Aš turiu Berghoff... Irgi nesiskundžiu
O THERMOMIX aš turiu jau apie 2,5 metų. Su šiuo stebuklingu puodu galima virti, trinti, maišyti, pasverti, negalima tik kepti (kepu el. krosnyje arba cikloninėje krosnelėje). Yra receptų knyga.
Viską su juo darau: chalvą, majonezą ir t.t. Ypač patinka virti uogienes: tiksliai su tame puode įdėtomis elektroninėmis svarstyklėmis pasveri uogas, cukrų, nustatai virimo laiką ir eini kavos gerti
Puikumėlis! Mano uogienės tikrai laaabai skanios: mažai cukraus (1 kg uogų 200-350 g cukraus), nepervirtos. Tiesa, telpa apie 2 litrus turinio, bet tai man netrukdo, įdedu kitą porciją uogų ir cukraus ir ... kavą vėl geriu. Aš pati nevalgau kitų virtų uogienių, nes man jos šleikščiai saldžios ir beveik visada pervirtos.
O kokia skani gaunasi naminė chalva, niekas iš bendradarbių netikėjo, kad pati pagaminau.
O šiaip su tuo puodu galima pagaminti iškart visus pietus: apatinėje dalyje verdi siubą, viršutinės dalies apačioje troškini mėsytę, o viršutinėje troškini daržoves be riebalų.
Šiuo puodu pagaminta mielinė ( ir kita) tešla gaunasi tokia puiki, kad jokiu kitu prietaisu (mikseriu ar plaktuvu) nepagaminsi, jis net pašildo, kad mielinė tešla geriau pakiltų. Procesas tas pats: pasveri, įdedi, nustatai laiką ir eini gerti kavos...
Gaminam įvairiausius vaisių ir daržovių gėrimus, triname vaisius, naudoju jį kaip mėsmalę, nes neperku maltos mėsos. Norėdama pasigaminti mėsytės kotletams mėsą supjaustau gabaliukais, sudedu visus norimus priedus ( česnakus ir kt.) ir nustatau laiką ir galiu ką nors kitą daryti.
Mes tiek įsisiūbavom, kad net bandėm kiaulės kojytes virti
Sriubas irgi verda, tik jos gaunasi arba pertrintos (prancūziškos), arba gana smulkiais gabalėliais. Tiesa, yra dar toks sietelis, į kurį sudėjus daržoves ar ką kitą galima išvirti ir nesusmulkintą.
Puodas tikrai puikus, gal tik kiek brangokas. Jo gabaritai tokie, kad galima vežtis į sodą ar net į kokią kelionę.
Tik blogai tas, kad parduotuvėje nenusipirksi.
QUOTE(Al_Dona @ 2005 10 11, 20:21)
O THERMOMIX aš turiu jau apie 2,5 metų. Su šiuo stebuklingu puodu galima virti, trinti, maišyti, pasverti, negalima tik kepti (kepu el. krosnyje arba cikloninėje krosnelėje). Yra receptų knyga.
Viską su juo darau: chalvą, majonezą ir t.t. Ypač patinka virti uogienes: tiksliai su tame puode įdėtomis elektroninėmis svarstyklėmis pasveri uogas, cukrų, nustatai virimo laiką ir eini kavos gerti
Puikumėlis! Mano uogienės tikrai laaabai skanios: mažai cukraus (1 kg uogų 200-350 g cukraus), nepervirtos. Tiesa, telpa apie 2 litrus turinio, bet tai man netrukdo, įdedu kitą porciją uogų ir cukraus ir ... kavą vėl geriu. Aš pati nevalgau kitų virtų uogienių, nes man jos šleikščiai saldžios ir beveik visada pervirtos.
O kokia skani gaunasi naminė chalva, niekas iš bendradarbių netikėjo, kad pati pagaminau.
O šiaip su tuo puodu galima pagaminti iškart visus pietus: apatinėje dalyje verdi siubą, viršutinės dalies apačioje troškini mėsytę, o viršutinėje troškini daržoves be riebalų.
Šiuo puodu pagaminta mielinė ( ir kita) tešla gaunasi tokia puiki, kad jokiu kitu prietaisu (mikseriu ar plaktuvu) nepagaminsi, jis net pašildo, kad mielinė tešla geriau pakiltų. Procesas tas pats: pasveri, įdedi, nustatai laiką ir eini gerti kavos...
Gaminam įvairiausius vaisių ir daržovių gėrimus, triname vaisius, naudoju jį kaip mėsmalę, nes neperku maltos mėsos. Norėdama pasigaminti mėsytės kotletams mėsą supjaustau gabaliukais, sudedu visus norimus priedus ( česnakus ir kt.) ir nustatau laiką ir galiu ką nors kitą daryti.
Mes tiek įsisiūbavom, kad net bandėm kiaulės kojytes virti
Sriubas irgi verda, tik jos gaunasi arba pertrintos (prancūziškos), arba gana smulkiais gabalėliais. Tiesa, yra dar toks sietelis, į kurį sudėjus daržoves ar ką kitą galima išvirti ir nesusmulkintą.
Puodas tikrai puikus, gal tik kiek brangokas. Jo gabaritai tokie, kad galima vežtis į sodą ar net į kokią kelionę.
Tik blogai tas, kad parduotuvėje nenusipirksi.
Pritariu
Norėčiau paklausti tų kurios šį puodą turi-ar geras jums išeina faršas?Man tai išeina kažkoks marmalas.Aišku kiaušinių dadėti tai jau nereikia,tačiau pati mėsa kažkokia sausa,nepalyginsi su rankomis maltu faršu.Aišku norėtusi,kad už tokią kainą įsigijus daiktą,naudotijį viskam,kaip ir reklamuojama.Gal aš ne taip ką darau?
QUOTE(dovy @ 2005 12 01, 13:26)
Norėčiau paklausti tų kurios šį puodą turi-ar geras jums išeina faršas?Man tai išeina kažkoks marmalas.Aišku kiaušinių dadėti tai jau nereikia,tačiau pati mėsa kažkokia sausa,nepalyginsi su rankomis maltu faršu.Aišku norėtusi,kad už tokią kainą įsigijus daiktą,naudotijį viskam,kaip ir reklamuojama.Gal aš ne taip ką darau? 
Turiu ir naudoju visu pajėgumu ( be jo nė dienos neapsieinu), o mėsą reikia malti pašalusią, tuomet faršas
O faršą gaminate tiksliai pagal instrukciją, ar pridedate savos fantazijos? Nes kiek aš mėginau faršą daryti (mėsa iš šaldiklio) tai vis tiek koks tai jovalas gaunasi: limpa prie rankų, kol išimi, sunku kotletus padaryti...
QUOTE(vabite @ 2005 12 15, 16:01)
O faršą gaminate tiksliai pagal instrukciją, ar pridedate savos fantazijos? Nes kiek aš mėginau faršą daryti (mėsa iš šaldiklio) tai vis tiek koks tai jovalas gaunasi: limpa prie rankų, kol išimi, sunku kotletus padaryti...
Neįsivaizduoju kaip ten gali nesigauti, jei sušalusią mėsą mali. Man tai
QUOTE(Al_Dona @ 2005 10 11, 20:21)
O THERMOMIX aš turiu jau apie 2,5 metų. Su šiuo stebuklingu puodu galima virti, trinti, maišyti, pasverti, negalima tik kepti (kepu el. krosnyje arba cikloninėje krosnelėje). Yra receptų knyga.
Viską su juo darau: chalvą, majonezą ir t.t. Ypač patinka virti uogienes: tiksliai su tame puode įdėtomis elektroninėmis svarstyklėmis pasveri uogas, cukrų, nustatai virimo laiką ir eini kavos gerti
Puikumėlis! Mano uogienės tikrai laaabai skanios: mažai cukraus (1 kg uogų 200-350 g cukraus), nepervirtos. Tiesa, telpa apie 2 litrus turinio, bet tai man netrukdo, įdedu kitą porciją uogų ir cukraus ir ... kavą vėl geriu. Aš pati nevalgau kitų virtų uogienių, nes man jos šleikščiai saldžios ir beveik visada pervirtos.
O kokia skani gaunasi naminė chalva, niekas iš bendradarbių netikėjo, kad pati pagaminau.
