Gal galetumet pasidalinti patirtimi, kaip namie paciai susukti mesos vyniotini? Mane labiausiai domintu vistienos (kalakutienos arba jautienos arba vershienos - jei is siu mesu daroma ). Neturiu supratimo, nuo ko pradeti Zalios mesos reikia? Ar virtos? O kaip su idarais, pvz morku ar slyvu ar kokiu idomesniu?
ACIŪ
pamėgink pasinaudoti paieška, tokia tema tikrai buvo
QUOTE(dianute @ 2006 11 22, 17:04)
pamėgink pasinaudoti paieška, tokia tema tikrai buvo
Ieskojau, paieska sako - rezultatu 0.. Klausiau moderatores per AZ, sake, nebuvo tokios temos..
O taip noriu vyniotinio
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 11 20, 13:13)
Gal galetumet pasidalinti patirtimi, kaip namie paciai susukti mesos vyniotini? Mane labiausiai domintu vistienos (kalakutienos arba jautienos arba vershienos - jei is siu mesu daroma ). Neturiu supratimo, nuo ko pradeti Zalios mesos reikia? Ar virtos? O kaip su idarais, pvz morku ar slyvu ar kokiu idomesniu?
ACIŪ
ACIŪ
Na as visada darau is kiaulienos vyniotini bet tikrai daroma ir is bet kokios mesos man taip atrodo , jei domina kiaulienos vyniotinis galiu aprasyti kaip tikrai nera sudetinga
Apie vyniotinius buvo kalbeta atrodo "antruose patiekaluose".Vyniotiniai gaminami is zalios mesos. Skaniau, kai ji pries tai pamarinuojama ar palaikoma itrynus prieskoniais. Tada uzdedamas koks nori idaras, susukama, surisama virvele ar kisama i specialu gumini tinkleli, galima sukti ir i drobule. Po to kepami orkaiteje arba verdami, atausinami tame paciame skystyje, paslegus, kad neliktu tarpu.
Vista as tai neperpiovusi isimu kaulus , prikemsu farso+kokiu kruopu ir dziovintu vaisiu, tai cia vyniotiniu nepavadinsi. Galima ja perpiauti, tada isimti kaulus, prideti kokio nori idaro ir susukti kaip vyniotini - yra skyrely apie farsiruota vista .
Kalakuto vyniotini darau is jo slaunies, isemusi kaulus ir gyslas. Mesa per nakti pamarinuoju kaip kepsniui - irgi pas SM ismokau. Itrinu cesnakais, pipirais, kokiom zolelem bei majonezu ar garstyciom ( kaip kada), ikisu maiselin, suspaudziu, kad oro neliktu ir ikisu saldytuvan. (Vista, isemusi kaulus pamarinuoju irgi lygiai taip pat ). Kita diena visa tai nuvalau, uzdedu dziovintu slyvu ar kitu vaisiu, susuku oda i virsu, ikisu i tinkleli na ir verdu greitpuody apie pusvalandi. Mes dazniausiai valgom ji karsta pietums, tuomet vistiek reikia palaukti, kad mesa "pailsetu", nes kitaip piaunant isbegs sultys. Galima valgyti ji ir salta. Puode tada ir atausinu, uzdejusi sloika su vandeniu.
Vista as tai neperpiovusi isimu kaulus , prikemsu farso+kokiu kruopu ir dziovintu vaisiu, tai cia vyniotiniu nepavadinsi. Galima ja perpiauti, tada isimti kaulus, prideti kokio nori idaro ir susukti kaip vyniotini - yra skyrely apie farsiruota vista .
Kalakuto vyniotini darau is jo slaunies, isemusi kaulus ir gyslas. Mesa per nakti pamarinuoju kaip kepsniui - irgi pas SM ismokau. Itrinu cesnakais, pipirais, kokiom zolelem bei majonezu ar garstyciom ( kaip kada), ikisu maiselin, suspaudziu, kad oro neliktu ir ikisu saldytuvan. (Vista, isemusi kaulus pamarinuoju irgi lygiai taip pat ). Kita diena visa tai nuvalau, uzdedu dziovintu slyvu ar kitu vaisiu, susuku oda i virsu, ikisu i tinkleli na ir verdu greitpuody apie pusvalandi. Mes dazniausiai valgom ji karsta pietums, tuomet vistiek reikia palaukti, kad mesa "pailsetu", nes kitaip piaunant isbegs sultys. Galima valgyti ji ir salta. Puode tada ir atausinu, uzdejusi sloika su vandeniu.
