suleido penicilino, bet maze vistiek turejo igimta infekcija nes as 5 dienas prasiverusiu gimdos kakleliu pravaiksciojau. Istyre mazutes krauja nustate padidejusi CRB ir is kart pradejo 2 rusiu antibiotikus leisti.
Atsakyti
Dabar ko gero visoms rekomenduoja pasidaryt šį tyrimą, juo labiau, kadjo kaina nėra labai jau didelė - jei gerai pamenu ~16 Lt. Mano pirmajai buvo letinė forma - 7 parų vėl ligoninė - dėkui dievui viskas gerai. Dabar kai laukiausi tai dariausi - nerado. kai gulejau su gresianciu gavau antibjotikų dozę, mat manė, kad pagimdysiu. Ko gero si dozė ir panaikino, nes tyrimas buvo darytas praėjus trim savaitėm po antibjotikų. Gimdymo metu vistiek gavau antibjotikų dozę. Pradžioj pykau - juk ne vitaminai, o viruso kaip ir nėra... Pasirodo buvo praitais metais atvejis kai lelius buvo prrastas, nors pas mama streptokoko B atliekant tyrimą neaptikta STOP neaptikta kaklelyje, atlikus vėlesnius tyrimus gydytojai priėjo išvados, kad ko gero virusas sėdėjo išangėje, o iš ten dėja tyrimo nieks neima... Taigi mamytės, nepykit jei gimdymo metu gausit papildomą antibjotikų dozę, geriau jau taip, negul..... Stiprybės angeliukų mamytėms.
Atsakyti
Labas vakaras
Man su pirmuoju buvo streptokoko B bakterija,man vandenys nubego namuose ir as para laiko dar buvau su nubegusiais vandenim ligonineje.Kaip gime Mazylis jam tris dienas leido antibiotikus,nors jis uzsikretes nebuvo tik as.
Atsakyti
QUOTE(KreKre @ 2006 11 23, 10:14)
Nesu tikra, kaip visam Kaune, bet klinikose tai rutininis tyrimas, daromas visom, be isimties.

2000 metais tikrai nebuvo daromas, o as net nezinojau, kad tokia bakterija egzistuoja... o turejau nusisamdzius viena geriausiu Kauno ginekologu, dar valdiskai kas menesi tikrinausi ir kad nors vienas gydytojas butu patares pasidaryt tyrima, et, gerai, kad reanimacija ten gera ir dievas padejo. Bet iki siol negaliu atsigauti nuo isgyvento streso.
Atsakyti
Žinokit, kad neprivalomas šis tyrimas dar ir šiais laikais. Mane prižiūrėjusi gen. rajono poliklinikoje patarė dėl jo netgi nesukti sau galvos doh.gif . Ačiū Dievui, jog lankiausi dar ir Northway centre kur ir dariausi visus tyrimus, kur ir paaiškėjo, jog tai labai rimtas tyrimas. Aišku streptokoką rado ir labai gausiai besidauginanti, mano atvėju jis pagreitino vandenų nutekėjimą prieš laiką ir galėjo sukelti daug problemu dar pilvuke esančiai gyvybei ( tik atvykus į ligoninę man suleido peniciliną ).
Atsakyti
Kai buvau nescia daug skaiciau SM ka reikia daryti,kokius tirymus. Kai nueidavau pas savo rajono akusere, tai tiesiog reikalaudavau visu tirymu ir buvau pareikalavusi , kad padarytu ir paselio tiryma, tai toji vos dave siuntima ji pasidaryti, uzmokejau 70 lt, aciu Dievuj man jo nerado, bet mano pazystamai toji debile laiku nesuteike jokiu reikiamu tyrymu, Pazystama kazkur 38 sav pasidare paselio tiryma, buvo teigiamas. Deja pasekmes baigesi tragiskai, vaikelis mire ir pati vos issikapanojo is mirties gniauztu. Dabar planuoju antra vaikeli ir tikrai pas ta akusere nesilankysiu.
Papildyta:
Dar jinai sake, jog lietuvoj tokiu tirymu neprivaloma daryti uz valstybes lesas, mat jiems tai per brangu, nestukiu juk daug, o tyrymai ne is pigiausiu. Tik paprasius reikia pasidaryti. Nezinau kur sita salis ritasi jiems geriau paukoti viena gyvybe nei laiku suteikti pagalba verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sweet Dream*: 29 lapkričio 2009 - 22:23
Streptokokas buna pas kas trecia moteri. Pas mane jis buvo ir pas pazistamas kelias, bet suleido antibu gimdymo metu ir viskas vaikeliui gerai. Moterys, jei jus tikites is valstybes ir rizikuojat vaikelio sveikata, tai ka as zinau tada. Nejau nesurinskit 50 lt tyrimui pacios, nes valstybe nefinansuoja...
Atsakyti
Man ir tyrimas buvo atliktas, ir nuvažiavus gimdyt pirmiausia pasakiau, kad yra pas mane tas kokas ir kad penicilino suleistų, bet medikai vis vien pirmiausia ilgiausiom registracijom ir pan. dalykais užsiėmė, dėl ko sugebėjo iki mažės gimimo nespėt suleist vaistukų. Ačiū Dievui, per stebuklą mažoji neužsikrėtė. Bet toks „nespėjimas“ man atrodo neatleistinas...
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2006 11 17, 14:19)
Labas mamytės 

labai užjaučiu visas praradusias savo angelelius.
Maniškis išsikapanojo iš mirties gniaužtų. Esu dėkinga visam pasauliui.
Motiejus gavo (iš manęs !) streptokoko B bakteriją. Jam buvo sepsis. Na ir t.t.. tikrai ilga ligos istorija.
Ieškau mamyčių, kurių kūdikėliai buvo užsikrėte bakterijomis, kurios gautos iš mamos.
Ar žinot, kad jei man būtų padarytas tyrimas, ar bent pasiūlytas jį pasidaryt- viso to nebūtų ! Užtenka tik vienos Penicilino dozės !
Jaučiu pareigą prieš likimą ir noriu apie tai informuoti kitas, dar besilaukiančias mamas. Man Jūs labai padėtumėt
Parašykit į AŽ . Ačiū. Lauksiu

nesenai gryzau is ligonines,turejau truputi problemu su pilveliu,ir prie o paties gydytoja padare paseli,ir ta nelemta bakterija isaugo doh.gif doh.gif doh.gif bet uzdejo iskarto antspauda ant nesciosios korteles bei sake pasisakyt kai atvaziuosiu gimdyt,leis antibiotikus.
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 02 10, 15:09)
Mūsų atveju gydytojų kaltės iš viso nėra.. net ir kaltint neturim ko....

... mes taip pat neturim ką kaltinti .... verysad.gif mus su dvyniais streptokokas išskyrė esant 23 savaitėms, nespėjau net tyrimo pasidaryt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2011 11 25, 13:43)
... mes taip pat neturim ką kaltinti ....  verysad.gif  mus su dvyniais streptokokas išskyrė esant 23 savaitėms, nespėjau net tyrimo pasidaryt  verysad.gif

verysad.gif
Atsakyti