MAMA2T&TO žinok, pasiūlysiu labai paprastą vištienos vyniotinį
Paruošti 2 l talpos tuščią pakelį nuo sulčių (vidus turi būti dengtas al. folija, bet man atrodo, kad jie visi tokie, bent jau ant kitokio neužtaikiau)
Reikia paimti vištienos kumpelių be kaulo (aš tai ir odą nulupu

), jeigu patinka - krūtinėlės gabaliukų, bet vien krūtinėlę imti kiek sausoka. Mėsos - apie 1 - 1,2 kg. Pamarinuoti ne mažiau kaip valandą druskos-pipirų-česnako mišinyje arba tokiuose prieskoniuose, kaip patinka, ir sumesti visą mėsą į pakelį. Pakelio viršų gerai užsukti, ir įstatyti pakelį į puodą su vandeniu taip, kad vanduo apsemtų 2/3 pakelio aukščio. Nuo užvirimo momento virti ant nedidelės ugnies 1,5 valandos, gal kokiomis 10 min daugiau. Tada išimti, neatsukant viršaus gerai ataušinti - tegul per naktį pastovi šaldytuve. Ant rytojaus - nuimti pakelį ir mniam
Štai, pažiūrėk - tas vyniotinis, kuris arčiau, ne su slyvomis. Gal kiek prastai matosi, bet formą laiko gerai

Ir tokiais skaniais drebučiais visas aplipęs

)))

pagal viską galima būtų ir priedų kokių įmesti, sakykim gal riešutų arba razinų, gal žirnelių arba morkų kubeliais, bet aš kažkaip tokį natūralų mėgstu