QUOTE(besilaukianti.mamyte @ 2006 11 20, 20:08)
Sveikos mamytes!
Na ne visos cia jus jau tokios ir sveikos, bet visoms linkiu to.
Uzvedziau sia tema, nes jau savaite laiko mane kankina stiprus skrandzio skausmai. Jie uzeina bet kada, ir pavalgius, ir kai jau noriu valgyti...
Bet niekas nepadeda ju atsikratyti. Na trumpam uzmusu kefyru, bet deja i darba butu per sunku ji tampytis kasdiena, o be to, kaip minejau ne labai ilgam ir padeda. Siaip turiu problemu su skrandziu, turiu gastrita (tai mazos zaizdeles skrandyje), bei kankina aukstas rugstingumas.
Baigiu iseiti is proto... Nepaisant visu kitu simptomu, kurie man neduoda pailseti, tai sis labai varginantis ir itin skausmingas. Bandysiu uzsirasyti pas gydytoja, bet nelabai noriu vartoti vaistus.
Gal ka nors irgi vargina skrandzio skausmai ir kaip su tuo kovojate? Gal kokiu zoleliu arbatu ar dar ko nors zinote? Aciu.
kadangi ir as iki nestumo turejau problemu su skrandziu, tai neimano jo ir dabar pamirsti...skrandis pradejo skaudeti praktiskai nuo pastojimo dienos...kai suzinojau, kad laukiuosi, tai vaistuku gerti atsisakiau...
gydytojai patare valgyti mazomis porcijomis ir 10 kartu dienoje, tiesiog kas valanda- pusvalandi, butu gerai, kad silta maisteli...svelnus kad butu...desimt minuciu iki valgymo isgerti mineralinio( kuris skirtas gastritui,dvylikapirstes zarnos uzdegimams ir pan.) del rugstingumo vartoti papildomai kalcio produktus. man labai padeda siltas pienelis (nors puses stiklines) galima rinktis jogurta, suri, brokolius, spinatus ir kitus kalcio turincius valgymelius...
dar reikia po valgio negulineti, geriausia pasivaikscioti...
ir dar 1000 patarimu...
kai visu laikaisi, kazkaip lyg ir geriau, bet galimybiu nevisuomet yra.
man iki nestumo tokiais letiniais atvejais labai padedavo toks vaistas: omeprasolis. dvieju savaiciu gydymo ciklas ilgam apramindavo skardi. mano ginekologas sake kad omeprasoli skiria nesciosioms paskutini trimestra. kadangi man tik pirmasis, tai nelabai rekomendavo...nebent sako, jau tikrai labai blogai ir kenteti nebegali...