O šiaip su tuo puodu galima pagaminti iškart visus pietus: apatinėje dalyje verdi siubą, viršutinės dalies apačioje troškini mėsytę, o viršutinėje troškini daržoves be riebalų.
Šiuo puodu pagaminta mielinė ( ir kita) tešla gaunasi tokia puiki, kad jokiu kitu prietaisu (mikseriu ar plaktuvu) nepagaminsi, jis net pašildo, kad mielinė tešla geriau pakiltų. Procesas tas pats: pasveri, įdedi, nustatai laiką ir eini gerti kavos...
Gaminam įvairiausius vaisių ir daržovių gėrimus, triname vaisius, naudoju jį kaip mėsmalę, nes neperku maltos mėsos. Norėdama pasigaminti mėsytės kotletams mėsą supjaustau gabaliukais, sudedu visus norimus priedus ( česnakus ir kt.) ir nustatau laiką ir galiu ką nors kitą daryti.
Mes tiek įsisiūbavom, kad net bandėm kiaulės kojytes virti
Sriubas irgi verda, tik jos gaunasi arba pertrintos (prancūziškos), arba gana smulkiais gabalėliais. Tiesa, yra dar toks sietelis, į kurį sudėjus daržoves ar ką kitą galima išvirti ir nesusmulkintą.
Puodas tikrai puikus, gal tik kiek brangokas. Jo gabaritai tokie, kad galima vežtis į sodą ar net į kokią kelionę.
Tik blogai tas, kad parduotuvėje nenusipirksi.
Labai norėčiau pasigaminti chalvą iš saulėgrąžų,bet nežinau ar jas reikia prieš tai nuplauti ir išdžiovinti
QUOTE(dovy @ 2006 02 09, 15:18)
Labai norėčiau pasigaminti chalvą iš saulėgrąžų,bet nežinau ar jas reikia prieš tai nuplauti ir išdžiovinti
Patarkit kas darėt.Gal galima būtų smulkiau visą gamybos procesą.Jau ir saulėgražos laukia. 
Jei klausi kaip šitam puode chalvą pasigaminti, tai:
150g saulėgrąžų;
80g cukraus pudros;
30g aliejaus.
Saulėgrąžas pakepinti 6min. Varoma , 2poz.
Po to susmulkinti 6s
Supilti cukraus pudrą ir aliejų ir išmaišyti 4s, 2 poz.
Aš jų neplaunu.
QUOTE(Neeri @ 2006 02 09, 19:53)
Jei klausi kaip šitam puode chalvą pasigaminti, tai:
150g saulėgrąžų;
80g cukraus pudros;
30g aliejaus.
Saulėgrąžas pakepinti 6min. Varoma , 2poz.
Po to susmulkinti 6s
Supilti cukraus pudrą ir aliejų ir išmaišyti 4s, 2 poz.
Aš jų neplaunu.
150g saulėgrąžų;
80g cukraus pudros;
30g aliejaus.
Saulėgrąžas pakepinti 6min. Varoma , 2poz.
Po to susmulkinti 6s
Supilti cukraus pudrą ir aliejų ir išmaišyti 4s, 2 poz.
Aš jų neplaunu.
Dariau aš chalvą,bet man visai nepanašu į ją.Gavosi kažkokia biri masė,net nepanaši į chalvą.Ką aš blogai dariau?
O saulėgražas aš patarčiau plauti.Palaikykit jas nors truputį vandenį,tai bloga pasidarys nuo to,ką nupilsit
QUOTE(dovy @ 2006 02 16, 14:59)
Dariau aš chalvą,bet man visai nepanašu į ją.Gavosi kažkokia biri masė,net nepanaši į chalvą.Ką aš blogai dariau?
O saulėgražas aš patarčiau plauti.Palaikykit jas nors truputį vandenį,tai bloga pasidarys nuo to,ką nupilsit
O saulėgražas aš patarčiau plauti.Palaikykit jas nors truputį vandenį,tai bloga pasidarys nuo to,ką nupilsit
Man taip pat gavosi labai biri, gal reikėtų kažką rišanšio įdėti, pvz kokio kondensuoto pieno






