Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės konsultacijos

Nesitikejau, kad teks ir trecia tema atidaryti ax.gif
I dalis
II dalis
Atsakyti
cituoju, *plepute*, tavo žodžius:
As asmeniskai matau tame problema - galvojant apie tai, kaip keiciasi rinka, kad vis daugiau ir daugiau verslo daroma su Rytu salim, nemoketi rusu kalbos yra prabanga.

šiaip kiek aš suprantu, viena iš Lietuvos įstojimo į ES politinių priežasčių yra atsiribojimas nuo Rusijos
nes jeigu mes pasakytume "ne" ES, tada Europa pasakytų, kad mes esam Rusijos sąjungininke, nors taip nėra (tikiuosi)
Lietuva, blaškoma tarp Rytų ir Vakarų, yra maža valstybės, nieko nereiškianti cool.gif

tad mano nuomone, Lietuvos verslas daugiau orientuojasi į Vakarus
o rusų kalba, kiek žinau, yra viena labiausiai paplitusių pasaulyje 4u.gif
žinoma yra nemažai įmonių bendradarbiaujančių su Rusija, Lastvija, Estija, Ukraina, Baltarusija

ir šiaip kiek pastebėjau dažniausiausiai reikalaujama rusų ir anglų kalbos
nėra taip, kad vien rusų reikalautų
rolleyes.gif

nu nežinau, aš čia oftopiką parašiau, bet įdomi kitų nuomonė
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 11 22, 13:00)
Pazistu kelis NLP profesionalus, jie sako, kad as pati NLP taikau nesamoningai bigsmile.gif ir labai, labai daug lotuliukas.gif nors as nezinau ar verta jais tiketi - pati is NLP perskaiciau tik viena labai maza knygute. Kiek bandziau kitas skaityti, tiek pasidarydavo nuobodu jau po pirmu puslapiu... unsure.gif

Na, aš ne NLP profesionale, bet labai aktyviai domiuosi, bet tikrai, *plepute*, maniau, kad tu labai puikiai naudoji neurolingvistinio programavimo bendravimo "taisykles" rolleyes.gif bet, jei taip nėra, reiškia tu iš tų sėkmingų žmonių, kuriuos stebėdami Bandleris ir Grinderis ir sukūrė NLP

dėl rusų kalbos, tai, jei rikėtų rinktis, ką mokytis, ar anglų ar rusų, tada mokyčiausi anglų, bet jei rinktis nereikia, tada rusų tikrai verta išmokti, labai vertinga kalba
Atsakyti
Bajm, jei rinktis anglu arba rusu, kaip ir nicorrette, rinkciausi irgi anglu mirksiukas.gif O vat ivertinant tai, kad visas pasaulis pamazu pradeda suktis i Rytu puse (ir Lietuva, nors paveluotai kaip visada, bet irgi ten pasuks biggrin.gif), butinai ismokciau dar ir rusu. Tuo labiau, kad esame dekingoje situacijoje ir rusu mums ismokti lengviau, nei kitom Europos salim (tom, kurios nebuvo SSRS).
O siaip vertinant pasaulio tendencijas, mokyciausi kinieciu kalbos doh.gif
Nu man taip atrodo ax.gif

Isivaizduokit, siandien gavau is kliento pasiulyma vesti jo imonej rusu kalbos pamokas biggrin.gif Darbuotojai kalba ir raso taip, kad rusams, bendraujantiems su jais, kiekviena diena kaip balandzio 1, tik tas juokas jau per asaras gaunasi... ypac savininkui, kai mato, kiek laiko ir pinigu prarandama unsure.gif

QUOTE(jolančiukas @ 2006 11 22, 15:47)
Rusų rusų.... ot ir prireikė man, help kas galit. Reikia bet kokios darbo sutarties rusų kalba 4u.gif plepute- gal turi ax.gif eisiu į antrą pokalbį ir žinau kad reiks išverst į rusų kalbą darbo sutartį. Moku  ir suprantu aš ją, bet darbinių terminų nežinau blush2.gif
Taigi... Atidarom google, ivedam трудовой договор ir gauname kelias neblogas nurodas: sia, ir sia, ir dar sia mirksiukas.gif
Sekmes! Esu kazkada vertus i rusu sutarti, tai vos neprasikeikiau, labai sunku buvo doh.gif

QUOTE(nicorrette @ 2006 11 22, 16:41)
Na, aš ne NLP profesionale, bet labai aktyviai domiuosi, bet tikrai, *plepute*, maniau, kad tu labai puikiai naudoji neurolingvistinio programavimo bendravimo "taisykles"  rolleyes.gif bet, jei taip nėra, reiškia tu iš tų sėkmingų žmonių, kuriuos stebėdami Bandleris ir Grinderis ir sukūrė NLP 
Galutinai mane sudominai. Eisiu mokytis NLP smile.gif Gal patartum kokia knyga? mirksiukas.gif