QUOTE(Dorinda @ 2006 11 22, 23:52)
Na as visada darau is kiaulienos vyniotini bet tikrai daroma ir is bet kokios mesos man taip atrodo , jei domina kiaulienos vyniotinis galiu aprasyti kaip tikrai nera sudetinga
Labai laukiu
Amalia, tu aprashei vyniotinius, kurie jau kaip karshtas patiekalas gali buti valgomas. As kalbu apie vyniotinius, kur nuo vaikystes per visus balius su balta mishraine valgydavom Bet aciu ir uz shiuos - pagaminsim prie progos
MAMA2T&T
O žinok, pasiūlysiu labai paprastą vištienos vyniotinį
Paruošti 2 l talpos tuščią pakelį nuo sulčių (vidus turi būti dengtas al. folija, bet man atrodo, kad jie visi tokie, bent jau ant kitokio neužtaikiau)
Reikia paimti vištienos kumpelių be kaulo (aš tai ir odą nulupu ), jeigu patinka - krūtinėlės gabaliukų, bet vien krūtinėlę imti kiek sausoka. Mėsos - apie 1 - 1,2 kg. Pamarinuoti ne mažiau kaip valandą druskos-pipirų-česnako mišinyje arba tokiuose prieskoniuose, kaip patinka, ir sumesti visą mėsą į pakelį. Pakelio viršų gerai užsukti, ir įstatyti pakelį į puodą su vandeniu taip, kad vanduo apsemtų 2/3 pakelio aukščio. Nuo užvirimo momento virti ant nedidelės ugnies 1,5 valandos, gal kokiomis 10 min daugiau. Tada išimti, neatsukant viršaus gerai ataušinti - tegul per naktį pastovi šaldytuve. Ant rytojaus - nuimti pakelį ir mniam
Štai, pažiūrėk - tas vyniotinis, kuris arčiau, ne su slyvomis. Gal kiek prastai matosi, bet formą laiko gerai Ir tokiais skaniais drebučiais visas aplipęs )))
pagal viską galima būtų ir priedų kokių įmesti, sakykim gal riešutų arba razinų, gal žirnelių arba morkų kubeliais, bet aš kažkaip tokį natūralų mėgstu
O žinok, pasiūlysiu labai paprastą vištienos vyniotinį
Paruošti 2 l talpos tuščią pakelį nuo sulčių (vidus turi būti dengtas al. folija, bet man atrodo, kad jie visi tokie, bent jau ant kitokio neužtaikiau)
Reikia paimti vištienos kumpelių be kaulo (aš tai ir odą nulupu ), jeigu patinka - krūtinėlės gabaliukų, bet vien krūtinėlę imti kiek sausoka. Mėsos - apie 1 - 1,2 kg. Pamarinuoti ne mažiau kaip valandą druskos-pipirų-česnako mišinyje arba tokiuose prieskoniuose, kaip patinka, ir sumesti visą mėsą į pakelį. Pakelio viršų gerai užsukti, ir įstatyti pakelį į puodą su vandeniu taip, kad vanduo apsemtų 2/3 pakelio aukščio. Nuo užvirimo momento virti ant nedidelės ugnies 1,5 valandos, gal kokiomis 10 min daugiau. Tada išimti, neatsukant viršaus gerai ataušinti - tegul per naktį pastovi šaldytuve. Ant rytojaus - nuimti pakelį ir mniam
Štai, pažiūrėk - tas vyniotinis, kuris arčiau, ne su slyvomis. Gal kiek prastai matosi, bet formą laiko gerai Ir tokiais skaniais drebučiais visas aplipęs )))
pagal viską galima būtų ir priedų kokių įmesti, sakykim gal riešutų arba razinų, gal žirnelių arba morkų kubeliais, bet aš kažkaip tokį natūralų mėgstu
o kaip į tą pakelį tą mėsą sukišt ir dar jį užsukt? Kiba smulkint mažais gabaliukais?
QUOTE(Dilma @ 2006 11 24, 13:54)
o kaip į tą pakelį tą mėsą sukišt ir dar jį užsukt? Kiba smulkint mažais gabaliukais?
Taip atrodo, kad kilogramas vištienos tai daug Patikėk, pakelyje mėsa užima tiek vietos, kad užsukti tikrai galima Dėl pjaustymo tai aš ypatingai nesismulkinu, nebent labai didelis gabalas pasitaiko - toks, kaip visa krūtinėlė. Ją tai supjaustau, bet nesmulkiai - gal į kokias 4 -5 dalis
Tai gal ne apie tuos pačius sulčių pakelius šnekam . Tų, kuriuos aš turiu omeny, kakliukas - max 2 cm skersmens. Negi ten tilps 1/4 vištos krūtinėlės?
Dilma
Tai tikriausiai Aš apie tokius, kur 2 l sulčių telpa - paprastus kartoninius tetrapakus viršų tai ir išardyti galima... arba nupjauti.... štai tokie, tik kad 2 l talpos
Aš apie panašius, irgi tetrapakus, bet užsukamus