Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio skausmai

Sveikos mamytes!
Na ne visos cia jus jau tokios ir sveikos, bet visoms linkiu to.
Uzvedziau sia tema, nes jau savaite laiko mane kankina stiprus skrandzio skausmai. Jie uzeina bet kada, ir pavalgius, ir kai jau noriu valgyti...
Bet niekas nepadeda ju atsikratyti. Na trumpam uzmusu kefyru, bet deja i darba butu per sunku ji tampytis kasdiena, o be to, kaip minejau ne labai ilgam ir padeda. Siaip turiu problemu su skrandziu, turiu gastrita (tai mazos zaizdeles skrandyje), bei kankina aukstas rugstingumas.
Baigiu iseiti is proto... Nepaisant visu kitu simptomu, kurie man neduoda pailseti, tai sis labai varginantis ir itin skausmingas. Bandysiu uzsirasyti pas gydytoja, bet nelabai noriu vartoti vaistus.
Gal ka nors irgi vargina skrandzio skausmai ir kaip su tuo kovojate? Gal kokiu zoleliu arbatu ar dar ko nors zinote? Aciu. verysad.gif nestuke.gif
Atsakyti
Sveika, as taip pat kankinuosi su skrandžio skausmu ir pykinimu. Kadangi turėjau problemų su juo ir anksčiau, tai turiu būdą kaip sutuo kovoti. Reikia tuščiu skrandžiu, kokią valandą prieš valgį išgerti linų sėmenų arbatos. Jie parduodami vaistinėse. Užplikini karštu vandeniu, palauki kol pabrinks ir išgeri su viskuo. Tas glitumas apneša skrandį ir jis mažiau dirginamas. Pabandyk, gal ir Tau padės.
Atsakyti
QUOTE(Henriketa @ 2006 11 21, 14:40)
Sveika, as taip pat kankinuosi su skrandžio skausmu ir pykinimu. Kadangi turėjau problemų su juo ir anksčiau, tai turiu būdą kaip sutuo kovoti. Reikia tuščiu skrandžiu, kokią valandą prieš valgį išgerti linų sėmenų arbatos. Jie parduodami vaistinėse. Užplikini karštu vandeniu, palauki kol pabrinks ir išgeri su viskuo. Tas glitumas apneša skrandį ir jis mažiau dirginamas. Pabandyk, gal ir Tau padės.

Dekui, pabandysiu. O siaip tai ryt einu pas daktare tai paziuresim, gal dar ka nors patars. Nes ta arbata turesiu atsisiusti is LT. Nemanau, kad cia Londone kur rasciau pirtkti, juk tai lietuviskas produktas.
Atsakyti
QUOTE(besilaukianti.mamyte @ 2006 11 20, 20:08)
Sveikos mamytes!
Na ne visos cia jus jau tokios ir sveikos, bet visoms linkiu to.
Uzvedziau sia tema, nes jau savaite laiko mane kankina stiprus skrandzio skausmai. Jie uzeina bet kada, ir pavalgius, ir kai jau noriu valgyti...
Bet niekas nepadeda ju atsikratyti. Na trumpam uzmusu kefyru, bet deja i darba butu per sunku ji tampytis kasdiena, o be to, kaip minejau ne labai ilgam ir padeda. Siaip turiu problemu su skrandziu, turiu gastrita (tai mazos zaizdeles skrandyje), bei kankina aukstas rugstingumas.
Baigiu iseiti is proto... Nepaisant visu kitu simptomu, kurie man neduoda pailseti, tai sis labai varginantis ir itin skausmingas. Bandysiu uzsirasyti pas gydytoja, bet nelabai noriu vartoti vaistus.
Gal ka nors irgi vargina skrandzio skausmai ir kaip su tuo kovojate? Gal kokiu zoleliu arbatu ar dar ko nors zinote? Aciu.  verysad.gif  nestuke.gif