QUOTE(Vaka @ 2006 11 22, 16:45)
sveikinam sveikinam  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
parašyk plačiau, neatsipirksi čia taip lengvai  biggrin.gif
Taip, taip, -ute, mes laukiam rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos visos merginos ir žinoma plepute smile.gif
Ką tik atradau šitą skyrelį thumbup.gif nerealus thumbup.gif Kaip puoliau skaityt nuo pirmos temos vos į kompą neįlindau doh.gif
Esu III kurso studentė ( verslo vadyba) ir jau manau kad pats laikas pradėt ieškotis normalaus darbo ( esu dirbus prieš studijas - barmene, padavėja , pardavėja, II kurse kelis mėn - vadybininke)
Tikiuosi su jūsų pagalba susirasti darbelį blush2.gif nes jau mane depresijos puola, visokiausi nepilnavertiškumo kompleksai pradeda lįst - kad niekam aš nereikalinga, nieko nesugebėsiu ir t.t Nors tikrai žinau, jog esu gabi ir protinga! Be to visą gyvenimą savimi pasitikėjau, o dabar doh.gif Ech reik visas blogas mintis vyt į šalį ir pradėt rimtai ieškotis darbo
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 11 22, 17:58)
O siaip vertinant pasaulio tendencijas, mokyciausi kinieciu kalbos doh.gif

v kazhdai shutke estj dolia shutki biggrin.gif

QUOTE(*plepute* @ 2006 11 22, 17:58)
Galutinai mane sudominai. Eisiu mokytis NLP smile.gif Gal patartum kokia knyga? mirksiukas.gif

na, nemanau, *plepute*, kad tau reikia to NLP irnesakyk.gif
nors, dėl įdomumo galima paskaityti, pvz, R.Bandlerio "Iš varlės į princą" arba "Panaudokime savo protą pasikeitimui", arba "Transformation" ("transo formacija" apie tai, kaip įvesti pašnekovą į transą biggrin.gif),
www.lokada.lt skaitykloj yra šios ir daug kitų knygų rusų kalba ax.gif

-ute nuoširdūs sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, gal galit ka patarti ir siek tiek nerima sumazinti.... sugalvojaupries pora savaiciu pradetieskot naujodarbo.... palengvauzpildziau CV, nespejaunei rekomandacijususirinkti, neinormalaus CV pasidaryt, apart to kuri spejau uzpildyti cv.lt... o siandien jau paskambino isvienos imones ir pakviete rytdiena ateiti i pokalbi del darbo.... zodziu, esu dirbanti siuo metu bet ieskausi geresnio.
Nepasake, net kokiam pareigom kviecia... o imone uzsiima kreditu administravimu, zodziu skolas isiesko.... net nezinaukaip tinkamaipasiruostipokalbiui....
Kaip korektiskai pasakyti, del ko ieskausi naujo darbo?.... (manes tiesiog netenkina atlyginimas,ir jaubaigiu degreduoti, nes jokio tobulejimo esamam darbe).
Atsakyti
QUOTE(Jurgeete @ 2006 11 23, 15:01)
Kaip korektiskai pasakyti, del ko ieskausi naujo darbo?.... (manes tiesiog netenkina atlyginimas,ir jaubaigiu degreduoti, nes jokio tobulejimo esamam darbe).

aš pabandyčiau taip sakyt- ieškau kito darbo nes jaučiu kad galėčiau save realizuoti daug daugiau būtent šitose pareigose- arba kaip nors panašiai mirksiukas.gif kai keičiau darbą būtent taip ir pasakojau- padėjo rolleyes.gif
Atsakyti
aciu uz nuomone... manau, taip ir reikes sakyt... ar bent kazka panasaus.... kadangi taip netiketai cia manepakviete, as dar net nespejau isijausti i tas darbo paieskas, esu pakankamai lojali ir darbu daznai nekeiciu, esu buvusi tik 2 pokalbiuose, tai ta nezinomybe mane vakar sutrigde... pasiskaiciau visas pleputes konsultacijas, tai nusiraminau ir eisiu kaip i "zaidima";) ne tiksiu tai netiksiu, nuo to dabartine duona man nesumazes.... wink.gif
Papildyta:
dar vienas klausimelis, o man nestis word'e parasyti CV, ar ta is internetinio puslapio spausdinta?.... keisciausia, kad net nezinau kokiom pareigom kviecia.... na bet jei kvieciasi reiksias kazkiek atitinku ju kriterijus.... nes neiasku ko jie reikalauja is kandidatu.... zodziu, turbut pirmas blynas bus prideges.... biggrin.gif
Atsakyti
Jurgeete- CV niekada nesinešu mirksiukas.gif o kai nueisi viską ir išsiaiškinsi ax.gif
Atsakyti
Beskaitinejant foruma gavau kvietima i pokalbi, kol kas tik i idarbinimo agentura... Pokalbiu su agenturu darbuotojais labai nemegstu, kazkaip man jie nepasiteisino... verysad.gif Viena is problemu, su kuriomis tenka susidurti tokiu pokalbiu metu, man yra prasymas papasakoti apie save/savo dabartini darba ir pan. anglu k. Moku sia kalba (verciu laisvu laiku net tekstus is anglu k.), gal ne idealiai, kazkiek primirsusi pacia snekamaja k. esu, bet toks prasymas mane tiesiog sukausto - islemenu vos kelis nerislius sakinius. Man cia kaip kankinimas kazkoks tampa doh.gif doh.gif doh.gif Nieko sau negaliu padaryti. Namie galiu balbatuoti apie ta pati pakankamai suprantamai, ka ir stengiuosi daryti pries pokalbius, bet nuejus i pati pokalbi - vsio, drasa isgaruoja, pamirstu visus zodzius. Tai, ka islemenu, pavadinciau minimaliomis anglu k. ziniomis. Kaip iveikti tokia problema? g.gif
Atsakyti
sveikutes,
gal zinote kaip vyksta atsiskaitymas su idarbinimo agentura, kai ji idarbina zmogu? koki procenta nuskaito nuo algos ir kaip ilgai?
aciu 4u.gif
Atsakyti