Ir vel akis paslepei?

QUOTE(tati @ 2009 07 16, 21:56)
jo, nėr čia ko visiem grožį rodyt

Sveikos mergytes, kaip tik su vyru galvojam apie suniuko atsiradima seimoje, tai veisles, is kuriu rinksimes, jau mazdaug atsirinkom, bet kai internete pasiskaiciau apie jas, tai skirtinguose puslapiuose kartais kiek skirtingai raso ir man iskilo visokiu smulkiu klausimeliu. Tikiuosiu nebus sunku i juos atsakyti.
1. Kaip su ligomis? Teko skaityt, kad gana sveiki sunys ir ligu sarasiukas tikrai nedidelis paminetas (odos problemos, jei turi parazitu, inkstai, klubai, akys).
2. Ar reikia jam namuose daug erdves? Gyvenam nedideliam bute, tai pasilakstymui jam vietos ten nebus daug. Bet pasivaiksciot tektu eit kasdien, tai gal uztektu lauke issidukt.
3. Ar nestresuoja like vieni namuose? Abu su vyru dirbam, tai gali tekt jam pabut ta laika vienam (man turbut pavyktu per pietus grizt, bet dar del sito neaisku). Tiesa, turim akvariuma, tai gal padraugautu su jo gyventojais kazkiek.....
4. Ar nera pikti? Sutaria su vaikais? Nekandzioja sveciu? Skaiciau, kad daznai pasijaucia gaujos vadais ir visa ta daro...
5. Ar labai seriasi? Ir prie to paties, kaip greitai atauga kailiukas? Man graziau jie trumpiau apkirpti, tai galvoju ar labai daznai teks vedziot grazintis...

1. Kaip su ligomis? Teko skaityt, kad gana sveiki sunys ir ligu sarasiukas tikrai nedidelis paminetas (odos problemos, jei turi parazitu, inkstai, klubai, akys).
2. Ar reikia jam namuose daug erdves? Gyvenam nedideliam bute, tai pasilakstymui jam vietos ten nebus daug. Bet pasivaiksciot tektu eit kasdien, tai gal uztektu lauke issidukt.
3. Ar nestresuoja like vieni namuose? Abu su vyru dirbam, tai gali tekt jam pabut ta laika vienam (man turbut pavyktu per pietus grizt, bet dar del sito neaisku). Tiesa, turim akvariuma, tai gal padraugautu su jo gyventojais kazkiek.....
4. Ar nera pikti? Sutaria su vaikais? Nekandzioja sveciu? Skaiciau, kad daznai pasijaucia gaujos vadais ir visa ta daro...
5. Ar labai seriasi? Ir prie to paties, kaip greitai atauga kailiukas? Man graziau jie trumpiau apkirpti, tai galvoju ar labai daznai teks vedziot grazintis...
Sveiki,
na mano patirtis su apsais dar labai nedidelė, bet galiu kažkiek bendrai atsakyt į šiuos klausimu
1. Apsai tikrai pakankamai sveika ir ilgaamžė veislė. Kaip ir su daugeliu mažų veislių, dėmesį reikia atkreipti į akių tyrimus bei girnelių. Dar gal kiek jautresnė vieta yra kepenys.
2. Sakyčiau apsai laaaabai prisitaikantys prie šeimininko
Nežinau, kadangi gyvenu taip pat dar ir su anglų seteriais, tai man atrodo apsui daug erdvės visai nereikia
. Na jie mėgsta palakstyti, bet aš manau kiek ilgesnių pasivaikščiojimų (turiu omenyje ne 5-10 min kad atlikt gamtinius reikalus) tikrai užtektų.
3. O čia jau kaip išsiauklėsit
Aišku ir nuo konkretaus individo kažkiek priklauso, vieni vis tiek būna jautresni, kiti savarankiškesni ir t.t., bet visumoje tai yra išauklėjama-išmokoma.
4. Apsai yra rimti šuniukai, pakankamai sargūs. Vėlgi viskas priklauso kaip išsiauklėsit. Nors tai ir nedidelis šunelis ūgiu, bet charakterį turi gana kietą, vis tik kad ir kaip ten bebūtų tai - tibetietis
Jeigu nustatysite aiškią hierarchiją, aiškias taisykles tikrai to nebus
Mano Rio namus ir "savo" abu kiemus labiausiai iš visų šunų saugo, praeinantys nepažįstamieji būna apurgzti, tačiau atėję į namus svečiai praktiškai visada būna džiaugsmingai pasitinkami ir išbučiuojami.
5. Dėl šėrimosi žinokit nepastebėjau aš jo išvis
Nei jo guoliuke, nei namuose apskritai, seteriai gerokai daugiau šeriasi
O dėl ataugimo iš tiesų nežinau, aišku vėlgi priklauso kaip atrodo tas "trumpiau apkirpti"
Ar tiesiog kailis patrumpintas kažkiek ar nuskustas visai trumpai ir padarytas "šnauceriukas"?
na mano patirtis su apsais dar labai nedidelė, bet galiu kažkiek bendrai atsakyt į šiuos klausimu