kadangi ir as iki nestumo turejau problemu su skrandziu, tai neimano jo ir dabar pamirsti...skrandis pradejo skaudeti praktiskai nuo pastojimo dienos...kai suzinojau, kad laukiuosi, tai vaistuku gerti atsisakiau...
gydytojai patare valgyti mazomis porcijomis ir 10 kartu dienoje, tiesiog kas valanda- pusvalandi, butu gerai, kad silta maisteli...svelnus kad butu...desimt minuciu iki valgymo isgerti mineralinio( kuris skirtas gastritui,dvylikapirstes zarnos uzdegimams ir pan.) del rugstingumo vartoti papildomai kalcio produktus. man labai padeda siltas pienelis (nors puses stiklines) galima rinktis jogurta, suri, brokolius, spinatus ir kitus kalcio turincius valgymelius...
dar reikia po valgio negulineti, geriausia pasivaikscioti...
ir dar 1000 patarimu... lotuliukas.gif
kai visu laikaisi, kazkaip lyg ir geriau, bet galimybiu nevisuomet yra.
man iki nestumo tokiais letiniais atvejais labai padedavo toks vaistas: omeprasolis. dvieju savaiciu gydymo ciklas ilgam apramindavo skardi. mano ginekologas sake kad omeprasoli skiria nesciosioms paskutini trimestra. kadangi man tik pirmasis, tai nelabai rekomendavo...nebent sako, jau tikrai labai blogai ir kenteti nebegali...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SILVIA: 21 lapkričio 2006 - 22:13
QUOTE(SILVIA @ 2006 11 21, 20:07)
kadangi ir as iki nestumo turejau problemu su skrandziu, tai neimano jo ir dabar pamirsti...skrandis pradejo skaudeti praktiskai nuo pastojimo dienos...kai suzinojau, kad laukiuosi, tai vaistuku gerti atsisakiau...
gydytojai patare valgyti mazomis porcijomis ir 10 kartu dienoje, tiesiog kas valanda- pusvalandi, butu gerai, kad silta maisteli...svelnus kad butu...desimt minuciu iki valgymo isgerti mineralinio( kuris skirtas gastritui,dvylikapirstes zarnos uzdegimams ir pan.) del rugstingumo vartoti papildomai kalcio produktus. man labai padeda siltas pienelis (nors puses stiklines) galima rinktis jogurta, suri, brokolius, spinatus ir kitus kalcio turincius valgymelius...
dar reikia po valgio negulineti, geriausia pasivaikscioti...
ir dar 1000 patarimu... lotuliukas.gif
kai visu laikaisi, kazkaip lyg ir geriau, bet galimybiu nevisuomet yra.
man iki nestumo tokiais letiniais atvejais labai padedavo toks vaistas: omeprasolis. dvieju savaiciu gydymo ciklas ilgam apramindavo skardi. mano ginekologas sake kad omeprasoli skiria nesciosioms paskutini trimestra. kadangi man tik pirmasis, tai nelabai rekomendavo...nebent sako, jau tikrai labai blogai ir kenteti nebegali...

Na zinau, kad besilaikantis ivairiausiu patarimu, buna geriau. Bet as dirbu, o mano darbe nuolatos valgyti negalima, nes as atsiliepineju telefonu, tai labai negraz butu, jei atsiliepciau dar kazka kramtydama. Tai darbo metu stengiuosi kramsnoti tik vynuoges, kurios gan greitai susikramto, ir geriu jogurta, arbatas. O per pertrauka pavalgau normaliai. Kai bunu namuose, tai labai padeda kefyras, bet i darba kazkaip nesinori nesioti, be to jis zaraza sunkus labai, o pas mane ir taip tase pilna visalaik.
Be to, siandien buvau pas gydytoja, israse kazkokios miksturos, kuria galima ir nesciosioms vartoti, tai veliau nusipirksiu ir tikiuosi pageres wub.gif
Atsakyti
turintiems problemų su skrandžiu, vynuogių valgyti nerekomenduojama. Is vaisiu tinka tik bananai, kurie nedirgina skrandžio.
Atsakyti
QUOTE(besilaukianti.mamyte @ 2006 11 22, 15:37)
Tai darbo metu stengiuosi kramsnoti tik vynuoges, kurios gan greitai susikramto, ir geriu jogurta, arbatas.

vat nuo arbatu irgi gali padideti skrandzio rugstingumas, ypac, jei juodoji arba,o jei dar stipresne, tai- peilis. ypac jei nemazai tenka gurksnoti.

yra toks receptas(gydytojai taiko praktikoje)kad pakelti rugstinguma:
pacientui duodama arbatos ir dziuveseli ar koki traskuti.
rugstingumas pakyla garantuotai!!!

