Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės konsultacijos

QUOTE(aiste20 @ 2007 03 14, 17:49)
pas mane labai konkretus klausimelis pleputei ( ir kitos merginos gal padesit )
mano vyriskis dirba imoneje metus laiko darbas jam visai patinka ir jis ji sugeba taciau atlyginimas visiskai netenkina situacija tokia kad jis issiunte cv i kita imone kuri uzsiema tokia pat  veikla tik moka dvigubai daugiau ( patikimi saltiniai)  blush2.gif jis pakviestas i pokalbi taciau kaip suptiliau paaiskinti kodel nori keisti darba juk veikla ta pati nepasakysi kad del pinigu  doh.gif

Na manau nereikia slėpti, kad piniginis atlygis yra svarbu. Sakyčiau, kad manęs dabartinė įmonė nemotyvuoja dirbti, o nemuotyvuotas darbuotojas negalės masiekti maskimalių rezultatų mirksiukas.gif . Beja šiandien mano paskutinė diena senoje darbovietėje, nuo pirmadienio išeinu į kitą. Ir niekada neslėpiau, kad dėl pinigų. Nereikia apsimesti, kad dirbame iš idėjos mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, turiu prasyma toms, kas daznai lankosi sioje temoje. vakar visa diena ieskojau info, bet taip ir neradau blush2.gif . Gal galit imesti nuoroda kur rasoma apie privalumus ir trukumus. nekenciu sio klausimo. siandiena einu i viena pokalbi, tai ieskoti ir laiko nebelabai turiu. ka pasakyti darbdaviui, kai jis praso isvardinti savo privalumus ir trukumus? Privalumai tai ne problema, bet ka apie trukumus atsakyti. Ar trukumas, jeigu esu uzsisipyrusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija_d @ 2007 03 15, 09:48)
Sveikos merginos, turiu prasyma toms, kas daznai lankosi sioje temoje. vakar visa diena ieskojau info, bet taip ir neradau blush2.gif . Gal galit imesti nuoroda kur rasoma apie privalumus ir trukumus. nekenciu sio klausimo. siandiena einu i viena pokalbi, tai ieskoti ir laiko nebelabai turiu. ka pasakyti darbdaviui, kai jis praso isvardinti savo privalumus ir trukumus? Privalumai tai ne problema, bet ka apie trukumus atsakyti. Ar trukumas, jeigu esu uzsisipyrusi  biggrin.gif

Gal aš ir ne įtemą, bet irgi šių klausimų labai nemėgstu, jiems tiesiai šviesiai per pokalbį pasakiau, kad vieniems mano privalumai atrodo trūkumai, o kitiems trūkumai virsta privalumais...
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2007 03 14, 13:01)
vietoj tavęs rašyčiau, kad 8 metus. Ir per susitikimą paaiškinčiau plačiau...

Koks tikslas rasyti 8, jei per susitikima pasakai "o realiai dirbau metus - du"... arba rasai 2 ir pakasakai, kad taip ir taip, arba rasai 8 ir meluoji neraudonuodama. Na nebent tik tam, kad is viso pakviestu i pokalbi... bet tokiu atveju, mane toks zmogus nuviltu. Jei butu kokie 3 metai, o dirbau 2, tada dar galima "paaiskinti".. o dabar net 6 tusti (darbo patirties) metai plius. O jei pakviesciau pokalbiui ta, kuris parase 2, bet po to pasako, kad kiti 6 taip ir taip, priimciau zinia daug pozytiviau.
Papildyta:
QUOTE(aiste20 @ 2007 03 14, 17:49)
kuri uzsiema tokia pat  veikla tik moka dvigubai daugiau

nepasakysi kad del pinigu  doh.gif

Sutinku su tomis, kurioms yra normalu ir negeda pasakyti, kad siekiu didesnio atlyginimo, juk tai parodo, kiek save vertini drinks_cheers.gif
Imi ir sakai, darbo pobudis patinka, taciau man gyventi reikia!!! biggrin.gif Rasai, kad net dvigubai daugiau, tai jau yra labai rimta priezastis ir niekas neturetu nustebti, juk ne del simto ar keliu keiti. Cia nematau keblumu, taciau vat kaip subtiliau pradeti kalba apie "zinau, kad mokate tiek kiek mane tenkinate".. cia gal reiktu pagalvoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Micha: 17 kovo 2007 - 09:51
QUOTE(Micha @ 2007 03 17, 10:02)
Koks tikslas rasyti 8, jei per susitikima pasakai "o realiai dirbau metus - du"... arba rasai 2 ir pakasakai, kad taip ir taip, arba rasai 8 ir meluoji neraudonuodama. Na nebent tik tam, kad is viso pakviestu i pokalbi... bet tokiu atveju, mane toks zmogus nuviltu. Jei butu kokie 3 metai, o dirbau 2, tada dar galima "paaiskinti".. o dabar net 6 tusti (darbo patirties) metai plius. O jei pakviesciau pokalbiui ta, kuris parase 2, bet po to pasako, kad kiti 6 taip ir taip, priimciau zinia daug pozytiviau.