1. Apsai tikrai pakankamai sveika ir ilgaamžė veislė. Kaip ir su daugeliu mažų veislių, dėmesį reikia atkreipti į akių tyrimus bei girnelių. Dar gal kiek jautresnė vieta yra kepenys.
2. Sakyčiau apsai laaaabai prisitaikantys prie šeimininko

3. O čia jau kaip išsiauklėsit

4. Apsai yra rimti šuniukai, pakankamai sargūs. Vėlgi viskas priklauso kaip išsiauklėsit. Nors tai ir nedidelis šunelis ūgiu, bet charakterį turi gana kietą, vis tik kad ir kaip ten bebūtų tai - tibetietis

5. Dėl šėrimosi žinokit nepastebėjau aš jo išvis

Keliu tema i virsu
Jau tookio grozio sitie suniukai

Jau tookio grozio sitie suniukai

Jei žmogus alergiškas pačiam plaukui, pūkui, dulkėms, tada vienintelė išeitis plikosios veislės. Jei alergiškas ir odos sekrecijai, pleiskanoms, tada jau visai jokių variantų nėra. O šiaip tai kiekvienas alergijos atvejis yra labai individualus ir apskritai nėra universalių veislių tinkančių alergiškiems žmonės. O iš realios patirties, alergiškas žmogus paniurkęs apsą po keliolikos minučių sėkmingai sėdėjo su visiškai užsikimšusia nosimi ir ašarotom akim. Bet kaip ir sakiau, kiekvinas atvejis labai individualus.
QUOTE(brigijh @ 2010 08 03, 18:48)
Kuo daugiau, tuo geriau

QUOTE(noras1 @ 2010 08 03, 19:50)
Sveiki

Labai būtų įdomu pasiklausyti pasakojimų iš gyvenimo su apsiukais

Ką čia bepasakot, kiekviena diena su apsu yra tarsi šventė ir atgaiva sielai
Ir apskritai, apsomanija labai baisi ir nepagydoma liga visam gyvenimui, nes kai jau susergi, tai nebeįsivaizduoji namų be lapsiaus

Na bet Rio superinės gražios spalvos
O ir apibūdinimas su Lapsiais... super. Geriau tikrai nesugalvosi
Papildyta:
Nerandu savo rašyto atsakymo. Labai ačiū už atsakymą.

O ir apibūdinimas su Lapsiais... super. Geriau tikrai nesugalvosi

Papildyta:
QUOTE(BlueBelton @ 2010 08 03, 17:19)
Jei žmogus alergiškas pačiam plaukui, pūkui, dulkėms, tada vienintelė išeitis plikosios veislės. Jei alergiškas ir odos sekrecijai, pleiskanoms, tada jau visai jokių variantų nėra. O šiaip tai kiekvienas alergijos atvejis yra labai individualus ir apskritai nėra universalių veislių tinkančių alergiškiems žmonės. O iš realios patirties, alergiškas žmogus paniurkęs apsą po keliolikos minučių sėkmingai sėdėjo su visiškai užsikimšusia nosimi ir ašarotom akim. Bet kaip ir sakiau, kiekvinas atvejis labai individualus.
Nerandu savo rašyto atsakymo. Labai ačiū už atsakymą.