Įkraunama...
Įkraunama...

Lhasa apso

Ir vel akis paslepei? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2009 07 16, 21:56)
Ir vel akis paslepei? biggrin.gif

jo, nėr čia ko visiem grožį rodyt biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes, kaip tik su vyru galvojam apie suniuko atsiradima seimoje, tai veisles, is kuriu rinksimes, jau mazdaug atsirinkom, bet kai internete pasiskaiciau apie jas, tai skirtinguose puslapiuose kartais kiek skirtingai raso ir man iskilo visokiu smulkiu klausimeliu. Tikiuosiu nebus sunku i juos atsakyti. ax.gif

1. Kaip su ligomis? Teko skaityt, kad gana sveiki sunys ir ligu sarasiukas tikrai nedidelis paminetas (odos problemos, jei turi parazitu, inkstai, klubai, akys).

2. Ar reikia jam namuose daug erdves? Gyvenam nedideliam bute, tai pasilakstymui jam vietos ten nebus daug. Bet pasivaiksciot tektu eit kasdien, tai gal uztektu lauke issidukt.

3. Ar nestresuoja like vieni namuose? Abu su vyru dirbam, tai gali tekt jam pabut ta laika vienam (man turbut pavyktu per pietus grizt, bet dar del sito neaisku). Tiesa, turim akvariuma, tai gal padraugautu su jo gyventojais kazkiek.....

4. Ar nera pikti? Sutaria su vaikais? Nekandzioja sveciu? Skaiciau, kad daznai pasijaucia gaujos vadais ir visa ta daro...

5. Ar labai seriasi? Ir prie to paties, kaip greitai atauga kailiukas? Man graziau jie trumpiau apkirpti, tai galvoju ar labai daznai teks vedziot grazintis...
Atsakyti
Sveiki,

na mano patirtis su apsais dar labai nedidelė, bet galiu kažkiek bendrai atsakyt į šiuos klausimu smile.gif

1. Apsai tikrai pakankamai sveika ir ilgaamžė veislė. Kaip ir su daugeliu mažų veislių, dėmesį reikia atkreipti į akių tyrimus bei girnelių. Dar gal kiek jautresnė vieta yra kepenys.

2. Sakyčiau apsai laaaabai prisitaikantys prie šeimininko smile.gif Nežinau, kadangi gyvenu taip pat dar ir su anglų seteriais, tai man atrodo apsui daug erdvės visai nereikia biggrin.gif . Na jie mėgsta palakstyti, bet aš manau kiek ilgesnių pasivaikščiojimų (turiu omenyje ne 5-10 min kad atlikt gamtinius reikalus) tikrai užtektų.

3. O čia jau kaip išsiauklėsit smile.gif Aišku ir nuo konkretaus individo kažkiek priklauso, vieni vis tiek būna jautresni, kiti savarankiškesni ir t.t., bet visumoje tai yra išauklėjama-išmokoma.

4. Apsai yra rimti šuniukai, pakankamai sargūs. Vėlgi viskas priklauso kaip išsiauklėsit. Nors tai ir nedidelis šunelis ūgiu, bet charakterį turi gana kietą, vis tik kad ir kaip ten bebūtų tai - tibetietis smile.gif Jeigu nustatysite aiškią hierarchiją, aiškias taisykles tikrai to nebus smile.gif Mano Rio namus ir "savo" abu kiemus labiausiai iš visų šunų saugo, praeinantys nepažįstamieji būna apurgzti, tačiau atėję į namus svečiai praktiškai visada būna džiaugsmingai pasitinkami ir išbučiuojami.

5. Dėl šėrimosi žinokit nepastebėjau aš jo išvis biggrin.gif Nei jo guoliuke, nei namuose apskritai, seteriai gerokai daugiau šeriasi smile.gif O dėl ataugimo iš tiesų nežinau, aišku vėlgi priklauso kaip atrodo tas "trumpiau apkirpti" smile.gif Ar tiesiog kailis patrumpintas kažkiek ar nuskustas visai trumpai ir padarytas "šnauceriukas"? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlueBelton: 02 rugpjūčio 2009 - 13:45
Keliu tema i virsu 4u.gif
Jau tookio grozio sitie suniukai wub.gif
Atsakyti
Vat man ir prireikė šiek tiek informacijos. Gal kas nors kas augina lapsiukus turi alergiją šunims? Teko girdėti, kad šie šunys tinka alergiškiems žmonėms auginti, bet natūroje tuo įsitikinti neteko. Norėtųsi ką nors apie tai sužinoti smile.gif Labai abai prašau pagalbos 4u.gif
Atsakyti
Jei žmogus alergiškas pačiam plaukui, pūkui, dulkėms, tada vienintelė išeitis plikosios veislės. Jei alergiškas ir odos sekrecijai, pleiskanoms, tada jau visai jokių variantų nėra. O šiaip tai kiekvienas alergijos atvejis yra labai individualus ir apskritai nėra universalių veislių tinkančių alergiškiems žmonės. O iš realios patirties, alergiškas žmogus paniurkęs apsą po keliolikos minučių sėkmingai sėdėjo su visiškai užsikimšusia nosimi ir ašarotom akim. Bet kaip ir sakiau, kiekvinas atvejis labai individualus.
Atsakyti
Jei galima,tai jungiuosi į bendraminčių gretas happy.gif
Atsakyti
QUOTE(brigijh @ 2010 08 03, 18:48)
Jei galima,tai jungiuosi į bendraminčių gretas  happy.gif

Kuo daugiau, tuo geriau smile.gif Sveiki 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2010 08 03, 19:50)
Kuo daugiau, tuo geriau smile.gif Sveiki  4u.gif

Sveiki mirksiukas.gif

Labai būtų įdomu pasiklausyti pasakojimų iš gyvenimo su apsiukais 4u.gif
Atsakyti
Ką čia bepasakot, kiekviena diena su apsu yra tarsi šventė ir atgaiva sielai biggrin.gif Ir apskritai, apsomanija labai baisi ir nepagydoma liga visam gyvenimui, nes kai jau susergi, tai nebeįsivaizduoji namų be lapsiaus smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlueBelton: 03 rugpjūčio 2010 - 21:00
Na bet Rio superinės gražios spalvos thumbup.gif

O ir apibūdinimas su Lapsiais... super. Geriau tikrai nesugalvosi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(BlueBelton @ 2010 08 03, 17:19)
Jei žmogus alergiškas pačiam plaukui, pūkui, dulkėms, tada vienintelė išeitis plikosios veislės. Jei alergiškas ir odos sekrecijai, pleiskanoms, tada jau visai jokių variantų nėra. O šiaip tai kiekvienas alergijos atvejis yra labai individualus ir apskritai nėra universalių veislių tinkančių alergiškiems žmonės. O iš realios patirties, alergiškas žmogus paniurkęs apsą po keliolikos minučių sėkmingai sėdėjo su visiškai užsikimšusia nosimi ir ašarotom akim. Bet kaip ir sakiau, kiekvinas atvejis labai individualus.

Nerandu savo rašyto atsakymo. Labai ačiū už atsakymą. 4u.gif
Atsakyti