Tikslo jokio neturėjau, tiesiog norėjau teisingai parašyti. ax.gif Po ilgų konsultacijų, parašiau 8 metus, tačiau visą situaciją trumpai paaiškinau motyvaciniam laiške. Kas parašyta juodu ant balto darbo sutartyje išbraukti negaliu. Ir jokių slaptų kėslų neturiu, per galvą nesiverčiu, kad gaučiau darbą. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(dygle @ 2007 03 15, 10:14)
Gal aš ir ne įtemą, bet irgi šių klausimų labai nemėgstu, jiems tiesiai šviesiai per pokalbį pasakiau, kad vieniems mano privalumai atrodo trūkumai, o kitiems trūkumai virsta privalumais...

kai jau kokį aštuntą kartą išgirdau prašymą "išvardinkite man savo gerąsias ir blogąsias savybes" (tai vyko jau vakare, po dienos darbų, buvau gerai nusikalus, o ir nuo visų tų atrankų pavargus doh.gif ) tai ir atsakiau "žinote aš turiu tiek daug gerų savybių ir tiek mažai blogų, tai nuo kurių dabar man pradėti?" "ai", sako, "geriau kito klausimo paklausiu" lotuliukas.gif
o paprastai sakau, kad:
kartais nesugebu pasakyti "ne" (bet, kaip suprantu tokios savybės negalima sakyt taikant į vadovo posta g.gif )
nevisada iš karto pasakau kas man netinka, t.y. kartais "prikaupiu" nuoskaudų.
kadangi greitai dirbu, kartais darau žioplas klaidas.

Atsakyti
Merginos, labas smile.gif
Atidariau IV tema. O jusu klausimus sioje temoje atsakysiu siandien vakare rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gidrute @ 2007 03 13, 13:22)
Aciu *plepute*, teks sirdies  klausytis mirksiukas.gif Bet va pagalvojau, kad darbdavys kaip ir kandidatas, gali taip pat but paruoses neprastus atsakymus i klausimus apie bendravima su klientais, poziuri i darbuotojus - juk jis irgi is dalies suinteresuotas parodyt kompanija is graziosios puses su tikslu prisiviliot geriausius kandidatus yu.gif

visiskai teisingai, jis ta ir daro. tokiu atveju tavo uzduotis yra pamatyti, kas yra uz jo zodziu. tokia pat uzduotis, su kuria susiduria darbdavys, kalbedamas su tavim mirksiukas.gif
daryk ta pati, ka daro darbdaviai - prasyk ne filosofiniu apmastymu apie klientu aptarnavima ir poziuri i darbuotojus, o konkreciu irodymu, t.y. tegul papasakoja faktus apie tai, kaip aptarnauja klientus ir kaip elgiasi su darbuotojais.
nezinau ar aiskiai issireiskiau. jei ne, parasyk, bandysiu suformuluoti ilgesni traktata ax.gif

QUOTE(Paja @ 2007 03 13, 19:04)
Mergaitės, gal žinot ką rašyti CV tokiu atveju: įmonėje dirbau 8 metus, bet iš jų 6 auginau vaikus, na, buvau išleista vaiko priežiūros atostogų. Vėliau į darbą negrįžau, bet realiai ten dirbau tik metus. Kaip rašyti? g.gif
perskaicius diskusija ir ivairias nuomones siuo klausimus as tavo vietoj daryciau taip: parasyti CV, kad dirbai 8 metus, bet skliausteliuose nurodyti, kad buvai vaiko preziuros atostogose. Tokiu atveju ir vilkas bus davolnas, ir avims gyvenimas grazus atrodys biggrin.gif
Tavo pasirinktas variantas irgi geras. Tik jei motyvaciniam jie neatkreips demesio ir kazkaip praleis si fakta, per pokalbi gali gautis neigiamas efektas tarsi nieko nebuvai parasius. Ir tai, kad is tiesu parasei, tave nors ir reabilituos, bet to neigiamo ispudzio nepanaikins... Juk tavo tikslas - ne likti nepakaltinama pries save, o sudaryti teigiama ispudi darbdaviui... 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti