Įkraunama...
Įkraunama...

Arbatų mėgėjos

Del skonio nesigincijama,bet man patinka zoleliu arbatas su medumi gerti ziema,zalia arbata galiu gerti ir salta su citrina,o juodoji turbut lieka paskutinej vietoj ax.gif
Atsakyti
Vaisinė kartais juoda vaisinė ir aišku žolelių thumbup.gif o juodą arbatą geriu tik su citrina ax.gif
Atsakyti
pirmenybę teikiu žaliai, labai retai geriu vaisinę, vakarais dažniausiai geriu raudonąją arbatą, o juodą mėgstu gerti su pienu arba su citrina ir medumi arba su nedideliu kiekiu degtines, brendžio ar kokio likerio wub.gif
Atsakyti
vaisiniu praktiskai is vis negeriu, zalia megstu visokia paskaninta, su citrinom, su cinamonu ar pan, o juida tik "gryna". zoleles visokias geriu tik tada kai negaluoju, isskyrus metas thumbup.gif ju geriu beveik kasdien thumbup.gif
Atsakyti
Paprastą ir aromatizuotą žalią rolleyes.gif
Atsakyti
Šiuo metu geriausia - Lipton balta arbata trikampiuose pakeliuose thumbup.gif
Atsakyti
Labiausiai patinka paprasta nearomatizuota,citrinos riekele pagardinta arbata ax.gif
Atsakyti
Arbatų tikrai nemažai geriu ir dažniasuia perku sveriamas. Bent jau man skaniausios šios:

Genmaicha. Kartoko skonio, gaivus, rusvos spalvos, salsvo kukurūzų aromato pikantiškas gėrimas. Tradicinis japoniškas žaliosios arbatos, smulkių ryžių ir kepintų kukurūzų mišinys. Tai popietės arbata
user posted image

Žalioji japoniška arbata "Kombucha" Tai labai sena ir plačiai žinoma savo gydomosiomis savybėmis žalioji arbata. Rūgštinėmis savybėmis apdorojama arbata įgauna gaivinantį aromatą ir skonį. Ši arbata rekomenduojama žmonėms, besiskundžiantiems virškinimo sutrikimais ir reumatu.

PU ERH
Pu Erh – garsėjanti savo gydomosiomis savybėmis arbata iš Junanio provincijos. Žmonės, gyvenantys Junanio ir Tibeto pasienyje šią arbatą geria nuo senų senovės. Tradiciškai arbata nuo aukštų kalnų perdirbimui ir pardavimui buvo gabenama dideliuose krepšiuose siauriais tūkstantmečių girių takeliais į Pu’er miestelį. Nuo jo ir kilo šios visame pasaulyje pripažintos arbatos pavadinimas.

Fermentacija: tai dalinės fermentacijos arbata.

Arbatos auginimo regionai: ši arbata gaminama tik Kinijoje.

Savybės ir poveikis: šios arbatos savybės ir spalva yra specifinės fermentacijos, o tiksliau “konservavimo” pasekmė. Arbatžolės iš pradžių fermentuojamos, po to tam tikromis bakterijomis apkrečiamos ir po to vėl fermentuojamos. Toks rauginimas suteikia Pu Erh arbatai unikalių savybių. Ši arbata greitina medžiagų apykaitą, mažina nutukimą, cholesterolio kiekį kraujyje. Tyrimai rodo, kad reguliariai, 3-4 kartus per dieną, geriant Pu-Erh arbatą ir valgant įprastą maistą, netenkama dalies antsvorio.

Pu Erh arbatos paruošimas: vienam puodeliui reikia vieno šaukštelio arbatžolių. Paprastai žalioji arbata plikoma verdančiu filtruotu vandeniu, pritraukimo laikas – 7-10 min

PU ERH arbata „ŽEMUOGĖ" Sudėtis: Pu Erh arbata, žemuogių gabalėliai ir lapeliai.
Pu Erh arbata su vanilės gabaliukais. Pu Erh arbata su Burbono vanilės gabaliukais, kvapiosios medžiagos.

Baltoji arbata „PAI MU TAN" Pai Mu Tan arbata – tarsi nektaras sielai ir kūnui, dar vadinama imperatorių gėrimu. Tai lengva, kvapni, turinti daug tipsų baltoji arbata iš Kinijos Fujian provincijos. Ši arbata itin švelnaus, kiek salsvo skonio, tinkanti gerti vakare. Puikiai gaivina, todėl specialistai ją rekomenduoja kaip vasaros gėrimą. Pai Mu Tan turi daug organizmui reikalingų medžiagų ir vitaminų.

Ulongo arbata „PIENIŠKAS ULONGAS" Labai malonaus, švelnaus skonio Ulongo arbata iš Junanio kolekcijos. Intriguojantis šios arbatos vardas reiškia jos aromatą, arbatžolių įgytą skynimo laikotarpiu, kai staiga pasikeičia oro sąlygos. Ši vanilės kremo skonio ir įspūdingo aromato arbata auginama drėgname kalnuotame Kinijos regione Funian, kur nuolat tvyro rūkas.