o apie vynuoges tau jau jau Henriketa minejo...geriau siuo atveju tamsiosios-didziosios razinos.
Atsakyti
QUOTE(SILVIA @ 2006 11 22, 13:38)
vat nuo arbatu irgi gali padideti skrandzio rugstingumas, ypac, jei juodoji arba,o jei dar stipresne, tai- peilis. ypac jei nemazai tenka gurksnoti.

yra toks receptas(gydytojai taiko praktikoje)kad pakelti rugstinguma:
pacientui duodama arbatos ir dziuveseli ar koki traskuti.
rugstingumas pakyla garantuotai!!!

o apie vynuoges tau jau jau Henriketa minejo...geriau siuo atveju tamsiosios-didziosios razinos.

g.gif nezinojau, na reikes tada kazka kita sugalvoti. O i bananus, tai nebegaliu ziureti, nes kasdiena suvalgau 1 ryte, paskui 1 diena, ir 1 ar 2 po darbo. Tai man jau jie net nelenda. O jokiu kitu citrusiniu vaisiu negaliu valgyti verysad.gif Beje arbatas geriu vaisines, nes pradzioje geriau juoda su pienu (angliska), tai jauciau, kad man nuo jos negerai. Na o ir gurksnoju ne taip jau daug, viena ar du puodelius per diena, o kiti skysciai - daug vandens, truputis sulciu, o vakarais po darbelio dar kefyro isgeriu, man jis labai padeda, bet deja tik trumpam unsure.gif
Dekui uz patarimus, tikrai pakeisiu i ka nors kita.
Atsakyti
Kaip gerai as tave suprantu 4u.gif Per pirma nestuma atsikankinau, kol nepradejau gerti vaistu. Dabar vel tas pats. Jei yra skrandzio zaizdeles gali drasiai gerti homopatinius vaistus "Gastrikumel" - man juos isunte is LT. Skausmui kuri sukele sukilusios rugstys galima drasiai naudoti Zantac (manau pas jus ju irgi bus), arba kitas ju pavadinimas Rantadimin. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2006 11 22, 17:47)
Kaip gerai as tave suprantu  4u.gif  Per pirma nestuma atsikankinau, kol nepradejau gerti vaistu. Dabar vel tas pats. Jei yra skrandzio zaizdeles gali drasiai gerti homopatinius vaistus "Gastrikumel" - man juos isunte is LT.  Skausmui kuri sukele sukilusios rugstys galima drasiai naudoti Zantac (manau pas jus ju irgi bus), arba kitas ju pavadinimas Rantadimin. smile.gif

Dekui pabandysiu, bet veliau, nes dabar tai gydytoja israse, irgi kazkokiu gaviskon ar kazkas panasaus, tai jau nusipirkau. Bet gausiu juos tik rytoj, tai nekantriai laukiu, nes tie skausmai jau varo is proto verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(besilaukianti.mamyte @ 2006 11 23, 14:42)
Dekui pabandysiu, bet veliau, nes dabar tai gydytoja israse, irgi kazkokiu gaviskon ar kazkas panasaus, tai jau nusipirkau. Bet gausiu juos tik rytoj, tai nekantriai laukiu, nes tie skausmai jau varo is proto verysad.gif

pamatysi viskas susitvarkys. vat tuos vaistukus pagersi, dar mityba pareguliuosi...o be to, prasidejus antram trimestrui skausmai turetu liautis ar silpneti...
as irgi labai vargau...ir tikriausiai nera dar savaites, kaip mazeja jie...retesni pasidare. mat jau tuoj vienuolikta savaite...

is citrusiniu vaisiu galima :kivius(nezinau ar jie citrusiniai lotuliukas.gif suabejojau pati smile.gif tik prisirpusius ir tik 2 i diena- ne daugiau.

sultis irgi pastebek kokias geri?... labai tinka ananasu, slyvu dar abrikosai-persikai.
jokiu budu ne apelsinu,greifurtu
Atsakyti
Sveikutes,stai mano pilveliui jau 6 sav. nestuke.gif Turiu didele beda, vos kelis kasnelius suvalgau maisto ir tuoj pradeda skaudeti skranduka,lyg buciau persivalgiusi,o ruskiai mazesnem porcijom pradejau valgyti. Gal kuria aplanko tokios bedos? Kaip kovojote su siuo negalavimu? Su pykinimu kol kas susidraugauju,bet skausmas kartais vos pakeliamas.Ar galima nestumo metu gerti Mezym forte?
Atsakyti