Žalioji arbata su jazminaičiais Žalioji jazminų arbata jau minima nuo Pietų Song dinastijos laikų. Tų laikų botanikai jazminų krūmą parsivežė iš Persijos. \n Kadangi jazminų kvapas geriausiai sklinda naktį, jų žiedai yra skinami ankstyvą rytmetį ir laikomi šaltoje patalpoje iki tamsos. Kai jie pradeda skleisti puikų ir švelnų naktinį aromatą, į juos suberiama žalioji arbata ir tokiu būdu ji prisisotina jazminų kvapo. Jazminų arbata yra nuostabaus aromato, švelnaus ir subtilaus skonio, gaivinantis gėrimas.\n Kinijoj ši arbata pateikiama prie aštrių, stiprių patiekalų, tam kad sušvelnintų skonį.

Matė Auginama: Argentinoje, Brazilijoje, Paragvajuje.

Savybės ir poveikis: populiarumą ši arbata pelnė tuo, kad greitina medžiagų apykaitą, joje beveik nėra kalorijų. Matėje yra į kofeiną panašios medžiagos mateino, bet jo poveikis kitoks, negu kofeino. Mateinas mažina kraujospūdį, gerina miegą, stimuliuoja centrinę nervų sistemą, suteikia energijos. Prie mateino nepriprantama. Matė arbatoje yra vitaminų C, B1 ir B2, reikalingų mineralų, fosforo, geležies, kalcio. Daugiau nei 20 amino rūgščių teigiamai veikia žmogaus organizmą.

Paruošimas: 1 būdas (tradicinis). Į kalebasės indą dedama maždaug 2/3 jo tūrio matės ir užpilama šaltu arba drungnu vandeniu. Pirmą kartą užpilant niekada nenaudojamas verdantis vanduo. Keletą minučių palaukus, užpilas išsiurbiamas per metalinį vamzdelį-bombilą ir išspjaunamas. Pirmasis užpilas negeriamas, nes yra labai kartus. Po to į indą pilamas karštas vanduo. Šį nuovirą jau galima gerti, o išgėrus vanduo vėl pilamas ant matės, ir gėrimas perduodamas kitam asmeniui. Taip daroma iki tol, kol matė nepraranda savo skonio. 2 būdas (europietiškas). 6 nubrauktus arb. šaukšt. matės užpilti 1l filtruoto šalto vandens ir jį nupilti (šaltas vanduo panaikina kartumą). Po šios procedūros matės lapeliai g.b. plikomi karštu vandeniu tol, kol nepraranda savo skonio. Matę galima gerti su medumi. Matė (lot. Ilex Paraguariensis) arbatą pradėjo gerti Paragvajaus Guarani genties indėnai, o 17-ame šimtmetyje ją rimtai kultivuoti ėmėsi jėzuitų misionieriai. Tais laikais matė arbatą Prancūzijoje ir Belgijoje vadino jėzuitų eliksyru. Lotynų Amerikoje – tai tradicinis gėrimas, kuriuo šeimininkai vaišina svečius. Ji labai tinka po sočių pietų.


Atsakyti
Jau kokie metai su truputuku perku Twinings Early Grey arbata smile.gif kas nebande- patariu ! o siaip is idomesniu tai ispudi paliko zalia arbata su kaktusu ziedais...idomus skonis smile.gif
Papildyta:
jadzka: issamus arbatu aprasymai wink.gif bet va PU ERH arbatos tikrai nemegstu... man ji atsiduoda slapiais supuvusiais lapais...bet faktas...ryte po baliuko, kai skauda galvele, ji- geriausias vaistas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(baltasis_ilgaausis @ 2008 10 30, 22:05)
jadzka: issamus arbatu aprasymai wink.gif bet va PU ERH arbatos tikrai nemegstu... man ji atsiduoda slapiais supuvusiais lapais...bet faktas...ryte po baliuko, kai skauda galvele, ji- geriausias vaistas  blush2.gif


Man tai gryna irgi ne itin skanu, bet va su žemuogėm arba su vanile tai net skanios.
O po baliuko tai thumbup.gif Kaip beje ir prisivalgius neaiškaus maisto...
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2008 10 30, 21:36)
Man tai gryna irgi ne itin skanu, bet va su žemuogėm arba su vanile tai net skanios.
O po baliuko tai  thumbup.gif  Kaip beje ir prisivalgius neaiškaus maisto...


ji- vaistas, o vaistai ne visada buna skanus smile.gif nebent pagardinti thumbup.gif
Atsakyti
O Gurmans žaliosios Red Wine arbatos turbūt niekas neragavo? g.gif Taip norėtųsi išgirsti atsiliepimų.
"Stiliuje" apie ją rašė: "Ypatingas nefermentuotų arbatžolių apdorojimas deguonimi sukoncentruoja raudonuosius pigmentus, esančius daugelyje augalų, taip pat ir arbatžolių, lapelio paviršiuje. Dėl to sausos arbatžolės įgauna tamsią, fermentuotoms (juodosioms) arbatoms būdingą spalvą, o užplikius – arbatos gėrimas nusidažo skaisčiai rausva spalva, kai tuo tarpu užplikyti arbatos lapeliai įgauna mums įprastą žalią spalvą – įspūdingai gražus spalvų žaismas arbatos puodelyje!"
smile.gif
Atsakyti